Post Reply

Typy pro editaci

Post by
Přidávám 2 typy na editaci:

1. systém často určitou část projeté trasy nezaznamená jako cestu, ale přitom je v systému "dohledatelná" při zapnutí GPS pointů (v Layers panelu) - pak lze buď editovat geometrii stávajícího segmentu nebo přidat celou novou trasu (add new feature) - ovšem pozor na 3 věci - gps pointy se zobrazují jen při zazoomování 100m/200ft a bližším; 2. je lepší si nechat zobrazit GPS body jako šipky (display as arrow) v Display panelu, 3. při zapnutých GPS bodech nelze prakticky vybrat segment pro následnou editaci, proto je vhodné si jej nejprve vybrat (případně dát i edit geometry) a pak zapnout zobrazení GPS pointů.

2. systém často vytvoří mezi dvěma segmenty díru - často se to stává na dálnicích. Pokud ta díra není moc velká, je možno spojit oba segmenty pomocí "Conect roads by order of selection" v Edit panelu (nejprve je třeba oba segmenty pojmenovat a samozřejmě oba musí být vybrané s CTRL). Pokud je díra větší, pak je třeba pomocí editace geometrie oba segmenty přiblížit.

POSTER_ID:18739

1

Send a message

Post by audis
dotaz: (hledání mi nedalo odpovědd):
vlaková trat, koleje, kromě toho že ji zedituji na RAILROAD, mám dávat i NO ENTRANCE nebo TWO WAYS? já začátečník hlasuju pro NO ENTRANCE, v návodech českých jsem odpověd nenašel. děkuji
audis
Posts: 323
Been thanked: 8 times
Send a message
S Waze od roku 2010. Bývalý area manager.

Post by audis
Lu-Ko wrote:Pokud by navigace někoho poslala na trať, tak je to chyba Waze a je to potřeba opravit na vyšší úrovni, než No entrance. Z mého subjektivního pohledu je No entrance nesmysl - někdo by si mohl myslet, že ta zakřížkovaná železnice znamená, že tam vlaky nejezdí a tak si nemusí tolik dávat pozor na přejezdu. Z tohoto důvodu jsem No entrance z tratí v mé oblasti odstranil. Ale tam se to sešlo společně s ještě dalšími nesmysly.
psal jsem vám vzkaz, který jsem umístil jako Update reguest na pardubické nádraží, že navrhuju železnici jako No entrance.
audis
Posts: 323
Been thanked: 8 times
Send a message
S Waze od roku 2010. Bývalý area manager.

Post by audis
vikos, zirland:
jaky mate nazor na No Entrance u vlakovych koleji Railroad, jak jsem se ptal na minule strance?

ja si myslim ze by mely byt znaceny jako noentrance, user Luko si mysli ze jako twoway. mj Luko napsal na alpha waze, ze vlakova trat by mela byt lepe vyznacena v mape (nyni je sediva jako spousta jinych veci) a ze by mohla byt treba srafovana jako na googlemaps. bylo mu odpovezeno, ze to je dobry napad.
audis
Posts: 323
Been thanked: 8 times
Send a message
S Waze od roku 2010. Bývalý area manager.

Post by charlie2806
Chlapi jak udelam na krizovatce moznost odboceni jen treba do leva?
charlie2806
Posts: 23
Send a message
SGS 3
Liberec

Post by charlie2806
Díky za to odbočení, vyzkouším to.
Vesnice se pak označují u ulic v kolonce města?
Nebo ještě nějak jinak?
charlie2806
Posts: 23
Send a message
SGS 3
Liberec

Post by charlie2806
Dobre.
A co nejake body zajmu, jako benzinky, parkoviste a pod. To se tu nedela?
charlie2806
Posts: 23
Send a message
SGS 3
Liberec

Post by charlie2806
shalafi wrote:robi sa to v Cartouche cez Landmarks - Edit panel > "Add new feature" > "Add landmark"

potom si dany objekt "nakreslis" - naklikas si body po jeho obvode, posledny bod ukoncis dvojklikom. Nasledne si v menu vyberes aky typ objektu si zrovna vytvoril ("Type"), ulozis a hotovo.

Priklad ako to vyzera na mape (benzinka, jazero a nakupne centrum):
http://world.waze.com/cartouche/?zoom=4 ... TFFFFTTTTT
Super tak to uz snad zvladam.
Co treba potok, reka nebo vlak, to je stejne?
charlie2806
Posts: 23
Send a message
SGS 3
Liberec

Post by charlie2806
7A když chci koleje, tak to abych do toho vlaku sednul :)
charlie2806
Posts: 23
Send a message
SGS 3
Liberec

Post by DiamantSK
Upravujem cesty intenzívne (aj valcujem samozrejme) a nevedel som si rady s cestami, ktoré nemajú žiadny názov (ani v skutočnosti ani na mape). Mám rád ale poriadok a tak mi oranžové cesty vadili. Máte nejaký systém, ako takéto cesty pomenovávať, aby nesvietili v mape ako nepomenované? Ja som ich začal pomenovávať znakom bodka, nakoľko je najmenší a medzeru to neberie.

EDIT: Skúsil som ešte nerozdeliteľnú medzeru (Alt+0160) a tento znak to berie. Takže pokiaľ to ešte nie je zavedené, navrhujem práve nerozdeliteľnú medzeru.

A ešte dobrá správa. Mimoriadne mi vadilo, že som nejakú cestu valcoval aj 2x (cesta mala 300 km cez lesy, čo trvalo vyše 5 hodín) a z celej cesty dodnes nemám v mape nič. Preto som alfu bombardoval až som narazil na rozumného človeka (veľa ich tam je takých, čo človeka len odpinkajú alebo sa tvária, že sa pýtam na ničo celkom iné). A po intenzívnej výmene mailov sa zrejme podarilo prísť na to, prečo to takto fungovalo a zrejme sa im problém podarilo odstrániť a už niekoľko dní sú cesty zaznamenávané od začiatku až do konca (doposiaľ nevídaný jav).
DiamantSK
Posts: 26
Send a message
HTC Sensation, Android 4.0

Post by Droncz
Zirland wrote:
kober wrote:Dá se nějak označit, že v nějakém úseku je průjezd zakázán? U nás nedávno píchli značku a počítám, že Waze nebude dlouho trvat a začne tou uzoučkou ulicí navigovat taky.
Nastavil bych typ na "private road".
To by se do ní vůbec nedalo vjet, ne?

Tak mě napadá (už jsem nad tím taky přemejšlel, protože u nás takové taky máme) - co nastavit "turn restrictions" tak, aby se z ní nedalo vyjet? To je v podstatě cílem, ne? Taková ulice může sloužit pouze jako cílové místo. Ne, jako průjezdní.
Samozřejmě - když tam budeš a budeš potřebovat vyjet, navigace nebude vědět jak, ale vyjet z jedné ulice bez navigace by problém bejt nemusel ;)
Droncz
Posts: 20
Has thanked: 1 time
Send a message