Get a sneak peek at whats next for Permanent Hazards on our April 7th Office Hours!

Post Reply

Area Managers Ελλάς

Post by
Γειά,

Ψάχνω να επικοινωνήσω με τους υπόλοιπους area managers στην Ελλάδα για να συνεννοηθούμε και να ενημερωθούμε, ο ένας απ' τον αλλο, βάσει των εμπειριών του απο την χρήση του Waze client και του Cartouche.

Ελπίζω να δημιουργήσουμε εναν καλό πυρήνα, γιατί έχουμε μπόλικη δουλίτσα για να φέρουμε τον Ελληνικό χάρτη του Waze σε μορφή που να μας επιτρέπει να απολαμβάνουμε τις υπηρεσίες που έχει την δυνατότητα να μας προσφέρει και για να κάνουμε το κέφι μας πιό ευχάριστα και οργανωμένα, μιας και όλο αυτό στηρίζεται στην οικειοθελή κοινωνική μας προσφορά. :)

Ελπίζω επίσης να επικοινωνήσουμε με τους αρχαιότερους από εμάς Έλληνες Wazers οι οποίοι, τώρα που είμαστε λίγο πιο πολλοί να ενδιαφερθούν να μοιραστούν μαζί μας, σαν πιό έμπειροι, την δουλειά της αρχικής χαρτογράφησης και της μετέπειτα διόρθωσης και συντήρησης των χαρτών.

Φιλικά
kazaline

POSTER_ID:888529

1

Send a message

Post by CrazyNick
Γεια σας και από εμένα!
Πριν από μια βδομάδα ξεκίνησα Ανατολική Αττική.
Τελείωσα Κερατέα και προσπαθώ να συνδέσω Αθήνα Λαύριο Δηλαδή Αττική οδό οπότε θα χρειαστώ λίγο βοήθεια τουλάχιστον να φτιάξουμε την Αττική οδό...
Επίσης κάποιοι wazers ακόμα είδα ότι περνάν δρόμους ανατολική αττική όποια βοήθεια θέλουν εδώ είμαι και εγώ.
Φιλικά Νίκος
CrazyNick
Posts: 2
Send a message

Post by CrazyNick
Kazaline πολυ καλή δουλειά! Δεν ξέρω αν πρόσεξες προχώρησα αρκετά με Αττική Οδό.
Και είδα ότι έχεις φέρει αρκετούς δρόμους κάθετα σε αυτήν. πχ Λεωφ. Πεντέλης οπότε πιστέυω θα μπορέσουμε να κάνουμε ενα βασικό δίκτυο.
Σαν τρόπους επικοινωνίας αναμεταξύ των area managers να προτείνω msn messanger ή skype?
CrazyNick
Posts: 2
Send a message

