Bug-uri / Imbunatatiri

[ img ]

Moderators: Unholy, dacianova, spookyx, twist3r

Re: Bug-uri / Imbunatatiri

Postby satwien » Tue Oct 07, 2014 6:39 pm

Astazi am facut cca 700 km pe drumurile patriei si mai bine de jumatate din rapoartele pe care am incercat sa le transmit (radare, politie, accidente etc) nu am putut sa le transmit datorita lipsei conectivitatii. Problema este ca in multe din aceste cazuri aveam semnal full 3G, dar totusi Waze nu reusea sa se conecteze la servere ... frustrant.
Daca ajuta pe cineva: Waze 3.9.0, iPhone 5S, iOS 8.0.2.
satwien
 
Posts: 110
Joined: Sat Aug 30, 2014 10:16 am
Has thanked: 4 times
Been thanked: 3 times

Re: Bug-uri / Imbunatatiri

Postby satwien » Fri Oct 10, 2014 6:28 pm

Vodafone
satwien
 
Posts: 110
Joined: Sat Aug 30, 2014 10:16 am
Has thanked: 4 times
Been thanked: 3 times

Re: Bug-uri / Imbunatatiri

Postby satwien » Sat Oct 11, 2014 6:25 am

Pentru a elimina Vodafone din discutie, de luni o sa folosesc Waze pe un al doilea telefon, identic cu primul (HW si SW), dar in reteaua Orange. Stiu ca cei de la Vodafone sunt foarte stricti in politica lor de furnizare date, blocheaza tot ce pare suspect pentru ei. Oricum, o sa revin cu impresii dupa 2-3 zile de utilizare in reteaua Orange.
satwien
 
Posts: 110
Joined: Sat Aug 30, 2014 10:16 am
Has thanked: 4 times
Been thanked: 3 times

Re: Bug-uri / Imbunatatiri

Postby satwien » Mon Oct 13, 2014 5:38 pm

Este deja pe wishlist cu prioritate High, vezi punctele 5-7. https://wiki.waze.com/wiki/Wishlist
satwien
 
Posts: 110
Joined: Sat Aug 30, 2014 10:16 am
Has thanked: 4 times
Been thanked: 3 times

Re: Bug-uri / Imbunatatiri

Postby satwien » Wed Oct 15, 2014 8:59 pm

satwien wrote:Pentru a elimina Vodafone din discutie, de luni o sa folosesc Waze pe un al doilea telefon, identic cu primul (HW si SW), dar in reteaua Orange. Stiu ca cei de la Vodafone sunt foarte stricti in politica lor de furnizare date, blocheaza tot ce pare suspect pentru ei. Oricum, o sa revin cu impresii dupa 2-3 zile de utilizare in reteaua Orange.


Asa cum scriam mai sus, am facut testul cu Waze pe Orange in loc de Vodafone, pe acelasi traseu (Bucuresti - Tg.Mures si retur). De data asta, numarul de "rateuri" a fost ZERO asa ca, deocamdata, cred ca putem scoate Waze din lista de suspiciuni. Se pare ca Vodafone, in continuare, filtreaza cu simt de raspundere traficul de date pentru a nu permite convorbiri VOIP prin reteaua lor dar, probabil, comunicatiile aproape continue pe care le genereaza Waze sunt si ele afectate. Este doar o banuiala, nu am cum sa dovedesc acest lucru si-mi cer scuze anticipat daca acuz pe nedrept. Dar alta explicatie nu am gasit.
satwien
 
Posts: 110
Joined: Sat Aug 30, 2014 10:16 am
Has thanked: 4 times
Been thanked: 3 times

