[Script] WME Validator 1.1.8 / 07.05.2015

Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Moderators: Unholy, Unholy, Unholy, Unholy

Forum rules
Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

DO NOT START a new thread unless it is about a new idea. Keep discussion of existing tools within the main thread for that tool.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Re: [Script] WME Validator 0.6.2 (BETA) / 07.02.2014

Postby fernandoanguita » Mon Feb 10, 2014 6:57 pm

bedo2991 wrote:
fernandoanguita wrote:Percentage is being calculated with a big error (Reported percentage is 10 times bigger than real)

Look more carefully to the "percentage" sign in your report: https://es.wikipedia.org/wiki/Por_mil
8:635 = x:1000
x = 8 * 1000 / 635 = 12.60


Oops... !!!!!
You are right, I was not careful enough to look it right. :oops:

Or may be I need glasses :D

Thanks for the quick reply !
Image Image Image Image Image
Fernando Anguita Geissbuhler
Shadow RCH
CM Chile - Experto en Edición y Localización
AM Saudi Arabia
WIKI de Latinoamérica
Dudas?? revisa Como editar Mapas.
Questions ?? Check the wiki first.
fernandoanguita
Local Champ Mentor
Local Champ Mentor
 
Posts: 757
Joined: Mon Oct 01, 2012 2:53 am
Location: Concepción, Chile
Has thanked: 143 times
Been thanked: 338 times

Re: [Script] WME Validator 0.9.4 (BETA) / 30.03.2014

Postby fernandoanguita » Mon Apr 07, 2014 8:24 pm

petervdveen wrote:Look at this page:
https://wiki.waze.com/wiki/Minimum_segment_length

The minimum segment length is 5 meters.
I would like to have a minimum of 6 meters (to be sure) in the benelux.


I agree also for Latin America and Spain, minimum lenght should be 5m it is a reasonable value.

(I think that is the actual value).
Image Image Image Image Image
Fernando Anguita Geissbuhler
Shadow RCH
CM Chile - Experto en Edición y Localización
AM Saudi Arabia
WIKI de Latinoamérica
Dudas?? revisa Como editar Mapas.
Questions ?? Check the wiki first.
fernandoanguita
Local Champ Mentor
Local Champ Mentor
 
Posts: 757
Joined: Mon Oct 01, 2012 2:53 am
Location: Concepción, Chile
Has thanked: 143 times
Been thanked: 338 times

Re: [Script] WME Validator 1.0.4 / 24.08.2014

Postby fernandoanguita » Wed Aug 27, 2014 11:40 pm

rulikoto wrote:Still have the trouble with the node fixer, anybody can explain?


There is a problem with the new editor API exchange of information with node fixer.

Solution in on the way, just be patient, I am sure all involved people is looking a this on their free time. Just be patient, it will be solved soon.

Best regards from Concepción, Chile,
Image Image Image Image Image
Fernando Anguita Geissbuhler
Shadow RCH
CM Chile - Experto en Edición y Localización
AM Saudi Arabia
WIKI de Latinoamérica
Dudas?? revisa Como editar Mapas.
Questions ?? Check the wiki first.
fernandoanguita
Local Champ Mentor
Local Champ Mentor
 
Posts: 757
Joined: Mon Oct 01, 2012 2:53 am
Location: Concepción, Chile
Has thanked: 143 times
Been thanked: 338 times

Re: [Script] WME Validator 1.1.0 / 29.08.2014

Postby fernandoanguita » Fri Aug 29, 2014 2:05 pm

Thanks again for your dedicated work !
Image Image Image Image Image
Fernando Anguita Geissbuhler
Shadow RCH
CM Chile - Experto en Edición y Localización
AM Saudi Arabia
WIKI de Latinoamérica
Dudas?? revisa Como editar Mapas.
Questions ?? Check the wiki first.
fernandoanguita
Local Champ Mentor
Local Champ Mentor
 
Posts: 757
Joined: Mon Oct 01, 2012 2:53 am
Location: Concepción, Chile
Has thanked: 143 times
Been thanked: 338 times

Re: [Script] WME Validator 1.1.4 / 07.11.2014

Postby fishmech » Thu Nov 13, 2014 5:41 pm

Is it possible to have a check added to the main script for one-way roads that have either no way to get in to them, or no way to get out? While going over many areas, there's a lot of people who seem to have left newly created roads as one way only, and it always ends up causing routing problems.

For example, a one way a to b road where the A connects to the larger street network and the B is an endpoint of the road, or connects into a set of other roads with no other outlet.
fishmech
 
Posts: 1
Joined: Thu Jul 03, 2014 11:05 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: [Script] WME Validator 0.4.6 (BETA) / 12.01.2014

Postby fmondini » Mon Jan 13, 2014 5:20 pm

Please turn ON the soft turn check for Italy, too.

And pleas note that here in Italy for city duplicates we use the "SmallCity, BigCity" syntax. With a comma as a separator.
Global Champ, Country Manager for Italy and Scripting Expert
Waze.Tools Suite (now in beta) author, check it out!
Wme-Tools Suite author, check it out!


ImageImageImageImage
fmondini
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 314
Joined: Sat Sep 08, 2012 10:24 am
Location: Northern Italy
Has thanked: 256 times
Been thanked: 174 times

Re: [Script] WME Validator 0.5.1 (BETA) / 21.01.2014

Postby fmondini » Wed Jan 22, 2014 5:45 pm

berestovskyy, could you please enable this checks for the IT country?