Post by dtsoukalas
Καλημέρα και από εμένα,
Είναι η πρώτη φορά που γράφω εδώ, θέλω και εγώ με την σειρά μου να πω τις απόψεις μου πάνω στα θέματα που αφορούν τους ΑΜ. Εδώ και 20 ημέρες έχω επεκτείνει την περιοχή που ήμουν manager, από την Ν. Ιωνία, σε όλη την Αττική, ώστε με ευκολία να μπορώ να κάνω αλλαγές στις περιοχές που έχουν κινούμαι, και ξέρω, και έχω όρεξη και χρόνο να τις δουλέψω. Έχω διορθώσει όλη την Κηφισίας από το Χαλάνδρι μέχρι τον Άγιο Στέφανο, Την Εθνική οδό από το ύψος της Χαλκίδας μέχρι Κηφισό, και συνεχίζω… Πιστεύω πως στην φάση μου είμαστε αυτή την ώρα, με τις ελλείψεις του χάρτη, και με την γνωστή «λειψανδρία» σε ΑΜ ή επικάλυψη στις περιοχές ευθύνης μας είναι απαραίτητη. Μακάρι αύριο να έρθουν νέοι ΑΜ και να αναλάβουν ο καθένας από μια περιοχή, ώστε να μην χρειάζεται να υπάρχουν επικαλύψεις. Και συμφωνώ με τον HSOC “μπορούμε να κάνουμε διορθώσεις και μικρές προσθήκες στον χάρτη ασχέτως αν είμαστε area manager για την συγκεκριμένη περιοχή”.
Σχετικά με τον χαρακτηρισμό των δρόμων υπάρχει ένα πολύ κατατοπιστικό topic στο forum:
http://www.waze.com/forum/viewtopic.php ... =30#p57731
Και η ιεραρχία έχει ως εξής:
Freeway - All interstates.
Major Highway: Expressways that have exits but are not interstates
Minor Highway: US Highways or State Routes that can have businesses and other locations directly off of them (no exit signs).
Primary Street: Any major road that isn't a minor highway and has a speed limit of at least 35 Miles Per Hour
Streets: All other streets.
Για την Ελλάδα θα πρότεινα τα ακόλουθα:
Αττική / Εγνατία Οδός : Freeway.
Εθνική Αθηνών – Θεσσ/κης: Από φανάρια Κηφισίας και πάνω Freeway, Εκτός από τα κομμάτια Στυλίδας, Τεμπών κ.λπ. Τα οποία θα πρέπει να είναι Minor ή Major Highway, όπως επίσης και η καρμανιόλα Κορίνθου Πατρών...
Για την Αθήνα: Κηφισός(ποτάμι), παραλιακή, Συγγρού, Κηφισίας, όπου έχουν φανάρια Minor Highway και στα σημεία που δεν έχουν Major Highway. Και δρόμοι τύπου Αλεξάνδρας, Πατησίων, ως Primary streets.
Αν και γενικά πιστεύω πως οι τύποι των δρόμων είναι εύκολο να τους αλλάξουμε αν συμφωνήσουμε κάπου... το σημαντικό είναι να τους φτιάξουμε πρώτα (σωστά) με τις διασταυρώσεις(ανισόπεδους κόμβους κ.λπ.) τους και με την σωστή γεωμετρία! Αν ποτέ ελεήσουν να βάλουν σωστούς χάρτες για την Αττική, με ικανοποιητικό ζουμ(Έπαθα πλάκα με αυτούς που έχουν τώρα στην Θεσσ/κη) και νεότερους από τους προ 10ετειας που έχει τώρα....
Επίσης πολύ σημαντικό: σε δρόμους με κάθε είδους διάζωμα / διαχωριστικό να κάνουμε δυο ρεύματα, ένα για κάθε κατεύθυνση, και όχι ένα διπλής κατεύθυνσης με τσεκαρισμένο το separate line. Μπορούμε να συμβουλευόμαστε π.χ. το Google maps για να δούμε πως το έχουν φτιάξει εκεί.
Αυτά τα ολίγα για ώρα,

Φιλικά
Δημήτρης
dtsoukalas
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 208
Has thanked: 61 times
Been thanked: 40 times
Send a message

Post by dtsoukalas
Θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή όλων, στα φαινόμενα που έχω διαπιστώσει το τελευταίο διάστημα, αναφορικά με την έλλειψη αλληλοσεβασμό στο έργο και τον χρόνο που έχει διαθέσει ο καθένας μας, συνεισφέροντας στην δημιουργία/επεξεργασία και τον συνεχή εμπλουτισμό των χαρτών. Συγκεκριμένα, είναι ανεπίτρεπτο κάποιος να «επεμβαίνει» σε περιοχές που τις έχει ξεκινήσει κάποιος άλλος και αντί να τις συμπληρώνει, αβίαστα να σβήνει δρόμους με διπλές λωρίδες, και να τους ξαναφτιάχνει με μονή λωρίδα διπλής κατεύθυνσης. Να χαράζει δρόμους σε συνοικίες που έχουν μεγάλες ευθείες, να μην τους βάζει καθόλου στοιχεία: Περιοχή, όνομα, κατεύθυνση, διασταυρώσεις. Ελπίζω όλα αυτά, να μην γίνονται απλά για το κυνήγι των πόντων…
Θα παρακαλούσα όλους σας να συνεισφέρεται με προτάσεις και ιδέες για το πώς θα συνεργαστούμε όλοι καλύτερα, για να αναπτυχθεί το οδικό δίκτυο των χαρτών σε ικανοποιητικό βαθμό, ώστε να επωφελούμαστε όλοι από μια δωρεάν εφαρμογή πλοήγησης, με ζωντανή μετάδοση της κίνησης του οδικού δίκτυο μας.