Re: Bug-uri / Imbunatatiri

Postby satwien » Sat Oct 18, 2014 1:24 pm

Asa este, nici eu nu sunt convins ca problema apare de la blocarea/filtrarea porturilor de comunicatie Vodafone, dar alta explicatie nu am gasit. Oricum, atat timp cat problema nu e de la Waze, nu o s-o mai ridic aici.
Propuneri imbunatatiri:
1. Sugestia de destinatia pe care o face Waze dimineata/seara (Work/Home) este in principiu ok, dar ar putea fi imbunatatita: in weekend, e putin probabil sa plec spre Work (ma rog, sunt si exceptii) deci nu ar trebui sa sugereze aceasta destinatie sambata si duminica. La fel, daca sunt la 2000 km de casa si ma urc dimineata in masina, e hilar sa ma intrebe daca ma duc la servici. Par amanunte, dar cred ca sunt usor de implementat.
2. Alertele de pericol, subcapitolul Weather: lipseste cea mai importanta alerta pentru un sofer, cea de polei (black ice). Apare alerta de "gheață", dar poleiul este cu mult mai periculos. Eu as renunta la alerta de zapada (useless) si as introduce poleiul.
3. Mi-as dori ca in 4.0 sa apara si un ecran "cockpit" in care sa am mai multe detalii despre traseu, viteze medii pe traseu, timp deplasare, altitudine dar si mai multe detalii despre reteaua Waze (numar de wazeri pe o raza de x km, puncte acumulate pe traseu afisate in real time etc etc). Eventual, sa se transmita pe email un raport al deplasarii (o mica harta, total km, viteza medie, consum de combustibil estimat etc etc).
4. Daca doi sau mai multi wazeri care s-au acceptat reciproc ca prieteni isi dau intalnire la un punct fix, sa se afiseze ETA pentru fiecare dintre ei.
Vreau cam multe, dar poate developerii Waze au ramas in pana de idei, asa ca ... :)

PS
A scapat pe undeva vreo informatie despre Waze 4.0? Ce va aduce nou si cand se va lansa?
satwien
 
Posts: 110
Joined: Sat Aug 30, 2014 10:16 am
Has thanked: 4 times
Been thanked: 3 times

Re: Bug-uri / Imbunatatiri

Postby satwien » Mon Feb 23, 2015 4:43 pm

Orice cerere de modificare/imbunatatire a aplicatiei poate fi votata/inserata aici: http://waze.uservoice.com/forums/59223- ... your-phone
Nu stiu daca cei de la Waze citesc ce se voteaza acolo ... dar ar trebui s-o faca, multe sunt propuneri de bun simt care au strans mii de voturi.
satwien
 
Posts: 110
Joined: Sat Aug 30, 2014 10:16 am
Has thanked: 4 times
Been thanked: 3 times

Re: Bug-uri / Imbunatatiri

Postby satwien » Mon May 04, 2015 9:11 am

dansora wrote:Exista noutati cu privire la data estimativa cand va iesi versiunea 4.0?

Nu e lansata nici macar versiunea beta, nu se vorbeste pe nicaieri de 4.0, deci asa cum spunea Spookyx, sigur va mai dura.
satwien
 
Posts: 110
Joined: Sat Aug 30, 2014 10:16 am
Has thanked: 4 times
Been thanked: 3 times

Re: Bug-uri / Imbunatatiri

Postby spookyx » Mon Sep 09, 2013 2:43 pm

Salut si bun venit pe forum.

Ma bucur ca iti place aplicatia, iar, si noi, ca si tine, ne infruntam de multe ori cu aceleasi probleme.

O parte din probleme se cunosc, o parte tine de aplicatie, o parte de harti, iar altele de ... oricum, am tot facut eforturi sa le transmit pentru rezolvare cele mai stridente buguri.

Sa le luam pe rand

1) Aceasta problema o aveam pe Samsung Galaxy S2. Chipsetul de GPS de pe S2 nu e foarte performant si in orase cu vizibilitate redusa catre cer (sateliti) telefonul nu pastreaza o pozitie fixa si tot timpul are impresia ca te deplasezi. Deci problema tine, zic eu, mai mult de telefon si de Android. Poate poti gasi niste tweakuri pentru gps-ul din telefon.

Ar fi frumos si ca Waze sa incerce sa nu mai schimbe atat de des pozitia, din pacate el preia datele de la Android, nu localizeaza de capul lui. Incepand cu S3 problema a disparut.

2) Acelasi lucru ca la punctul 1... e vorba de performantele slabe ale dispozitiviului si de precizia pozitiei determinate. S2 sta foarte prost la acest capitol. S3 mai bine si S4 extraordinar (precizie de 3 metri, fara schimbarea pozitiei in momentul stationarii).

