Csetszoba - ha Waze, ha nem Waze
Post by chairesp
albandy wrote:
chairesp wrote:Jajj elnézést buta fejem jut eszembe:
Egy hangvezérlést rakhatnának bele mert pesten néha van hogy zavaró a telefont nyomkodni hogy bejelentsünk egy eseményt. Informatikus vagyok és tudom ha már ott van a hangalapú felismerés akkor innen már nincs messze a hangalapú irányítás. Jó lenne bejelenteni szóban egy balesetet vqgy egs rendőrt. Akár angolul az se baj. :)
Van benne csak Magyarországon nincs engedélyezve de ha az app-ban beírod a keresőbe aktiválódik, 3 ujjas érintéssel lehet jelenteni.
##@asr



enables/disables ASR Turns on or off the voice activated commands feature (Automatic Speech Recognition) if present in your phone.
De csak angolul ért és beszél !

Hu nagyon köszi!! Asználnám is! Már csqk annyi a problémám hogy az elején megkérdezte hogy hogy akarom aktiválni a beszédet. En erre a dupla legyintesre kattintottam de ez akkor is beveszi ha nem akarom... Hogy tudom visszacsinalni?
chairesp
Posts: 23
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time
Send a message

Post by chairesp
Üdv. Nem tudom hogy létezik-e ilyen opció... De ngyon örülnék ha a waze nem kerültetne velem 3 km-t hanem felajánlaná hogy forduljak már meg. Rengetegszer lehetőség lenne egy y fordulás... De a waze eddig még sose fordíott vissza. Inkább megkeresi a 3 km-re levő körforgalmat... Vagy csinál 4 jobbrát... Legalább felmerülhetne mint opció. Ha mg mersz fordupni akkor 2 km-t nyersz. :)

Köszi :)
chairesp
Posts: 23
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time
Send a message

Post by chairesp
Sziasztok! Csatlakozom az előttem szólóhoz, engem is érdekelne a rövud vagy gyors utvonal közt egy kiegyensúlyozott... Az egyik van hogy kerul 10 km-t is, ami hosszu távon bosszantó, és nem túl pémztárca kímélô, a rövid meg néha nagyon hülye utvonalakon visz. Kettő közt jó lenne valami átmenet :)
chairesp
Posts: 23
Has thanked: 4 times
Been thanked: 1 time
Send a message

Post by EndorfinHU
R4MB0_ wrote:Üdv (Remélem megvalósul)

A sebességkorlát figyelmeztetésénél ne %-ba lehessen megadni a sebességkorlát átlépését, hanem általunk megadott számokkal.. pl. 50-es megengedettnek hozzárendelnék 65-öt... Így 65km/h-nál jelezne hogy "héj tesó lassíts különben sárga csekk" ha csak nem mérnek értelemszerűen... Jogilag autópályán pl kicsivel nagyobb értéket engednek el a sünök méréskor mint városban. Így a százalékos sebességkorlát nem arányosan jelez mivel %-osan számol és nem egy hozzá rendelt értéket vesz alapul. Persze a "százalékossal" sincs gond de ha már lúd legyen kövér. Így precízebbnek találom.
Régebben többnyire x+19re(volt hogy +15-re) volt beállítva a trafi(tehát pályán 149től, országúton 109től éssatöbbi) , a kr-seket is kérdeztem erről.
A védát viszont passzolnám, de valszeg megtartották a jó szokásukat. Mindenesetre, azért beszoktam lassítani határra ha trafi jön. :)
EndorfinHU
Posts: 13
Been thanked: 1 time
Send a message

Post by Gellert93
Molesz86 wrote:Hello mindenki.

Mivel angolból nem vagyok a legjobb ide írnák le egy ötletet, hátha valaki életképesnek találja és továbbítja a fejlesztők felé.
Nemzetközi fuvarozással foglalkozok és ahogy nézem sok kamionos és furgonos is használja külföldön is a Waze szolgáltatását. Jó, hogy sokmindent be lehet jelenteni, de a munkám miatt nagyon jó lenne, ha pár kamionokat érintő adatot is ki lehetne tenni. Pl. Kontroll park nyitva-zárva, hány tonna felett kell bemenni. Én speciel örülnél ilyen kamionos kiegészítésnek.
Ha valaki támogatja az ötletet és továbbítaná, azt megköszönném.

