Post by Sibstr
grepa wrote:...Nebyl by výsledek v hláškách stejný, kdyby malý (asi ten 2m) úsek segmentu z křižovatky na ulici Matek (případně Sudlické), byl změněn na příslušnou ( rozdílnou ) kategorii, než je dle skutečnosti. Kdyby toto řešení bylo funkční, běžný uživatel by ho v klientu ani neviděl a v editoru by byl také méně nápadnější (ale vyšší zámek, by asi zůstal nutností)...
Pochopil jsem správně, že by si ten malý 2 metrový úsek změnil na nějaký jiný typ segmentu, který by byl v editoru a klientu méně nápadný?
Ten 2 metrový úsek musí být stejné kategorie, protože Waze přiřazuje hlášky nejen podle úhlů ale i podle kategorií silnic. Takže když máš křižovatku se stejnými typy silnic, tak se můžeš spolehnout na úhly a podle jejich nastavení získáš potřebné hlášky. Když máš ale křižovatku s rozdílnými kategoriemi silnic, tak už to není jen o úhlech ale i o typech segmentů a situace je dosti složitá a občas není jiná možnost, než si k požadovaným hláškám dopomoci právě těmito malými segmenty, které ale musí mít správnou kategorii, aby to fungovalo.
Snad se to dá z toho co jsem napsal pochopit, snažil jsem se to co nejvíc zjednodušit. Kdo bude zítra v Praze na srazu, můžu podrobněji vysvětlit.
Sibstr
Area Manager
Area Manager
Posts: 617
Has thanked: 74 times
Been thanked: 163 times
Send a message
[L4] AM Čechy