Post by Grepa
Čao.

Zítra jsem tu s Vámi Waze editory celé dva měsíce a chtěl bych poděkovat Vám všem editorů. kteří mi pomohli až sem a byli ochotni mi na všechno odpovědět a vím, že jsou to věčně se opakující otázky, minimálně po stopadesátprvé.

Jo a omlouvám se Vám všem, kterým svým koktáním blokuji chat.

A protože již dneska přesně vím, jak málo toho vlastně z Waze umím, prosím o další mega dávky pochopení. Po těch dvou měsících obdivuji a chci projevit osobně uznání Vám všem co dotlačili Waze Czech Republic and Slovakia, až do této podoby.

Díky grepa.
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by Grepa
vitj wrote:A já mám na mytí auta syna :-) Není nad ruční mytí.
Hmm, poměrně drahá technologie :?. Jediná výhoda je že může mít implantované mnoho různých funkci, teda pokud to zrovna není nějaký aušusový kus ;). :D

Souhlasím s Ginem více záleží na použité technologii a pravidelné odborné údržbě linky, než na značce, která je momentálně na totemu. Vždyť obecně víme, že myčka i s pumpou má často jiného majitele než je Brand. Nadnárodní řetězec se postará o know-how a majitel, nebo nájemce o provoz. Myslet si, že myčky u Shellky, nebo u jiného řetězce, jsou všechny stejně a stejně kvalitní je naivní. ;)
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by Grepa
Hmm, tak už jen chybí, aby někdo udělal nabídku na vysavače, nebo herbalife :(. IMHO by měl takový příspěvek smazat autor a když ne, tak moderátor. Rozumím, že někdo v rozmaru udělá ptákovinu, ale že to tu nechá vyset to to nechápu. :?
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by Grepa
ChoseS wrote: .... by ma niekto hladal, tak nehladajte, som .....
:D :D Takže jestli jste mne posledních čtrnáct dnů hledali, nebyl jsem na služebce, ale čerpal jsem náhradní volno za přesčasové hodiny, jenž v posledním roce ve Waze odeditoval :). Omlouvám se, že jsem na toto skutečnost neupozornil dobrovolně a předem. Ještě služebně mlád a netušil jsem že je taková zvyklost :?. Tudíž se co nejsrdečněji omlouvám za toto politování hodné nedopatření, ke kterému dochází maximálně jednou za deset let!
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message
Last edited by Grepa on Fri Apr 17, 2015 9:03 am, edited 1 time in total.

Post by Grepa
vitj wrote:Kruhák je sada křižovatek. Je to to kruhový objezd ne kruhová křižovatka ;-)
Jako bezpečnostní princip ano, ale jako prohlášení, to může někoho i poplést.

Spojení komunikací v zákonu č. 361/2000 Sb nazvané a označené jako "Kruhový objezd" je technicky, stavebně a právně jedna "Okružní křižovatka" byť de facto složená z několika napojení. Tím by měla být právě pro orientaci při průjezdu jednoduší a přehlednější. Teda pokud se pravidla kruháč vod kruháče nebudou měnit :? :(. Pro doplnění, máme ještě nově (už nějakou dobu) variantu, takzvané "Turbo okružní křižovatky".

Další typy křižovatek jsou Průsečná, Styková, Vidlicová, Odsazená a Hvězdicová. Přehledně je možné načíst např. Wikipedie - Kruháč a takový lidový popisek z obrázky na dalnice.estranky.cz. O problém křižovatek, se více zajímám, od doby mého (osobního) překvapení na Českobratrské v Ostravě.
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by Grepa
IMHO to bude vod značkových lobistů úspěšný. Původně stačilo na čtyřvjezdový kruháč dát 4 značky, pak bylo zapotřebí 8, teď 12 značek a očekávaný krok je pak další sada "Konec kruhového objezdu".

Např. když jedu dědinou kolem nových chodníku, tak na každém malém odbočení (a to po - 20-30 metrech) je značka 2x začátek stezky "C9a" 2x konec stezky "C9b" plus (podle mne dobré) vodorovné značení změnou barvy a povrchu dlažby.

Problém obrácení přednosti na kruháčích (už se i o tom hovoří) je, že takové napojení komunikací do kruháč se (díky výrazně rozdílným rychlostem na a mimo kruháč) daleko rychleji zablokuje. Tudíž z logiky věci žádný projektant kruháč s obrácenou přednosti nenavrhne a žádný úřad neschválí. Jen se budou nové kruháče doplňovat právě o značky Hlavní komunikace (P 2). Ježkovi voči proč já nejsem akcionář nějaké firmy na značky :?.
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by Grepa
vitj wrote:.... samozřejmě to musíš poznat zezadu podle tvaru značky...
Tuto nereálnou představu jsem již zaslechl. Ano, značka "P4" a "P6" mají charakteristický tvar, ale jak poznat z tvaru jestli není značka překrytá, to nevím.
vitj wrote: Značka hlavní silnice nebyla na kruháčích ani do teď, tak si myslím, že se to nezmění ani nadále.
Pravda je, že jich není moc, ale jsou (např. Frýdek-Místek). A teď je, při jakékoliv modernizaci je budou doplňovat, v duchu rádoby bezpečnosti. Jen bohužel a to je dnes již poznaným fakt, že o milión více značek, neznamená miliónkrát vyšší bezpečnost, ale jen miliónkrát vyšší zisk pro zainteresované => vyšší daňové zatížení motoristů :(. A také větší chaos a následně i neúmyslné ignorovaní značení :(. Jsou země, kde na paradox, více značek, větší chaos, více arogance, méně bezpečnosti, přišli.
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by Grepa
jardacz wrote:
grepa wrote:Je pravda, že očekávaní některých uživatelů jsou a nebo se stávají nereálná...
.
Ahoj jardacz :)
Zdá se mi, že jsi moji větu vytrhl z kontextu, ale je možné, že jsem se nevyjádřil tak jak jsem měl v úmyslu. Předpokládám že na okolní realitu nevzhlížíš očima metafikce. IMHO, v naší realitě je spokojenost s jejím stavem obrazem vnitřního postoje.