(a Fuvarozók csoportban vagyok elérhető...)
Már van egy ilyen indítvány angol nyelven amit a fejlesztők hírdettek meg, egyenlőre az ötleteket várják. Ez majd biztos leterheli a szerkesztőket amint életbe lép, feltölteni az utakhoz az összes súly-, magasságkorlátot.
Gellert93
Posts: 48
Has thanked: 4 times
Been thanked: 3 times
Send a message
https://sign.wme-tools.com/images/signa ... ones-3.png
i5 - iOS 8.0.2
Volvo 850 / Renault Megane Coupe

Post by gic78
balla1987 wrote:Sziasztok!

Első posztom, de kezdetek óta hiányolok a Waze-ban egy dolgot. Az adott útszakaszon mi a max sebesség, illetve nem tudom, hogy navigációnál mondja-e, mert nekem le van halkítva, de a túl gyorsan mész szöveg.
Erre van valami beállítási lehetőség, vagy nincs rajta ilyen opció?

Köszi és csak így tovább :)
Szia!

Örülünk, hogy idetaláltál! :-)
A hiba nem e Te készülékedben van, jelenleg ezt nem tudja a Waze. A jövőben azonban várható ilyen irányú fejlesztés.

Jó Waze-ezést, és kérdezz bátran! :-)
gic78
Waze Local Champs
Waze Local Champs
Posts: 742
Has thanked: 185 times
Been thanked: 426 times
Send a message

Post by gyarakiviktor
Ötlet:
Biztosan van olyan waze felhasználó, akinek kellemes és ismert hangja van és szívesen adná a hangját navigáláshoz. Aki esetleg szinkronhang, halljuk rádióban, tv-ben, filmekben.
Természetesen díjmentesen, ahogy a térkép szerkesztését is végezzük.
Jövő karácsonyra?
Néhány ötlet, akiknek ismert a hangjuk, esetleg megkereshetnétek őket:
- Film: Kautzky Armand (előző 007-es), Stohl András (aktuális 007-es)
- Színházból: Molnár Piroska, Hegyi Barbara, Vándor Éva, Csonka András, Gesztesi Károly, Lipati Klaudia, Pogány Judit, Ónodi Eszter, Kálid Artúr, Csuja Imre, Kerekes József, Rékasi Károly
- TV/híradó: Bárdos András, Máté Krisztina, Batiz András, Erős Antónia, Fábry Sándor, Nacsa Olivér, Bagi Iván, Knézy Jenő, Nagy Feró, Vágó István, Vujity Tvrtko, Winkler Róbert, Bazsó Gábor (Totalcar)
- Rádióból: Dévényi Tibor, Csiszár Jenő, Boros Lajos, Sebestyén Balázs, Bochkor Gábor, Jáksó László
üdv: Viktor
gyarakiviktor
Posts: 5
Been thanked: 1 time
Send a message

Post by hzs74
Sziasztok!

relatív új hús vagyok a wazerok közt (24e pont), de lenne néhány ötletem:
- lezárt sáv, nem csak utca,
- építési terület, (éjjel nem dolgoznak)
- sávelhúzás
- van hogy túlszaladok a ponton, amit jelenteni szeretnék, de lekésem, már nem tudom jelezni...

és ha esetleg letölthető lenne a térkép offline verzió, kisebb adatforgalmat generálna, mert a T-mobilos T&S keretem 7 nap 250 mega külföldön, 5-600 km alatt felemészt 6-70 megát... :(

az app szerintem még így is 1-10ig 99!!!!

mindenkinek csóközön
hzs74
hzs74
Posts: 8
Been thanked: 2 times
Send a message

Post by karolymm
Szili17 wrote:Illetve még ezekre ráhagyják jóhiszeműen a mérési hibahatárt, ami elvileg (ha jól tudom) 3%, így jön ki a 18 90-nél. De ne centizzük már ennyire ki, elégedjünk meg azzal hogy ha 90-es táblánál 100-zal megelőzöl valakit még nem esznek meg.
Tapasztalatból tudom, hogy pl az 50-es táblánál a 70-re van állítva a kamera...
Érdemes megnézni a gyorshajtós képeket, rajta van mindig, hogy mennyire volt állítva. 50-nél én még csak hetvenest láttam :)
karolymm
Posts: 47
Has thanked: 8 times
Been thanked: 11 times
Send a message
kmm

Post by marcedli
10mp
marcedli
EmeritusChamps
EmeritusChamps
Posts: 1572
Has thanked: 71 times
Been thanked: 282 times
Send a message