Παρακαλώ για τα σχόλια σας!

Happy Wazing…
dtsoukalas
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 208
Has thanked: 61 times
Been thanked: 40 times
Send a message

Post by dtsoukalas
Ξεκάθαρα η κοινότητα των μελών του waze αποφάνθηκε, και είναι αρνητική με την λογική του κλειδώματος των δρόμων ή landmarks. Και για αυτό προτείνω να σταματήσει άμεσα αυτή η πρακτική, και στην πρώτη ευκαιρία να γίνει άρση των ανωτέρων κλειδωμάτων.
Φιλικά
Δημήτρης
dtsoukalas
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 208
Has thanked: 61 times
Been thanked: 40 times
Send a message

Post by dtsoukalas
Sorry... We are not able to do that, please see the topic "How can I become an Area Manager" on help page:
https://www.waze.com/support/answer?q=12198552

Br,
dtsoukalas
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 208
Has thanked: 61 times
Been thanked: 40 times
Send a message

Post by efkolo
Γειά σας και από εμένα, είναι μια βδομάδα περίπου που σας βρήκα και συναντάω αρκετά προβλήματα στην περιοχή μου (Θεσσαλονίκη [Τούμπα Ωραιόκαστρο] και Έδεσσα). Ξεκίνησα χθες να κάνω τις πρώτες διορθώσεις. Στο Scoreboard στο κινητό φαίνονται οι βαθμοί μου και η θέση μου αλλά αυτό που με δυσκολεύει είναι που σήμερα δεν φαίνονται οι διαδρομές μου! Έχω διάθεση να κάνω τις αλλαγές στο χάρτη αλλά δεν μπορώ αν δεν φανούν οι διαδρομές μου.
efkolo
Posts: 1
Send a message

Post by fjrgooo
rolo-hellevoet wrote:Hello,

I was on vacation on the island of Kos. I saw that not many road where written in Waze. Can i help to drawing the roads? Can you open de area of Kos for me?

Greetings
Roland
Hi Roland,
if you drove in Greece with data connection enabled you could edit in the area for 90 days.
fjrgooo
Posts: 214
Has thanked: 64 times
Been thanked: 29 times
Send a message
[img]https:///MRy7n[/img][img]https:///ESnp3j[/img]

Post by GilBaxton
Τι τελευταίες ημέρες έγινα αποδέκτης μιας σειράς γεγονότων που αφορούν την διαδικασία προστασίας του χάρτη

Πρόσφατα αναβαθμίστηκε ο λογαριασμός μου απο Area Manager- Level 2 σε Country Manager και σε Level 3
Πέρα απο τα προφανή πλεονεκτήματα που προσφέρει η αναβάθμιση, υπάρχει ένα βασικό μειονέκτημα, το εξής:

Κάθε κλείδωμα που πραγματοποίησα σε Level (0) και αργότερα σε Level (2), αναβαθμίστηκε επίσης σε Level 3 και φυσικά όλοι οι AM δεν μπορούν πλέον να τα ξεκλειδώσουν.

Προτείνω :
- Για να μην ξεκλειδώσω οτι υπάρχει στον χάρτη, ανοίγοντας τον δρόμο για λάθη απο νέους χρήστες, στείλτε μου PM
- Αν υπάρχει wazer με Level 3 ή 4 στην Ελλάδα, τότε .... εργασιοθεραπεία και χαρά
GilBaxton
Posts: 34
Been thanked: 1 time
Send a message

