Post Reply

Sdílení trasy / místa

Post by wazz
Několik otázek k tomuto tématu, protože se zjevně od té doby, co jsem to potřeboval, ledacos změnilo a anglické vysvětlení neodpovídá (asi je ke starší verzi).

1) co se stane, když vyplním tel. číslo? Podle popisu se odešle na Waze server aby se vědělo, že to číslo je uživatel Waze. Pokud pak někdo další s Waze má mé číslo v adresáři, nabídne mu to mě jako přítele. Aby to fungovalo, musí se odeslat i obsah adresáře kontaktů (alespoň jednoho z dvojice budoucích Waze přátel). A tady je rozpor, EN návod tvrdí, že odesílání / synchronizace adresáře se dá v nastavení zakázat, ale na tom místě, kde to popisují, se dá maximálně zrušit Waze účet nebo se odhlásit a jinde jsem to nenašel. Tj. pošle to adresář ať chci nebo ne? Dá se to posílání adresáře vypnout ještě před první synchronizací?

2) Dříve se dala sdílet trasa (poslat odkaz, kde je vidět jak jedu do cíle) komukoliv. Posílal jsem rodičům, kteří Waze nemají. Poslat neuživateli Waze vůbec teď nejde? Nebo až vyplním tel. číslo, bude mi nabídnuto sdílet trasu i lidem bez Waze? Můžu tedy vyplnit číslo nesmyslné, pokud si žádné Waze přátele dělat nechci a dostanu se tak k funkci sdílení s kýmkoliv, nebo to ani nemusím zkoušet?

(pro budoucí generace: toto je diskuze k Waze 3.9.2 / 3.9.3)
wazz
Posts: 158
Has thanked: 8 times
Been thanked: 39 times

POSTER_ID:3611177

1

Send a message

Post by b-007
rootni telefon a pak můžeš takovéhle zhýralosti rovnou zakazovat... :-)
b-007
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 2289
Has thanked: 119 times
Been thanked: 430 times
Send a message

Post by duky5
2 - komu poslať trasu vyberieš vľavo dole cez 3 bodky, zobrazia sa ti aplikácie cez ktoré sa dá poslať poloha...gmail, sms, poznámky atď...

[img]http://tapatalk.imageshack.com/v2/14/12 ... 9321a6.jpg[/img]
duky5
Posts: 213
Been thanked: 10 times
Send a message

Post by porubcan
nie som extra fanusik tychto socialnych ficur, no ak ma blaha pamat neklame:
1. po vyplneni tel. c. dostanes na dane cislo SMSku s verifikacnym kodom, teda nema zmysel vyplnat neexistujuce cislo
2. ja som tam cislo zadal a viem zdielat trasu s kymkolvek (napr. cez email alebo SMS)

ako je to so synchronizaciou addressbooku detailne neviem.
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 6829
Answers: 1
Has thanked: 635 times
Been thanked: 1861 times
Send a message
https://storage.googleapis.com/wazeoped ... 00k_6c.pnghttps://storage.googleapis.com/wazeoped ... onster.png
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Waze Beta Tester

Post by wazz
porubcan: Taky nejsem fanoušek těchto sociálních výmyslů, kdy si v každé app mám budovat síť přátel nebo musím projít nějakou procedurou zasahující do soukromí, abych mohl použít fci, kde to vůbec není potřeba. Chci vědět jak to funguje, abych se mohl rozhodnout, jestli to budu používat.
Zadání vymyšleného čísla by mělo smysl, kdyby mě to přeneslo přes ten dialog dál ke kýžené funkci. Že mi to nenajde žádné přátele mi je úplně jedno, vlastně to je spíš plus. Ale nechci tu fci vůbec spouštět když nevím, co to udělá s addressbookem, jestli ho to rovnou neodešle (jde o princip jak je app transparentní, samozřejmě vím, že Waze je pod Googlem a ten kontakty většiny lidí na Androidu už má - možná to tedy víc bude zajímat uživatele jiných platforem).
Jestli můžeš sdílet trasy s kýmkoliv tak už vůbec nedává smysl, proč to nejde bez toho kroku se spojováním Waze uživatelů, když to pak posílám někomu úplně jinému.

duky5: tak daleko ale já nejsem, zatím řeším, jestli musím zadat svoje tel. číslo a co se stane s kontakty
wazz
Posts: 158
Has thanked: 8 times
Been thanked: 39 times
Send a message

Post by wazz
root + xPrivacy jsem 2 roky měl, teď mám nový telefon ještě bez rootu, ale asi mě to nemine. Stejně bych se ale rád dobral odpovědí, co a kdy Waze dělá, jestli se synchronizace adresáře dá zakázat, nebo tu volbu už v rámci "zlepšování a zjednodušování" odstranili a prostě to odešlou bez upozornění atd. hamilnes psal, že nějaký popis (překlad) je připraven, teď je otázka, jestli se jen přeložil ten kdoví jak starý a kdoví jaké verzi odpovídající anglický text a nebo jestli to popisuje aktuální stav.
wazz
Posts: 158
Has thanked: 8 times
Been thanked: 39 times
Send a message