Waze nováčik - otázky

[ img ] [ img ]

Moderators: Unholy, GinBook, guri211

Re: Waze nováčik - otázky

Postby Bew1One » Tue Oct 09, 2018 7:09 pm

Ano ... ale nesmí se to zvrhnout, jak se už kolikrát stalo - v zavírání cizích UR bez rozmyslu (HQ zareagovalo časem, takže L1 editoři mohou zavřít jen své hlášení), marginální úpravy mapy které nikomu nic nepřináší (krom bodů kresliči a hromady práce těm kteří to opravují) ...
A obecně nevím jak ty - ale já needituju proto abych sbíral body, ty nějak neřeším. Edituju protože chci pomoct s vylepšováním mapy kterou sám používám.
Bew1One
 
Posts: 805
Joined: Sun Aug 14, 2016 8:08 pm
Has thanked: 111 times
Been thanked: 166 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby Bew1One » Tue Oct 09, 2018 7:42 pm

Ale zrovna tohle mi nijak nevadilo - když jsem chtěl editovat něco, co jsem nemohl, požádal jsem o odemčení (fakt nejsem tak starý editor) ať už přímo v chatu nebo na foru (spíš v tom chatu). A pokud mi to nikdo neodemkl ale rovnou upravil, nevadilo mi to - cíl byl splněn, mapa opravena.
Jinak i L1 mají spoustu míst k realizaci třeba zrovna u míst - tam je tolik práce, že pokud má jeden čas a chuť ... Jenže všichni by chtěli hned nejlíp L4 a zadávat uzavírky. ;) Fakt se stačí rozhlédnout a najdeš toho hromady co se dá opravovat - a jako L2 by jsi měl vědět, že pokud neděláš boty, každý z vyšších editorů ti klidně kus mapy odemkne a můžeš upravovat. Nikdo nic nehamouní "pro sebe", není proto důvod...

Ivannii wrote:
Bew1One wrote:... ale já needituju proto abych sbíral body, ty nějak neřeším. Edituju protože chci pomoct s vylepšováním mapy kterou sám používám.

Jenže bez bodů se špatně edituje. Jako L2 už prakticky nemám šanci, aniž bych musel po někom něco chtít.
Bew1One
 
Posts: 805
Joined: Sun Aug 14, 2016 8:08 pm
Has thanked: 111 times
Been thanked: 166 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby Bew1One » Tue Oct 09, 2018 7:43 pm

Ano, mělo - zkus si přepnout hlas na jiný, vypnout/zapnout waze a zase zpět + vypnout / zapnout. Někdy se stane že se poškodí stažené hlasové pokyny nebo nejsou úplné. Btw, raději to dělej někde na wifině nebo dobrém datovém připojení.

Ivannii wrote:Má hlásit Waze policejní hlídku hlasem? Nastaveno mám - zobrazit v mapě, Upozornění. Nemluví. Stejně tak mi nehlásí pevné radary, úsekové naopak hlásí dobře. W-erze 4.43.1.1
Bew1One
 
Posts: 805
Joined: Sun Aug 14, 2016 8:08 pm
Has thanked: 111 times
Been thanked: 166 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby Bew1One » Tue Nov 20, 2018 8:13 pm

Ahoj,
ano, je to normální - livemap se aktualizace postupně a navíc v jednotlivých zoomech obsahuje různě stará data.
Waze - aplikace si aktualizace mapu v okolí ve chvíli plánování nové trasy, jsou-li dostupné změny.
Ale i v livemapě - pokud si dáš naplánovat trasu, bude navigovat OK - pokud ti jde o to, zda je ten Jackodesign dostupný...
Bew1One
 
Posts: 805
Joined: Sun Aug 14, 2016 8:08 pm
Has thanked: 111 times
Been thanked: 166 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby Bew1One » Wed Jan 02, 2019 7:44 pm

MartinOstravak wrote:
nocommenta wrote:V tomto príspevku si už na to dostal odpoveď

https://www.waze.com/forum/viewtopic.ph ... 1#p1894643


JASNĚ !! ale teď poprvé mám v mobilu starší data než v livemap :)

