Post by Mard_el
Καλώς σας βρήκα κι εγώ, ονομάζομαι Ηλίας, είμαι 37 χρονών, μένω στον Πειραιά, θεωρώ το waze την επόμενη ελπιδοφόρα γενιά στην πλοήγηση μέσα στην πόλη λόγω της δυνατότητας που υπάρχει για γρήγορη αλλαγή των χαρτών σύμφωνα με τα νέα δεδομένα περιοχών που αλλάζουν, όσο και γιατί παρέχει πληροφορίες κίνησης που τόσο είναι απαραίτητες ειδικά σε εμάς στο λεκανοπέδιο Αθήνας.
Θα προσπαθήσω κι εγώ από την πλευρά μου να βοηθήσω στον εμπλουτισμό των χαρτών που μας παρέχει το Waze.
Ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη για τυχόν λάθη που κάνω λόγω του ότι είμαι αρχάριος. Σας ευχαριστώ για την υποδοχή και την υποστήριξη όλους
Mard_el
Posts: 3
Been thanked: 2 times
Send a message

Post by Orestis_5
Καλησπέρα και από εμένα! Παιδιά εγώ τα έχω βρει μπαστούνια με την επεξεργασία των διαδρομών επάνω στο χάρτη. Μου φαίνεται πολύ δύσχρηστη η εφαρμογή. Άσε που στη γειτονιά μου έβαλα λάθος την κατεύθυνση ενός μονόδρομου και δεν μπορώ να βρω με τίποτα πώς θα το διορθώσω. Επίσης βλέπω πολλές οδούς περασμένες με grreeklish. Αν περνάτε οδούς πιστεύω είναι καλύτερα να τις περνάμε στα Ελληνικά. Εσείς τι λέτε;
Orestis_5
Posts: 1
Send a message

Post by pipinos1976
Καταρχάς να σας χαιρετήσω, είναι η πρώτη φορά που μπαίνω και δοκιμάζω το πρόγραμμα. Έριξα μια ματιά και είδα ότι ο χάρτης έχει τρομερές ελλείψεις. Για να δούμε πώς θα τις διορθώσουμε. Βασικά, με ενδιαφέρει η ενημέρωση για μπλόκα, αλλά και η πλοήγηση με ένα δωρεάν πρόγραμμα δε με αφήνει αδιάφορο.

Μιας και αναφέρθηκε η Δ. Ελλάδα, θα περάσω ορισμένους δρόμους αυτές τις ημέρες που θα βρίσκομαι στην περιοχή. Κυρίως προς Πρέβεζα και Γιάννενα. Αν και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί δε χρησιμοποιήθηκε η βάση του open street maps και πρέπει να περάσουμε όλους τους δρόμους μόνοι μας, κάτι που είναι ακατόρθωτο στην πράξη.

Επισής, πώς μπορούμε να βρούμε μία λίστα με τα group που υπάρχουν για Ελλάδα; έχω φτιάξει κι εγώ ένα δικό μου, αλλά πρέπει να μπω και σε άλλα (π.χ. Πειραιά, όπου και μένω, αλλά και ΒΔ Ελλάδα που την περνάω 2-3 φορές το χρόνο και μπορώ να φτιάξω τους κεντρικούς δρόμους) για να περαστούν κι άλλοι δρόμοι.

Τέλος, υπάρχουν ορισμένα λάθη στη μετάφραση, όπως παρατήρησα με μια πρώτη ματιά. Π.χ. το speed trap σημαίνει μπλόκο τροχαίας και όχι σαμαράκι. Θα πρέπει να διορθωθούν και αυτά για να μπορούμε να έχουμε αξιόπιστη λειτουργία στη γλώσσα μας.

Ευχαριστώ.
pipinos1976
Posts: 36
Been thanked: 8 times
Send a message

Post by pipinos1976
Έχω μια τελείως χαζή ερώτηση. Πού βλέπουμε ποια groups υπάρχουν για την Ελλάδα για να ενταχθούμε; Στην αναζήτηση που έχει στο dashboard/groups μου βγάζει μόνο ένα που δημιούργησα εγώ (προς τιμήν του bloka που πρώτο ασχολήθηκε σοβαρά με μπλόκα τροχαίας) και ένα άλλο ακόμη (Άρτα - Greece). Τίποτε άλλο δε βλέπω σχετικό με Greece, Athens ή κάτι παρόμοιο. Το φαινόμενο παρατηρείται με όποιον browser και αν χρησιμοποιήσω, ακόμη κι αν ψάξω από το κινητό (πήρα Android κι εγώ, τι να κάνω;).

