Post Reply

Διόδια

Post by iniochos
Το waze σημειώνει στις προτεινόμενες διαδρομές αν περιλαμβάνουν διόδια. Αυτή η πληροφορία δεν είναι πάντα σωστή καθώς έχει γίνει λάθος σήμανση στους δρόμους που έχουν διόδια. Έστω για παράδειγμα η εθνική Αθηνών - Θεσσαλονίκης. Γνωρίζουμε όλοι ότι αυτή η εθνική έχει διόδια. Αν μαρκάρουμε όλο το μήκος της εθνικής ως Toll Road, τότε το waze θα μας λέει σε κάθε περίπτωση διαδρομής που περιλαμβάνει ένα μέρος της εθνικής ότι υπάρχουν διόδια. Το "σε κάθε περίπτωση" καταλαβαίνουμε ότι είναι λάθος. Μια διαδρομή μπορεί να εισέρχεται στην εθνική, να διανύει ένα μήκος που δεν διέρχεται από διόδια και μετά να βγαίνει από την εθνική. Ακόμη και σ' αυτή την περίπτωση όμως το waze μας λέει ότι η διαδρομή έχει διόδια. Και το φταίξιμο είναι δικό μας γιατί μαρκάραμε όλη την εθνική ως δρόμο με διόδια.

Το πρόβλημα έχει εύκολη λύση. Πρέπει να μαρκάρουμε ως δρόμο με διόδια μόνο το μήκος της εθνικής στο σημείο των διοδίων. Μόνο τα λίγα μέτρα που είναι τοποθετημένες οι μπάρες. Σε αυτή την περίπτωση το waze θα μας λέει ότι η διαδρομή περιέχει διόδια μόνο όταν πρόκειται να περάσουμε από μπάρες διοδίων.

Δείτε για παράδειγμα αυτή την περίπτωση:

https://www.waze.com/editor/?lon=22.603 ... 20&env=row

Δεξιά και αριστερά από τα διόδια η εθνική δεν είναι μαρκαρισμένη ως Toll Road. Μόνο το τμήμα που διέρχεται από τις μπάρες είναι μαρκαρισμένο ως ως Toll Road.

Για να "κόψουμε" το επιθυμητό τμήμα, δημιουργούμε ένα δρόμο που διασταυρώνει την εθνική δεξιά στο σημείο που αρχίζουν τα διόδια και ένα άλλο δρόμοπου διασταυρώνει την εθνική αριστερά στο σημείο που τελειώνου τα διόδια. Αφού δημιουργήσουμε τις διασταυρώσεις, σβήνουμε τους δρόμους που δημιουργήσαμε. Έχουμε έτσι δημιουργήσει τα τμήματα της εθνικής ανά ρεύμα κυκλοφορίας που διέρχονται από τις μπάρες. Μαρκάρουμε μόνο αυτά ως Toll Road και αφαιρούμε το μαρκάρισμα από τα υπόλοιπα τμήματα της εθνικής.
iniochos
Posts: 5
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time

POSTER_ID:728296

1

Send a message

Post by dtsoukalas
Μέχρι στιγμής, δεν έχει ενεργοποιηθεί η συγκεκριμένη δυνατότητα για την χώρα μας…
Θα πρέπει να το ζητήσουμε από το support!!!

https://wiki.waze.com/wiki/Avoid_toll_roads
Avoid toll roads
Waze has the ability to track what roads or bridges require a toll to cross. It even tracks which direction is the toll and free direction if that is the case.
Routes with tolls will include a "toll" indicator next to the route to make you aware of the toll.
If you prefer to have Waze only route you on roads that do not require a toll, you can turn on the option to Avoid toll roads.
To enable or disable the Avoid toll roads option, open the Menu >> Settings >> Navigation >> Avoid toll roads - ON or OFF
This feature is not fully implemented in all countries. If you can't see this option please check if it's available in your country: http://www.waze.com/forum/viewtopic.php?f=3&t=23318
dtsoukalas
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 208
Has thanked: 61 times
Been thanked: 40 times
Send a message

Post by iniochos
Ζήτησα να ενεργοποιηθεί η επιλογή και για την Ελλάδα:

viewtopic.php?f=3&t=23318&p=791775&hili ... ls#p791775

Για να δούμε...
iniochos
Posts: 5
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time
Send a message

Post by irafan
Συμφωνω απολυτα zgargant. Προσωπικα, εφαρμοζω την ιδια λογικη, γιατι μονο ετσι το waze θα παρακαμπτει μονο τα διοδια και οχι ...ολη την εθνικη οδο. Μπορω να ελεγξω τον e90 απο θεσσαλονικη εως κηπους.


Sent from my iPad using Tapatalk
irafan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 493
Has thanked: 76 times
Been thanked: 139 times
Send a message

Post by JimmyK1
Fully agree με τον zgargant. Θα το κοιτάζω στις Εθνικές που περνάω και θα δω τι γίνεται και ΑΟ.
JimmyK1
EmeritusChamps
EmeritusChamps
Posts: 346
Has thanked: 84 times
Been thanked: 57 times
Send a message
Global Champ | Greece Country Manager
Map Editing | Junction Style Guide | FAQ