Post by grkpete
Καλησπέρα σας! Πρόσφατα έγινα Area Manager στην περιοχή των Χανιών στην Κρήτη. Θα ήθελα την άποψή σας για αυτό που λέμε Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης (ΒΟΑΚ). Σε κάποιες (λίγες) περιοχές, είναι ένας αυτοκινητόδρομος με νησίδα τσιμεντένια τύπου jersey και π.χ. 2 λωρίδες ανά κατεύθυνση και ανισόπεδες διαβάσεις. Στις περισσότερες όμως περιοχές είναι ένας βασικός μεν άξονας, αλλά χωρίς νησίδα, με ισόπεδους κόμβους, αυτό που ονομάζει ο Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας "Οδός ταχείας κυκλοφορίας." Για όσους δεν έχουν επισκεφτεί την Κρήτη, γενικά μοιάζει με τον δρόμο Κορίνθου-Πάτρας στα σημεία που δεν έχει γίνει αυτοκινητόδρομος (με μία κανονική λωρίδα ανά κατεύθυνση και την βοηθητική/εκτάκτου ανάγκης που συνηθίζεται να χρησιμοποιείται για κυκλοφορία για τα πιο αργά οχήματα). Ένα χαρακτηριστικό σημείο είναι αυτό: https://world.waze.com/editor/?zoom=5&l ... TTTFTTTTFT
όπου μεγαλώνει, αποκτά νησίδα και μεταβάλλεται από τον έναν τύπο στον άλλον.

Η ερώτησή μου είναι: είναι δυνατόν να είναι του ιδίου τύπου (major highway) και στις δύο περιπτώσεις (όπως είναι τώρα διαμορφωμένος); Εγώ πιστεύω πως αν δεν υπάρχει νησίδα, θα έπρεπε να είναι minor highway το πολύ. Έχει συζητηθεί κάποια σύμβαση για την κατηγορία των δρόμων πέρα από τα λίγα νωρίτερα στο thread αυτό;

Γενικά για τις κατηγορίες των δρόμων (κυρίως έξω απο τις πόλεις), οδηγός μας στην Ελλάδα θα μπορούσε να είναι ο Κ.Ο.Κ. που ορίζει τα εξής:


Aυτoκινητόδρoμoς: Οδός ειδικής μελέτης και κατασκευής για την κυκλοφορία αυτοκινήτων οχημάτων και μοτοσικλετών, η οποία δεν εξυπηρετεί τις συνορεύουσες με αυτήν ιδιοκτησίες και η οποία:
α) διαθέτει, εκτός ειδικών σημείων ή προσωρινά, χωριστά οδοστρώματα για τις δύο κατευθύνσεις της κυκλοφορίας, που διακρίνονται μεταξύ τους είτε με διαχωριστικές νησίδες είτε, κατ' εξαίρεση, με άλλα μέσα,
β) δεν διασταυρώνεται ισόπεδα με άλλη οδό, μονοπάτι, σιδηροδρομική ή τροχιοδρομική γραμμή και
γ) έχει χαρακτηριστεί με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων και έχει ειδική σήμανση με πινακίδες ως αυτοκινητόδρομος. (Major Highway ή Freeway?)

Oδός ταχείας κυκλoφoρίας: Oδός ειδικής μελέτης και κατασκευής για την κυκλoφoρία αυτoκινήτων oχημάτων και μοτοσικλετών, η oπoία δεν εξυ πηρετεί τις συνoρεύoυσες με αυτήν ιδιoκτησίες παρά μόνo με παράπλευρες βoηθητικές oδoύς και κόμβoυς και η oπoία:
α) συνδέεται μόνo με ειδικής διάταξης ισόπεδoυς ή ανισόπεδoυς κόμβoυς με τo υπόλoιπo κύριo oδικό δίκτυo,
β) δεν διασταυρώνεται ισόπεδα με άλλη oδό, μονοπάτι, σιδηρoδρoμική ή τρoχιoδρoμική γραμμή και
γ) έχει χαρακτηριστεί με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος, Χωροταξίας και Δημόσιων Έργων και έχει ειδική σήμανση με πινακίδες ως oδός ταχείας κυκλoφoρίας. (Minor Highway?)

Οδός προτεραιότητας: Οδός ειδικά χαρακτηρισμένη και σημασμένη όπου η κυκλοφορία των οδικών οχημάτων σε αυτήν, έχει προτεραιότητα έναντι των εισερχόμενων σε αυτήν από άλλες οδούς. (Επαρχιακός δρόμος?)
grkpete
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 150
Has thanked: 33 times
Been thanked: 30 times
Send a message