Post Reply

nehlásí všechny radary. Je to OK?

Post by audis
dnes jsem byl po pul roce v praze, mám klienta posledního z Play a všiml jsem si těchto věcí. Má to tak dělat? Třeba se jedná o novinku za půlrok, kteru jsem nepostřehl.
1. semaforové radary se upozornují pouze visuálně , nikoliv i zvukově . Ocenil bych i zvuk.
2. minimálně jedna úsekovka (štěrboholská směr na jihozápad = do centra? , souzeno dle bílé čáry a odpovídajících kamer nad vozovkou) nebala hlášena, jakkoliv.
3. někreté radary (na 99 % úsekovky) byly hlášeny pouze visuálně, nikoliv zvukově . Chěl bych i zvukově.
4. klient občas hlasitě písknul (žádná PM, žádné vytroubení s ikonou, žádný sběr bonusů). Zdaleka nejčastěji v tunelu Blanka (asi 6x v celém tunelu těch 6 km asi) . Nevysledoval jsem žádnou závislost kdy to dělá. Copak to je?
5. zase jsem chybně volil směr. Na JS směr západ, před barandovským mostem . Waze říká držte se vlevo, přiblížení mapy nečitelné, waze na návěštích ukazuje PLzen, ..., na silnici na návěstích je Plzen vpravo . Držím se vpravo...ááááA to bylo špatně. Měl jsem se držet vlevo. Jak to řešíte? Hlasová instrukce má prioritu před wazáckou návěstí?

Je to OK? Mohl by mi někdo vysvětlit?
audis
Been thanked: 7 times

POSTER_ID:29127

1

Send a message
Last edited by audis on Mon Sep 21, 2015 7:16 pm, edited 1 time in total.

Post by audis
tachometry známe všichni, stejně jako že ne vše co radar jako vypadá, radar je, víme, známe, všichni. Netřeba diskutovat.

ad1. co teda ty semaforové? pouze visuálně?
ad2. doufejme že ted vyřešeno tou aktualizací (od: vitj) VYŘEŠENO
ad3. zvukově pouze nad limit, chápu díky, škoda. vyřešeno.
ad4. pískala jiná puštěná aplikace nevědomky, moje chyba. vyřešeno.
ad5. vitj:
nerozumíme si. ještě jinak:
- podle waze (fialové čáry na mapě) jsem měl jet takto a správně http://mapy.cz/s/luJv
- před zeleným špendlíkem a u něho waze říkalo "držte se vlevo". To bylo podle mě správně.
- ale wazácká návěstí na display psala "na Plzen, ..., .... " (celkem tři místa vypsala)
- na Plzen reálně znamená jet ale vpravo . Návěsti vedle silnice Plzen ukazují také vpravo. viz http://mapy.cz/s/luK6 .

Takže když je rozpor nebo fialová čára není vidět kudyma vede, mám se řídit hlasem, nebo návěstími? Ted už jsem poučen, že hlasem...

Mně se toto v tomto místě stalo už dvakrát déle po sobě. (měl jsem se držet vlevo, ale návěstí s plzní mě přesvědčily a sjel jsem chybně vpravo dolů). Bud sem blbej , nebo vy pražáci to musíte přece taky slyšet a vidět, byť jezdíte zpaměti kolem každý den.
audis
Send a message

Post by audis
aha, že návěstí je značeno až dál, to jsem si nikdy nevšiml na display.

Zkuste to změnit nějak. jakkkoliv, hlavně at v tom místě tam nematou. Dík.
ad 5. vyřešen.
audis
Send a message

Post by martinkolar
porubcan wrote:zvukovo upozornuje iba vtedy, ked ides rychlejsie ako je radar nastaveny
Poslední dobou to zkouším a… chová se to "divně". Jednou zahlásí u radaru na 80 při dosažení 80 dle GPS, podruhé ti nic neřekne ani za 85. Zkoušel jsem to jen párkrát, takže žádný ukvapený závěr z toho zatím nedělám…

K 5. bodu, pokud se něco takového stane, minimálně hodit UR (chybu mapy), v Praze je dost editorů, kteří to vyřeší, ale bez upozornění je těžký si toho všimnou.

