Get a sneak peek at whats next for Permanent Hazards on our April 7th Office Hours!

Post Reply

Nieuw hier? Stel je even voor!

Post by
Een topic speciaal voor alle nieuwelingen die we hier hebben en de velen die we nog zullen krijgen! :D

Super dat je de weg naar het forum hebt weten te vinden en hopelijk zul je hier nog lang mogen blijven. Ik vind het een leuk idee om je hier even voor te stellen zodat we een klein beetje een idee hebben met wat voor mensen we hier omgaan;)

Het hoeven geen hele verhalen te worden natuurlijk (Mag wel hoor;)) Maar gewoon even kort wie je bent en waar je woont ofzo. Wat voor auto je rijd.. Dat soort dingen :)

Aan iedereen in ieder geval alvast. Van harte welkom!

POSTER_ID:213312

1

Send a message

Post by Inactive user -1687508237-
Ik ben Jaap Helder en heb sinds ong een jaar android auto in mijn Mazda CX5 laten installeren. Daarna Waze app geïnstalleerd.
Bevalt prima, zeker in vergelijking met de (inmiddels verouderde) aanwezige navigatie.
 
Inactive user -1687508237-
Posts: 2
Send a message

Post by a3b1ac5913c84db6a33377aba04d0567
Hey

Reinier hier, gebruik waze al geruime tijd en vind het een mooi initiatief en help graag de kaart bij mij in de buurt up to date te houden en misschien wat fotos enzo toevoegen :)
groetjes
a3b1ac5913c84db6a33377aba04d0567
Posts: 1
Been thanked: 1 time
Send a message

Post by AchterHetStuur
Hoi,

Ook niet geheel nieuw hier. Ben sinds juli 2010 aktief bij Waze. Ik gebruik het vooral om te editten, want ik zit zelden op de weg. De keren dat ik erop zit, staat Waze wel altijd aan. (Al is het soms maar 5 km).
In het begin heel veel geëdit. Vooral in Zoetermeer en omgeving. Zo heb ik bijna heel Zoetermeer bijgewerkt, waarmee ik gelijk de Top50 van NL binnenkwam. Sinds ik ergens rond de 30e plek hing, heb ik mijn tijd grotendeels besteedt aan Usernotez en ben daardoor weer wat gezakt.

Momenteel bezig met Wateringse Veld in Den Haag en het bijhouden van de UR in de regio Haaglanden. Hoop binnenkort weer wat meer te kunnen editen als de website de functie's ondersteunt die ik nog in mijn hoofd heb.

In het dagelijks leven ben ik systeembeheerder bij een niet-commerciële instelling.
AchterHetStuur
Posts: 184
Send a message
Areamanager: Haaglanden, NL en beheerder van Usernotez!

Post by AchterHetStuur
Tim1987 wrote: [...]
Wat mij trouwens opvalt is dat er (overal) erg veel gescheiden banen worden gebruikt, terwijl in de wiki toch staat vermeld dit juist zo min mogelijk te doen. (alleen bij A-wegen en uitzonderingen)
Komt dit vanuit de basismap, of zijn er gewoon verschillende meningen hierover?
Grootste deel komt vanuit de basiskaart. Echter de meningen verschillen ook. Een deel vindt dat de basismap beter van richtingen en namen voorzien kan worden. Terwijl een ander deel vindt dat dat sneller te betrekken is door de dubbele wegen gelijk te en door enkele wegen en daar namen aan te geven.

Zelf behoor ik tot de tweede groep. Ik heb gemerkt dat het vlotter is om bij een straat de helft weg te gooien en dan de kruispunten weg te gooien. Hierna kan je de overgebleven straat van naam en connectiviteit voorzien.

Maar gelukkig sluit het ene het andere niet uit, en kunnen ze samen bestaan binnen de kaart.
Iets wat moeilijker kan met meningsverschillen over de wegclassificatie. Maar dat is momenteel ook gelukkig een heldere afspraak binnen NL.
AchterHetStuur
Posts: 184
Send a message
Areamanager: Haaglanden, NL en beheerder van Usernotez!

Post by achterhoeker
Tja, als iedereen zich hier netjes meld moet ik dat ook maar doen.

Ronald B. is de naam, nickname in waze dus Achterhoeker.
Wonende te Winterswijk, elke werkdag onderweg naar Almelo. (via Duitsland)

Heb al ondekt dat de kaart hier in mijn regio nog veel werk nodig heeft. Veel eenrichtingswegen die niet kloppen of helemaal geen richting toeggestaan.