Ευχαριστώ.
pipinos1976
Posts: 36
Been thanked: 8 times
Send a message

Post by pipinos1976
dtsoukalas wrote:
pipinos1976 wrote:Έχω μια τελείως χαζή ερώτηση. Πού βλέπουμε ποια groups υπάρχουν για την Ελλάδα για να ενταχθούμε; Στην αναζήτηση που έχει στο dashboard/groups μου βγάζει μόνο ένα που δημιούργησα εγώ (προς τιμήν του bloka που πρώτο ασχολήθηκε σοβαρά με μπλόκα τροχαίας) και ένα άλλο ακόμη (Άρτα - Greece). Τίποτε άλλο δε βλέπω σχετικό με Greece, Athens ή κάτι παρόμοιο. Το φαινόμενο παρατηρείται με όποιον browser και αν χρησιμοποιήσω, ακόμη κι αν ψάξω από το κινητό (πήρα Android κι εγώ, τι να κάνω;).

Ευχαριστώ.
Αδελφέ, μέσω της εφαρμογής θα δεις τα group
Ευχαριστώ πολύ. Από browser δε δούλευε, από το προηγούμενο κινητό (symbian) δεν είχα πρόσβαση στα groups, οπότε, τώρα, με το android, δούλεψε κανονικά.

Ευχαριστώ.
pipinos1976
Posts: 36
Been thanked: 8 times
Send a message

Post by rallistas
Μην τα παρατατε παιδια!Τωρα το ανακαλυψα και ηδη ξεκινησα να χαρτογραφω την περιοχη μου!(Πετρουπολη).Φυσικα και θα κανω ολη την ευρυτερη περιοχη!Ελα παμεεεε!Παντα λατρευα τους χαρτες και βρηκα αυτο που εψαχνααα!

Σταυρος!
rallistas
Posts: 1
Send a message

Post by shakm
Καλημέρα και από μένα!

Από Αθήνα εγώ, χθες άρχισα να το χρησιμοποιώ. Έχει ενδιαφέρον, αν και αμφιβάλλω για την τελική χρησιμότητά του (για πλοήγηση χρησιμοποιώ το brut google maps, οπότε το waze πιο πολύ για να συμμετέχω στην χαρτογράφηση το έχω - φαντάζομαι δυστυχώς πως μέχρι να φτιαχτεί ένας καλός χάρτης για Ελλάδα, θα έχει ήδη κάνει άλματα μπροστά η google με το maps και ενδεχομένως να είναι άχρηστο το waze..)

Από data φαίνεται να χρησιμοποιεί ελάχιστα (10λεπτά διαδρομή ανεβοκατέβασε αρκετά λιγότερο από 1mb αν θυμάμαι καλά = ενώ μάλιστα χαρτογραφούσα τη διαδρομή). Φαίνεται να δουλεύει πιο πολύ το gps (πάλι καλά που έχω usb φορτιστή στο αμάξι δηλ.!)

Το πιο ενδιαφέρον για μένα είναι πως μπορείς να βάλεις σημεία ενδιαφέροντος κλπ. Δε ξέρω αν μπορεί κανείς άλλος να επιβεβαιώσει στην Αρτέμιδα Αττικής (Λούτσα), που έχω βάλει 2 παραλίες, 1 καφετέρια και 1 σούπερ μάρκετ μέχρι στιγμής.

Ωραία ιδέα πάντως και ελπίζω να συμμετέχουν πολλοί στο μέλλον.
shakm
Posts: 1
Send a message

Post by thesniki5
Σπερα απο Θεσσαλονικη!!! φοβερο προγραμματακι!!

το χρισιμοποιεις? πρεπει να ειναι συνδεμενο στο internet συνεχεια? εαν ναι ξερεις ποσα KB χρησιμοποιει περιπου?

εαν χρησιμοποιει πολλα τοτε θα ειναι αφορητος ο λογαριασμος για να το χρησιμοποιουμε εδω!!!

αναμενω σχολια
thesniki5
Posts: 2
Send a message

Post by thesniki5
μολις διαβασα την ερωτηση που εκανες!!! κριμα που δεν υπαρχει καμμια λυση για μας τους φουκαραδες!!! τεσπα θα βρεθει!!
thesniki5
Posts: 2
Send a message

Post by toutouni
καλησπέρα κι από εμένα

ελπίζω με την βοήθεια του manemoi (πειραιώτες και οι δύο γαρ) να συμβάλω κι εγώ όσο μπορώ στην ενημέρωση του πειραιά
toutouni
Posts: 1
Send a message