A k radarům v Praze je výživná tahle diskuze viewtopic.php?f=22&t=16915&p=743051&hil ... ha#p743051 = radary v Praze je věčné téma (ale určitě se tady ještě někdo z Phy vyjádří).
martinkolar
Area Manager
Area Manager
Has thanked: 64 times
Been thanked: 137 times
Send a message

Post by martinkolar
vitj wrote:Nevím jestli Martin píše o rychlosti dle GPS nebo dle tachometru.
Tachometr ve waze - jediná věc podle které by měla správně určit, co se má ozvat. Snažím se to každý ráno testovat a zjišťovat, kdy se ozve a kdy ne… Potřeboval bych jezdit v noci kolem radaru sem a tam, přes den to testovat je o hubu :)
martinkolar
Area Manager
Area Manager
Has thanked: 64 times
Been thanked: 137 times
Send a message

Post by mipwa
Aha, mne to je jasné, jezdím tak často. Pravděpodobně Ti Waze ukazovala Plzeň/Dejvice/Košíře? Ale až za cca 800m. To Tě vedla do Zlichovského tunelu a nějakou alt. trasou - Radlickou nebo Patočkovou. (Plzeňskou asi ne vzhledem současnému omezení). Tato návěst tam skutečně je v těch místech - před tunelem. V tomto případě ale na barrandovském mostě mlčí, (nebo hlásí už ten manévr po 800m, nejsem si teď jistý), protože se pokračuje rovně. Příští manévr ale už ukazuje - držte se vlevo po 800m, bohužel je tam na návěstí také Plzeň. (Nevím co s tím udělají po otevření Blanky)

Pokud Waze vede myší dírou a dál na sídliště Barrandov, tak říká: sjeďte vpravo a pak držte se vpravo a ukazuje směr Karlovy Vary/Chomutov/Plzeň/Strakonice.
mipwa
Has thanked: 24 times
Been thanked: 22 times
Send a message
Last edited by mipwa on Wed Sep 23, 2015 5:46 am, edited 1 time in total.

Post by mipwa
Myslím si, že tam není chyba, jen je třeba sledovat pokyny pozorně. Jsou tam 2 možnosti na Plzeň. Ta druhá je tam asi historicky pro směr ze Strakonické, když ještě nebyl R1.

Bylo by k diskusi dát na mostě pokyn "držte se vlevo" směr Smíchov...(když Waze neumí něco jako "pokračujte rovně")

Ale nově otevřená Blanka tam přidává další možnosti, takže asi lépe počkat, co udělají se značením...
mipwa
Has thanked: 24 times
Been thanked: 22 times
Send a message

Post by nocommenta
vitj wrote:Tachometry jsou nastaveny na nižší rychlost než je realita.
Tachometre v automobiloch su nastavene na vyssie rychlosti ako su realne dosahovane...
Rychlost, ktora je zobrazena na tachometri v aplikacii, sa blizi k realite...
nocommenta
Has thanked: 90 times
Been thanked: 341 times
Send a message
https://s.waze.tools/s0300.pnghttps://s.waze.tools/c4s.pnghttps://www.waze.com/forum/images/ranks/MapRaider_Badge_63px.pnghttps://s.waze.tools/beta.png

Post by porubcan
tu asi budu musiet reagovat chalani starajuci sa o radary v CZ, nakolko u nas viacere druhy radarov neexistuju...

vyjadrim sa vsak k 3. resp. speed radaru vo Waze a upozorneniu pri priblizeni k nemu:
vizualne upozornuje vzdy
zvukovo upozornuje iba vtedy, ked ides rychlejsie ako je radar nastaveny
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Answers: 1
Has thanked: 627 times
Been thanked: 1839 times
Send a message

Post by porubcan
Tachometer ukazuje vyššiu rýchlosť ako reálnu (podľa GPS) [SMILING FACE WITH SMILING EYES]

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Answers: 1
Has thanked: 627 times
Been thanked: 1839 times
Send a message