Greetz,
Ronald.
achterhoeker
Posts: 3
Send a message

Post by acqace
In het kader "beter laat dan nooit": Hoi, ik ben Marc. Niet zo heel nieuw met Waze; zag net tot mijn schaamte "Joined: Sun Jan 17, 2010 3:06 pm" en rijd sinds die tijd heel tevreden Nederland rond met Waze. Op het forum heb ik nog nooit wat gepost, maar aangezien ik weer met editten begonnen ben, toch handiger :)

Voor mijn werk kom ik zo'n beetje het hele land door en ben ik ook geregeld betrokken bij projecten die wegwerkzaamheden tot gevolg hebben. Ik ben geregeld één van de oranje mannetjes langs de weg, zullen we maar zeggen ;) Of met zo'n zwaailampje op de linkerbaan van de Afsluitdijk omdat ik daar een haakse bocht moet maken. De reacties daarop zijn met name interessant als mensen bumperklevend achter je zitten als je die manoeuvre moet maken, al kan ik het je niet aanraden, maar goed daarom staat er werkverkeer op de auto :idea:

Van Waze kan ik 99 uit de 100 keer op aan qua vertrektijden, ongelukken en werkzaamheden, wat alleen maar kan door alle vrijwilligers, waar ik graag mijn steentje aan bij draag. Dat zal dan vooral in het intekenen van plaatsen en wegen zijn op plekken waar minder mensen komen, en het oplossen van UR's, so far. Ook wat natte kunstwerken ingetekend en de wegen daaromtrent.

Op dit moment heb ik 749 edits en leer ik gestaag :)

Regio's waar je me tegen kunt komen: Zwolle, Apeldoorn, Amsterdam, Deventer, Afsluitdijk, Eindhoven, Meppel, IJsselmeergebied, Amen.

Hobby's: bordspellen, Linux, wandelen. Zoiets.
acqace
Map Editor - level 3
Map Editor - level 3
Posts: 4
Has thanked: 5 times
Been thanked: 2 times
Send a message

Post by adams107
Hallo allemaal.

Na ruim 2 maanden wazer zijn, zal ik mezelf ook ff voorstellen.
Ik ben John, 47 jaar, kom uit Amsterdam en rijd rond in een Blauwe Opel Astra.
Ben een gedetacheerd elektromonteur in Amsterdam en omstreken.
Zit nu in Denhaag(omstreken?) en maak zo'n 500km/week.
Privé kom ik vooral in Sweet Lake City, Gruning en Arnheim.
En zo nu en dan sleutel ik wat op de kaart en neus wat op het forum en wiki.

Laterzz.
adams107
Posts: 40
Has thanked: 26 times
Been thanked: 8 times
Send a message

Post by Adje007
Hallo allemaal, ben nu 450 km een Waze gebruiker en vooral de community gedachte bevalt prima. Ben een zzp'er met een mooi bedrijf in Spanje : www.ontspan-je.nl en daarvoor hebben wij een opel vivaro aangeschaft. Woonachtig in Zutphen en zeker van plan de kaarten regelmatig aan te passen.
Adje007
Posts: 3
Has thanked: 1 time
Send a message

Post by Amateria
Stiekem al een tijd Waze-gebruiker, maar me nog nooit formeel voorgesteld op het forum. Bij deze dan:

30 hele jaren alweer, en woonachtig in de metropool Son (Son en Breugel volgens het ANWB bord, maar ja je woont toch echt maar in één dorp tegelijk). Werkzaam in centrum Den Bosch (Paleiskwartier) en daarom dagelijks onderweg tussen Eindhoven en DB. In beide steden en praktisch alle mogelijke routes daartussen behoorlijk bekend op autorijgebied. Met regelmaat extern op pad door heel Nederland, als adviseur / specialist op het gebied van waterbeheer & waterbeleid bij met name gemeenten en waterschappen.

Ik hou van kaarten en ordelijkheid, dus vandaar dat ik het niet kan laten om dingen te perfectioneren :) en het sowieso leuk vindt om er mee bezig te zijn.

Groeten,
Kevin / Amateria
Amateria
Posts: 7
Has thanked: 2 times
Been thanked: 3 times
Send a message

Post by Andre75cool
Hallo All,

Ik ben Andre zit voor mijn werk elke dag wel op de weg en maakt veel verkeerssituaties mee.
Ik ben nog niet zo lang met Waze op weg, voorheen altijd met Google Maps nu wat anders.
Het is even wennen.

Ik bevind mij dagelijks rond Bergen op Zoom, Zeeland, Zeeuws Vlaanderen en Vlaanderen (BE)

Gr,
Andre
Andre75cool
Posts: 1
Send a message