3) Daca te afli in mers si apesi pe cerculetul cu locatia ta, atunci el revine pe pozitia ta si face si zoom in automat... Cand stai pe loc intr-adevar nu face intotdeauna zoom automat la loc. Uneori face, alteori nu. Din contra, cand sunt in mers mai ales, pe mine ma cam enerveaza faptul ca face pozitionarea pe locatia ta si zoom inapoi automat, asta in timp ce eu incerc sa ma uit pe harta si o derulez.

4) E o „problema” cunoscuta. Chiar eu am deschis am sesizat aceasta nevoie de a putea seta rapoarte in jurul traseului, nu doar acolo unde sunt in acel moment. Sper ca intr-un viitor Waze sa poata sa implementeze asa ceva.

4 bis) Contorul timpului la multumiri. Saptamana trecuta le-am sesizat acest lucru in vizita mea in Israel. E o problema cu conversia timpului de raportare. Probabil in urmatoare versiune se va remedia problema. De principiu, e o problema de conversie de la milisecunde la secunde si cineva a uitat sa faca acest lucru. :)

5) E, iarasi, una dintre marile probleme / dileme.
Rapoartele in mod normal tin 15 minute. Fiecare like/thumbsup/multumiri atrage dupa sine prelungirea raportului cu 7-8 minute.
Eu am creat un robot care trimite multumiri la aceste rapoarte, la fiecare 10 minute, pentru a prelungi viata rapoartelor pe harta.
Din pacate, timpul maxim de viata a unui raport e 3 ore.
Pentru ca nu cred ca acest lucru se va schimba prea curand, avem 2 posibilitati:
a) Pentru lucrari care dureaza zile/saptamani/luni putem apela la avertizari permanente. Acestea se adauga printr-un site creat de alt wazeri (din Ungaria) si care foloseste API-ul Waze pentru a arunca aceste rapoarte pe harta. In ultimul timp am vazut ca sunt multe probleme: unele rapoarte nu apar, altele nu dispar cand expira sau sterse din baza de date. Sper ca in urmatoarele saptamani sa se rezolve aceasta problema
b) Cea de a doua rezolvare ar fi sa fac eu un robot care sa detecteze rapoartele si sa reposteze automat (rapoartele de drum in lucru, gropi etc) inca de cateva ori aceste rapoarte astfel incat ele sa ramana pe harta sa zic aproximativ 24 de ore.
Aici astept sugestii din partea tuturor cum am putea proceda.

6) Exista numerele strazilor. Din pacate, noi, editorii de top, nu prea avem timp de adaugat numerele pentru ca suntem preocupati cu editarea hartilor din tara. In schimb, de-alungul timpului s-au mai introdus numerele imobilelor. Si tu o poti face daca vrei din editorul de harta waze (WME).
Mai nou, avem cautarea google care apar cand cautam o adresa, asadar ne putem baza si pe ea... si s-ar putea ca nevoia sa adaugam noi numere la imobile sa dispara.
Inainte de achizitia de catre Google, Waze dorea sa achizitioneze pentru mai multe tari (inclusiv Romania) o baza de date cu coordonate GPS pentru fiecare imobil / strada.

Sper ca am putut sa iti raspund cat de cat la aceste lucruri.

PS: Ce telefon ai? Cumva S2?
spookyx
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3578
Joined: Mon Nov 15, 2010 12:46 pm
Location: Bucharest, Romania
Has thanked: 81 times
Been thanked: 610 times

Re: Bug-uri / Imbunatatiri

Postby spookyx » Mon Sep 09, 2013 4:25 pm

dulaustefan wrote:O problemă interesantă, am trimis raport și se vede pe hartă: waze pune ca punct de destinatie pentru Lotus Center un segment din apropierea benzinăriei(Petrom) aflată la 200m de Centru comercial. Am verificat si nu îmi dau seama DE CE ? :D

Permalink?
spookyx
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 3578
Joined: Mon Nov 15, 2010 12:46 pm
Location: Bucharest, Romania
Has thanked: 81 times
Been thanked: 610 times

PreviousNext

Return to Romania [română]

Who is online

Users browsing this forum: No registered users