Post by hsoc
Καλώς ήρθες. Στην διάθεση σου για ότι χρειαστείς :-) To μειονέκτημα είναι ότι δεν έχουμε καλή γεωγραφική κάλυψη σε όλη την Ελλάδα (παλιοί χάρτες) οπότε πχ αν και έχω χαράξει την διαδρομή Αθήνα Θεσσαλονίκη 3-4 φορές δεν μπορώ να κάνω τις διορθώσεις στο cartouch με σιγουριά διότι δεν "βλέπω" που πρέπει να είναι ο δρόμος.
hsoc
Posts: 41
Send a message

Post by hsoc
@manemoi Μπράβο με την εθνική! Εγώ την ξεκίνησα από βόρεια, αλλά δυστυχώς κόλλησα στα σημεία που ο χάρτης δεν έχει καλή ανάλυση.
hsoc
Posts: 41
Send a message

Post by hsoc
Δεν ξέρω αν με κατάλαβες, και εγώ έχω "χαράξει" την διαδρομή της Εθνικής Αθηνών-Θεσσαλονίκης. Αν ανέβεις αρκετά βόρεια, θα διαπιστώσεις ότι στην επαρχία οι χάρτες δεν έχουν καλή ανάλυση. Και εκεί είναι το πρόβλημα. Για να απαντήσω στην ερώτηση σου και να σου πω τι κάνω εγώ. Στις περιοχές που υπάρχει καλή ανάλυση εμπιστεύομαι τους χάρτες. Εκεί που οι χάρτες δεν έχουν καλή ανάλυση, εμπιστεύομαι την συσκευή μου εφόσον γνωρίζω ότι αποτυπώνει την διαδρομή σωστά (συγκριτικά με τα μέρη που έχουμε καλή ανάλυση χαρτών). Όταν διορθώνω τις διαδρομές άλλων (ως area manager) ακολουθώ την ίδια τακτική. Δηλαδή βλέπω αν έχουν χαράξει σωστές διαδρομές σε περιοχές που ο χάρτης δίνει καλή ανάλυση, και αν ναι, τότε περνάω την διαδρομή τους και εκεί που δεν υπάρχει καλή ανάλυση.
Ελπίζω να μην σε μπέρδεψα :-)
hsoc
Posts: 41
Send a message

Post by hsoc
Μπήκανε οι χάρτες του bing με αποτέλεσμα να έχουμε καλύτερη ανάλυση σε κάποιες περιοχές της επαρχίας. :-)
happy wazing!
hsoc
Posts: 41
Send a message

Post by hsoc
Αν και δεν μένω Αθήνα, συμφωνώ με τα παραπάνω. Η έννοια freeway σημαίνει αυτοκινητόδρομος δίχως διόδια. Ένα παράδειγμα που μου έρχεται στο μυαλό είναι η Λ. Σύγγρού (με επιφύλαξη, καθώς δεν μένω Αθήνα. Επίσης να τονίσω ότι σε περιοχές που έχουμε οδηγήσει με το waze, μπορούμε να κάνουμε διορθώσεις και μικρές προσθήκες στον χάρτη ασχέτως αν είμαστε area manager για την συγκεκριμένη περιοχή.
hsoc
Posts: 41
Send a message

Post by hsoc
Και οι editors παίρνουν πόντους, εμένα μου έβγαλε ότι έχω κάνει 700 edit και έχω την ευκαιρία να πάρω ειδικό γλυκό :-)

Στο άλλο ζήτημα θα επιμείνω ότι το highway είναι πιο βαρύ από το freeway και συνεπώς για μεγάλους δρόμους μέσα στην πόλη καλό θα ήταν να τους χαρακτηρίζατε freeway αντί highway.
hsoc
Posts: 41
Send a message

Post by hsoc
Δείτε και τις μεταφράσεις αν θέλετε, δεν θέλω να τις στείλω μισές. Το λινκ είναι
https://spreadsheets.google.com/ccc?key ... y=CPnf9sYD
hsoc
Posts: 41
Send a message

Post by IcePowerGR
dtsoukalas wrote:Ξεκάθαρα η κοινότητα των μελών του waze αποφάνθηκε, και είναι αρνητική με την λογική του κλειδώματος των δρόμων ή landmarks. Και για αυτό προτείνω να σταματήσει άμεσα αυτή η πρακτική, και στην πρώτη ευκαιρία να γίνει άρση των ανωτέρων κλειδωμάτων.
Φιλικά
Δημήτρης

Συμφωνώ μαζί σου απόλυτα Δημήτρη, απλά θέλω να τονίσω ένα Θέμα.

