[Script] WME Validator 1.1.7 / 06.03.2015

Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Moderator: Unholy

Forum rules
Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

DO NOT START a new thread unless it is about a new idea. Keep discussion of existing tools within the main thread for that tool.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Re: [Script] WME Validator 0.4.5 (BETA) / 10.01.2014

Postby glenan56 » Sat Jan 11, 2014 12:18 am

Wonderful powerful script .. it finds errors that I never thought they could exist. Link to the wiki which may explain why I have to fix them. I fix problems and learn to be a better editor in the same time.

Thanks a lot for this script !!!
Android v5 - Samsung Galaxy S5 - Opérateur : FreeMobile
AM Finistère sud-est et Morbihan Ouest - France

Image
glenan56
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 541
Joined: Sun Mar 04, 2012 10:50 pm
Location: Sud Finistère et Morbihan - France
Has thanked: 1 time
Been thanked: 10 times

Re: [Script] WME Validator 0.7.3 (BETA) / 24.02.2014

Postby glomp » Thu Feb 27, 2014 8:57 am

berestovskyy wrote:DISABLED for US 'More than 55 letters Ramp name'


Can we get this disabled for Australia?

With the work we have done for the addition of road shields, the format used for them can add an extra 7-10 characters to the name of a highway/freeway name. This makes the average length of a highway/freeway name about 25 characters.

With the addition of wording such as "entry to:/exit" and a couple of city destinations, it quickly makes the ramp names quite long.
ImageImage
Austraila Wiki | CA: Australia
glomp
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1068
Joined: Thu Aug 16, 2012 3:49 pm
Location: Western Australia
Has thanked: 272 times
Been thanked: 494 times

Re: [Script] WME Validator 0.5.0 (BETA) / 20.01.2014

Postby goodolsen » Mon Jan 20, 2014 11:08 pm

sketch wrote:edit again: I do miss the flashing, maybe it's just me! :D Could it be optional?


I second that, the flashing made it easier for me and took up less real estate on the screen. :)
Toby G.
Raleigh Area
ImageImage
goodolsen
 
Posts: 44
Joined: Thu Nov 04, 2010 8:53 pm
Location: North Carolina
Has thanked: 19 times
Been thanked: 6 times

Re: [Script] WME Validator 0.6.1 (BETA) / 05.02.2014

Postby goodolsen » Fri Feb 07, 2014 7:21 pm

NM, clearing cache resolved the issue.
:)
Toby G.
Raleigh Area
ImageImage
goodolsen
 
Posts: 44
Joined: Thu Nov 04, 2010 8:53 pm
Location: North Carolina
Has thanked: 19 times
Been thanked: 6 times

Re: [Script] WME Validator 1.1.0 / 29.08.2014

Postby Gregorygf » Fri Aug 29, 2014 2:48 am

I need a Level 5 Map Editor to fix this error. When turning off of Rand Road onto westbound Capri Drive, at the very next intersection with an unnamed road to runs NNW, at that point Capri Drive becomes ONE WAY in the east bound direction. Waze thinks it's a two way street and tries to route me down that street. https://www.waze.com/editor/?lon=-1.318 ... 597&zoom=0
Gregorygf
 
Posts: 1
Joined: Sun Apr 08, 2012 2:00 am
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: [Script] WME Validator 1.1.3 / 07.10.2014

Postby Griev0us » Thu Oct 09, 2014 7:04 am

berestovskyy wrote: 'Non-drivable connected to drivable': excluded Railroads


Why?
ImageImageImageImageImageImage
Sergey.A.Kuznetsov
Izhevsk, Udmurtia, Russia
Griev0us
Wiki Master
Wiki Master
 
Posts: 1564
Joined: Tue Jun 18, 2013 4:19 pm
Location: Ижевск, Удмуртия, Russia
Has thanked: 247 times
Been thanked: 433 times

Re: [Script] WME Validator 0.5.0 (BETA) / 20.01.2014

Postby HavanaDay » Tue Jan 21, 2014 2:25 am

sketch wrote:Oh, that reminds me... I'm not sure how well-settled this is, and I would wait for other US champs to chime in before implementing this, but I believe we're trying to remove any instance of "Greater * Area" from the map.


I know some of us have been fighting this for a long time. So that maybe a good tool in the box to have. I for one would like to be able to select a city (CDP) and be able to narrow these down as well but the "Greater" is probably more practical for right now.
HavanaDay
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1028
Joined: Fri Sep 03, 2010 6:08 pm
Location: Midland, NC
Has thanked: 132 times
Been thanked: 139 times

Re: [Script] WME Validator 0.9.0 (BETA) / 20.03.2014

Postby HavanaDay » Fri Mar 21, 2014 5:37 pm

Sketch no. It has to be Ext in my experience. Exd is pronounced as "E X D".
HavanaDay
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1028
Joined: Fri Sep 03, 2010 6:08 pm
Location: Midland, NC
Has thanked: 132 times
Been thanked: 139 times

Re: [Script] WME Validator 0.9.9 (BETA) / 27.04.2014

Postby HavanaDay » Fri May 02, 2014 1:23 pm

EDITED: I think I have narrowed it down to Highliter script. Unless it just magically starting working again.

OP:
I have run into an issue that I am not entirely sure is a Validator issue or not so I will explain.

My two setups:
1) Mac OS 10.6.8/Chrome
2) Samsung Laptop/Windows 8/Chrome

With #2 I do not have any issues with Validator at all so here are my issues with #1:

This occurs in either the production editor or beta editor.

When running a Validator Report it seems to hang out the very end. I have let it run for a few minutes longer thinking it may be processing something. If I hit pause the Report comes up. Show report and start checking things.

Everything appears to be working except for two things.
1a) If I delete a segment it does not show up as an edit by the save icon. Now if the next thing I do is change a geometry point or do a q/w then that edit will show. It will save just fine (no errors thrown)
1b) If I try to delete an extra node (not geometry point) it will not show up as an edit and validator then throws up the segment has no connectivity and that it is an overlapping segment. If I try to change a geometry point or a q/w like above it will still throw a save error.

This does not occur if just running validator while panning around and editing with it. Everything appears to be working as expected. Also regarding 1B if I log out and log back in I can edit normally and Validator throws the appropriate errors and corrections as warranted.

I cannot tell you in which version this first started occuring because I haven't run a report from this particular setup in probably about a month. This occurs with Toolbox running or not.

Any ideas if it is my setup would be greatly appreciated.
USA Country Manager
South Atlantic Regional Coordinator
AM North Carolina (Primary Focus Charlotte Metro)
HavanaDay
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1028
Joined: Fri Sep 03, 2010 6:08 pm
Location: Midland, NC
Has thanked: 132 times
Been thanked: 139 times

Re: [Script] WME Validator 1.1.4 / 07.11.2014

Postby HavanaDay » Mon Dec 01, 2014 6:15 pm

I have issue with validator in regards to the latest beta editor (1.6-395).

If validator is "on" you can not cut a segment the old school way (Junction a new road to an existing segment). The edit count does not increment nor can it be saved. Other segments around it can not be selected after this as well.

With validator turned "off" it will work as expected. Also, you cannot select other segments once this cut non-cut is executed.
USA Country Manager
South Atlantic Regional Coordinator
AM North Carolina (Primary Focus Charlotte Metro)
HavanaDay
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 1028
Joined: Fri Sep 03, 2010 6:08 pm
Location: Midland, NC
Has thanked: 132 times
Been thanked: 139 times

PreviousNext

Return to Addons, Extensions, and Scripts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users