Mno, změna názvu místa bez čehokoliv jiného (otestováno na uzavírání benzinek) někdy "trvá" .. zkusím to trošku pošoupnout, zkus za 2-3 dny. :)
Bew1One
 
Posts: 805
Joined: Sun Aug 14, 2016 8:08 pm
Has thanked: 111 times
Been thanked: 166 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby Bew1One » Wed Jan 16, 2019 8:24 pm

Pokud na tu křižovatku přifičíš v 90km/h, tak to pidimrňavé asi bude ...
Bew1One
 
Posts: 805
Joined: Sun Aug 14, 2016 8:08 pm
Has thanked: 111 times
Been thanked: 166 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby Bew1One » Thu Nov 07, 2019 9:08 am

Ahoj, asi by jsi s tím měl jít do PL části fóra - pokud tam někdo ze slovenských nebo českých editorů nejezdí, nemáme tam EA, takže to neupravíme ani kdybychom se chtěli rozkrájet.
Bew1One
 
Posts: 805
Joined: Sun Aug 14, 2016 8:08 pm
Has thanked: 111 times
Been thanked: 166 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby Bew1One » Sun Mar 22, 2020 8:42 pm

Další možnost je, že waze nabízí "jinou" trasu z toho důvodu, že má "spolehlivější / stabilnější" čas dojezdu než trasa kterou chceš tvrdošíjně jet vzhledem k historickým datům. Další věc je to co píše ma5jkl ... díky aktuální situaci je v dané dny podstatně odlišný provoz než v dřívějších (stejných) dnech, routingové algoritmy s tímhle jenom tak nepočítají.

Ivannii wrote:Tady v Praze je to ale "problém přes 3 křižovatky". Tzn. ta objížděná trasa sice začíná problematickou křižovatkou a nepohybem už před ní, ale ta situace trvá klidně ještě další 2 křižovatky dál. Pamatuji si určitě 1 konkrétní křižovatku (Harfa od Fénixu), kde ta ETA zrychlí, ihned jak neodbočím vpravo a to je už asi 300 m před sanmotnou křižovatkou.
Long story short- problém je, že teď nepoznám, kdy je Waze zmatené z dobrého průjezdu a kdy je tam opravdu problém a já do toho chybně vjedu. Někam je vidět předem, ale občas tam klidně může být vysypaný kamión.
Bew1One
 
Posts: 805
Joined: Sun Aug 14, 2016 8:08 pm
Has thanked: 111 times
Been thanked: 166 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby Bew1One » Sat Jan 02, 2021 8:26 pm

V nastavení Waze to na Androidu vypnout jde. Na iOS nikoliv.
Bew1One
 
Posts: 805
Joined: Sun Aug 14, 2016 8:08 pm
Has thanked: 111 times
Been thanked: 166 times

Re: Waze nováčik - otázky

Postby Bew1One » Sun Jan 03, 2021 7:53 pm

@ma5jkl
Na androidu to mám pod "Nastavení - Zobrazení mapy - Rychlý přístup".
Jde to tam celé vypnout/zapnout a případně zapnout /vypnout selektivně zvlášť ještě "Vyhledávací řádek", "Ovládání zvětšení" a "Zobrazit přátele".


ma5jkl wrote:moze za to relativne nova ficura "StartState", ktora po spusteni waze ponuka posledne jazdy a kvoli nej premiestnovali toto vyhladavacie okno z hora na spodok. dovtedy bolo stale viditelne na vrchu obrazovky a tam az tak nevadilo. zeby sa to ale dalo vypnut, tak o tom neviem. Bew pls ak mas navod podel sa.

a este napisem taku otrepanu frazu, hoci pravdivu. waze bez navigovania nema zmysel, nic ti neusetri, hliadky ti to oznami iba nahodou ak sa trafi do tvojej trasy. ale chapem ze existuju profesie typu kurieri, kedy je zapnutie navigovania zbytocne, ale chceli by vidiet aspon kolony. v tom pripade zial treba nieco ozeliet a toto je jedna z veci.
Bew1One
 
Posts: 805
Joined: Sun Aug 14, 2016 8:08 pm
Has thanked: 111 times
Been thanked: 166 times

PreviousNext

Return to Czech Republic and Slovakia

Who is online

Users browsing this forum: No registered users