Například i Bill Gates při svých možnostech, jistě občas naráží na konflikt s realitou. Byť jistě má menší problém s kompromisy, než většina v této realitě spolupřítomných. Popravdě já neznám v komunitě nikoho, kdo by byl Wazem nekriticky uspokojený a někomu (čti ani tobě) nikdo aplikaci vnucujeme, jako jediný a dokonalý nástroj pro všechno. A pokud někdo v té blízkosti, ti nekritický předkládal Waze, jako dokonalý nástroj, tak ho za jeho dětský svět, ve kterém je šťastný prosím omluv. Právě pro tyto nedospělce (a to uživatelé čehokoliv) musí existovat upozornění typu, "pozor horká káva je horká", "tento supermanův plášť neslouží k létání" i varování "mikrovlnka neslouží k sušení zvířata".

Ano aplikace Waze není dokonalá a tak jak ostatní, reálné věci, nikdy nebude. Existuji uživatelé, kteří Waze nikdy nepoznají, nebo jej po zkušenosti odmítnout a jiní ji užívají i přes reálné nedostatky. My jako komunita se jen snažíme, aby nedokonalosti bylo co možná nejméně a aby uživatelé (čti všichni i my editoři) byly co nejvíce spokojeni. Myslím, že můžeš souhlasit a v pohodě :).

Chápu, že někdo očekával od Waze víc a aplikace má pro někoho malou, nebo nulovou hodnotu. Pro jiné má hodnotu vyšší, než třeba zmiňovaný TomTom či jiné Navi, ale to je také přece v pohodě. Jsem rád, že jsi vyjádřil důvody proč Waze ne. My ti to tu rozmlouvat neumíme. Můžeme se pokusit někdy kolegům, když mají zájem, věci přiblížit, to je max. Já sám jsem po více jak osmi letech odešel od německého Navigonu (byly časy, kdy v testech díky hardwaru i podkladům porážel TomTom, dnes myslím že jsou fifty-fifty, jen záběr TomTomu je širší), proto že mne zlobily placené 3 měsíční aktualizace, bez toho, aby se v mém okolí opravily letité chyby. Před tím jsem měl několik let Mio/iGO a před tím Garmin GPS III plus (ten byl vektorový) a před tím žádné osobní navigace nebyly.

Ale možná je dnes situace jiná a stačí (oznámit) v TomTom označit ulici jako neprůjezdnou a šup, v dohledné době opraveno? Nevím, před několika roky jsem měl pocit, že to nejde (nefunguje) a proto jsem změnil platformu. Líbí se mi, že ve Waze je taková oprava otázkou dnů, maximálně dvou týdnů a pokud není uživatel technicky hluchý, tak i nováček zadá jakoukoliv změnu ( i na dálnici) a to s minimálním prodlením. A poslední dobou se mi líbí systém uzavírek, IMHO ve Waze výborný. Jo a pak mám loňskou zkušenost (ale podobné to bylo i s Navigonem), kdy mne Here/NAVTEQ (použitý pro místní nedostatečnost GSM) protáhl takovým nezpevněným úvozem, že posádka vystoupila a já se zpotil, bo vrátit se s malou dodávkou už nešlo, ani teoreticky a dopředu to bylo i krokem vo hubu :).
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message
Last edited by Grepa on Sun Apr 03, 2016 10:00 pm, edited 1 time in total.

Post by hamilnes
Možno S(vätý)Peter robí protipovodňové opatrenia. :D
hamilnes
Wiki Master
Wiki Master
Posts: 655
Has thanked: 213 times
Been thanked: 142 times
Send a message

Post by hansgut
Ahoj,
jsem zde prvně a nenašel jsem kam bych měl svůj dotaz napsat. Poslední dobou se mi dvakrát stalo, že mě Waze navigoval místem kde je uzavírka.

Jedno místo je silnice mezi obcí Syrovice a Vojkovice, kde je díra v silnici na mapě byly sice ikona jednosměrky, ale současně měl Waze trasu vyznačenou po této silnici.

Druh místo je most v Modřicích přes silnici Brno - Mikulov, který je uzavřený, ale když jsem z z Olympie (v Brně) do Hrušovan u Brna, tak Waze naváděl přes tento uzavřený most.

Situace kde mě Waze vypekl na D1 kde podle Waze nic nebylo, ale ve skutečnosti tam byla 6 km kolona a čekání cca 60 minut.

A poslední kdy mě waze vypekl byla cesta z Prahy kdy jsem podle paměti objížděl kolonu a když jsem si nebyl jist tak jsem už dal na Waze a zcela neomylně jsem byl naveden zpět do kolony.

Mám ve Waze někde něco chybně nastaveno, nebo jak těmto chybným navigacím předejít.

Předem moc děkuji za radu.
hansgut
Posts: 1
Send a message