Προσωπικά κλειδώνω Δρόμους Υπο Κατασκευή στην Θέρμη ( κάνω την χάραξη του δρόμου, χωρίς να βάζω καθόλου κατευθύνσεις, απλά και μόνο για τον λόγο του ότι κινούμε καθημερινά στην περιοχή και βλέπω κάθε αλλαγή και την ενημερώνω. ΦΥΣΙΚΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΞΕΚΛΕΙΔΩΝΩ ΤΟΝ (ΤΟΥΣ) ΔΡΟΜΟΥΣ ).

Το παραπάνω νομίζω οτι είναι μια αρκετά σωστή πρακτική γιατι γενικά η όλη περιοχή είναι ρευστή (λόγω των έργων στην περιοχή), φυσικά αν νομίζετε οτι δεν ειναι σωστό ενημερώστε με για να μην το κάνω. [ Έχω κάνει και αίτηση για Area Manager, στην εν λόγω περιοχή, γιατί την ζώ καθημερινά και την δουλεύω όσο περισσότερο μπορώ ]

Φιλικά
Γιώργος
IcePowerGR
Posts: 3
Send a message

Post by irafan
Καλωσήρθες στην παρέα του waze efkolo!

Το waze βασίζεται στην προσφορά του κάθε χρήστη του και όσοι περισσότεροι είμαστε τόσο περισσότερο κερδίζουμε όλοι μας. Στην Θεσσαλονίκη, αυξανόμαστε συνεχώς αυτοί που το χρησιμοποιούμε σε καθημερινή βάση και η βοήθεια σου σε αναφορά προβλημάτων στους δρόμους και κίνησης θα είναι πολύ σημαντική και προς το όφελος όλων μας.
Χαίρομαι που γράφεις ότι έχει διάθεση να κάνεις προσφέρεις και στο editing του χάρτη. Είναι πολύ σημαντικό να εξοικειωθείς με τον editor του waze (https://world.waze.com/editor/) πριν αρχίσεις να κάνεις αλλαγές. Εφόσον κυκλοφορείς και στην Έδεσσα, είσαι ελεύθερος να προβείς σε όποιες διορθώσεις κρίνεις απαραίτητες (Έχω χαρτογραφήσει σημαντικό μέρος της πόλης αλλά σίγουρα υπάρχουν αρκετές παραλείψεις).
Απαντήσεις σε πιθανές απορίες μπορείς να βρεις στην παρακάτω σελίδα http://world.waze.com/wiki/index.php/Main_Page
αλλά και μέσα από το forum.
Τα λέμε στους δρόμους wazer…
irafan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 493
Has thanked: 76 times
Been thanked: 139 times
Send a message

Post by JimmyK1
Καλησπέρα Mikempell και καλωσήρθες!!
Δεν ξέρω αν έχουμε και άλλον Γιαννιώτη ;->

Θα πρότεινα να αρχίσεις με τον εμπλουτισμό του δικτύου και την αντιμετώπιση τυχόν λαθών (UR/MP) και στη συνέχεια να επεκταθείς, αποκτώντας και εμπειρία.
Βασικό είναι να μην προκληθεί κάποιο πρόβλημα στην δρομολόγηση απο τυχόν αλλαγές οπότε θα σου πρότεινα να είσαι ιδιαίτερα προσεκτικός με τους μεγάλους οδικούς καθώς τυχόν απροσεξία σε αυτούς μπορεί να προκαλέσει μεγάλο πρόβλημα (πχ όπως είχε γίνει στην ΕΟ Ηγουμενίτσας - Πρέβεζας, δες το #3 εδώ: viewtopic.php?f=147&t=108337.

Σε κάθε περίπτωση, σιδεροκέφαλος και καλή αρχή!
Για οποιοδήποτε unlock, τα λέμε στη σχετική ενότητα!
JimmyK1
EmeritusChamps
EmeritusChamps
Posts: 346
Has thanked: 84 times
Been thanked: 57 times
Send a message
Global Champ | Greece Country Manager
Map Editing | Junction Style Guide | FAQ