  • BETA: Lowercase street name
  • BETA: Two-way Freeway segment
  • City name on named Ramp
  • City name on Freeway
  • Incorrect Freeway lock level
    Must be at least 5
  • Incorrect Major Highway lock level
    Must be at least 5
  • Incorrect Minor Highway lock level
    Must be at least 4
...and maybe add a new alert for "Street name contains a dot"?
Global Champ, Country Manager for Italy and Scripting Expert
Waze.Tools Suite (now in beta) author, check it out!
Wme-Tools Suite author, check it out!


ImageImageImageImage
fmondini
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 314
Joined: Sat Sep 08, 2012 10:24 am
Location: Northern Italy
Has thanked: 256 times
Been thanked: 174 times

Re: [Script] WME Validator 0.5.1 (BETA) / 21.01.2014

Postby fmondini » Thu Jan 23, 2014 4:21 pm

berestovskyy wrote:I'd really appreciate wiki/forum references for the following checks:
fmondini wrote:
  • Incorrect Freeway lock level
  • Incorrect Major Highway lock level
  • Incorrect Minor Highway lock level

Official guidelines and/or wiki on the lock level are not ready (yet). If you absolutely need a link to a reference please temporarily use http://docs.wme-tools.com/ for all, at least until the rewrite of the documentation will be done by our local champs.

berestovskyy wrote:EDIT: please note you have lots of roads with "dir.", so I mark 'Street name with a dot' as a beta check. Please let me know if I shall add "dir." as an exception.

Sorry, I forgot to mention that the only road type that can have dots in the name is "Ramp" (because we use TTS abbreviations) and it must be one-way. All other road types must be checked.

If you want you can add a more strict check on the abbreviation, but it's not a small list (see here).
But I do not know if it's worth it.
Global Champ, Country Manager for Italy and Scripting Expert
Waze.Tools Suite (now in beta) author, check it out!
Wme-Tools Suite author, check it out!


ImageImageImageImage
fmondini
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 314
Joined: Sat Sep 08, 2012 10:24 am
Location: Northern Italy
Has thanked: 256 times
Been thanked: 174 times

Re: [Script] WME Validator 0.5.1 (BETA) / 21.01.2014

Postby fmondini » Fri Jan 24, 2014 9:37 am

berestovskyy wrote:Validator localize links, problems and how-tos. For instance, hover you mouse over the "New road" note in France (permalink) and in Slovakia (permalink). In France you get localized description and link:
"Création de segment incomplète ville et nom de rue non renseigné wiki"
In Slovakia you get the default:
"Each segment must minimally have the Country and State information wiki"

While it's OK to have the default message for "New roads", IMO some checks (like abbreviations and locks) always must provide local information, so editors know what should be locked and how to abbreviate streets.

Ok, if I understand correctly what you need is an italian translation of the brief message for the hover text AND a link to the wiki.

If this is the case, here is the translation:

  • Incorrect Freeway lock level
    Autostrada: Livello di blocco insufficiente, deve essere almeno 5
  • Incorrect Major Highway lock level
    Superstrada: Livello di blocco insufficiente, deve essere almeno 5
  • Incorrect Minor Highway lock level
    SS/SR: Livello di blocco insufficiente, deve essere almeno 4
  • Street name contains a dot
    Il nome della strada non può contenere un punto
For the wiki link use http://docs.wme-tools.com/ for all.

berestovskyy wrote:
fmondini wrote:If you want you can add a more strict check on the abbreviation, but it's not a small list (see here).

Apparently you have lots of abbreviations with dots, so I'm not sure if you need this 'Street name with a dot' check at all :lol:

No, sorry, my fault, the list I linked contain the TTS abbreviations; forget it, it's deprecated.
Generally, the rule is: street names (all types except Ramps) cannot contain a dot.
Ramps can have it, but only if the word is: "Dir.", "dir.", "Var." and "var."

Thank you for your patience and forgive me for the confusion, can happen when things are done in a hurry.

"There's never time to do it right, but there's always time to do it over." :-D
Global Champ, Country Manager for Italy and Scripting Expert
Waze.Tools Suite (now in beta) author, check it out!
Wme-Tools Suite author, check it out!


ImageImageImageImage
fmondini
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 314
Joined: Sat Sep 08, 2012 10:24 am
Location: Northern Italy
Has thanked: 256 times
Been thanked: 174 times

Re: [Script] WME Validator 0.6.3 (BETA) / 12.02.2014

Postby fmondini » Sun Feb 16, 2014 9:04 am

In some cases, when a segment need to be locked to a specified level (like this one, in Italy freeways must be locked at level 5) the script correctly highlight the street if it's locked at level 4 or less. But if the segment is force-locked at 5 by the Road Rank it's impossible (except for level 6 editors) to change the lock level, because in the combo box there is only a single choice, and WME do not save back the property if it is unchanged.

I think there are two solutions: (1) don't highlight the segment if the RR is high enough or (2) force in some ways the update of the lock level of the segment, maybe moving it back to level 1 and then to level 5 (or every other "creative" ways you could find) :-)

Obviously not only for freeways, but for all the street types that need a specific lock. ;)
Global Champ, Country Manager for Italy and Scripting Expert
Waze.Tools Suite (now in beta) author, check it out!
Wme-Tools Suite author, check it out!


ImageImageImageImage
fmondini
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 314
Joined: Sat Sep 08, 2012 10:24 am
Location: Northern Italy
Has thanked: 256 times
Been thanked: 174 times

PreviousNext

Return to Addons, Extensions, and Scripts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users