by bilyGolf » Fri Sep 18, 2015 7:36 am
Ahoj, rád bych se zeptal, jak Waze funguje v těchto bodech:
1) ráno (kolem 7:00) jedu od Vyškova do Brna po staré. Krásně vidím na dálnici. Několikrát se mi stalo, že je dálnice prázdná, ale na Waze se stále ukazuje - kolona, uzavírka, rychlost 12 km/h.
2) jedu (samozřejmě jako spolujezdec), projíždím křižovatkou rovně a po pravé straně vidím rozkopanou cestu. Na Waze se zobrazuje jako průjezdná - jak ji mohu zaznačit?
3) odhady času Waze jsou nebo nejsou založeny na mé obvyklé rychlosti? Poslední dobou do Prahy nejsem schopný dojet podle odhadovaného času, aniž bych jel pomaleji než 150 mimo uzavírky. Takže jedu na 2 hodinách jízdy jezdím obvykle i o půlhodinu déle.
4) je nějaká šance, že by časem Waze začal zobrazovat víceúrovňové křižovatky shodně jako TomTom či jiné navigace? Tedy, že se přepne do jiného réžimu zobrazení, poradí, kterým pruhem najíždět, atd.? Často mi právě v takovýchto křižovatkách drží Waze zpoždění asi 50 - 150 m za realitou, což je problém.
5) Proč se na D1 nezobrazuje, kde začínají zúžení do pruhu? Při výpočtech času zde dochází ke snížení rychlosti, nebo ne?
6) uživatelská drobnost: jde nějak vyřešit, že jedu např. do Alzy v Brně. Nejde u toho zaparkovat, waze končí na hlavní silnici. Chtěl bych si tak cíl posunout o 100 metrů vedle, mezi paneláky, kde se ale kvůli jednosměrkám najíždí zcela jinak. Cíl však nemůžu posunout. (možná je chyba v mém starém Androidím telefonu). Je na to nějaký fígl?
7) jak nahrát mapový podklad (bez aktualizací) do telefonu dopředu při cestě na Slovensko, když nechci používat roamingová data?
Děkuji moc za rady a věřím, že společným úsilím se nám podaří dojet všude v očekávaný čas a s co nejméně problémy. Zatím vidím Waze jako nejlepší aplikaci na cestu a propaguju jej, kde můžu. Toto by ale hodně pomohlo. Je toho hodně, ale snad si někdo najde chvilku. V klasických instruktážních videích a nápovědě jsem nic nenašel.