Post Reply

Waze 4

Post by
Na iOS już jest, na Androida już idzie ;)

Pierwsze wrażenia bardzo pozytywne. Na szczęście nie ma bardzo radykalnych zmian, co zdecydowanie ułatwia pracę z nawigacją, wszystkim tym, którzy już się przyzwyczaili. Generalnie przebudowany wygląd, kilka fajnych udogodnień, jak choćby dodawanie komunikatów na mapie (po przytrzymaniu guziczka z komunikatami, rozwija się menu z możliwością wyboru szybkiego komunikatu dotyczącego korka, policji lub zagrożenia). Po kliknięciu na mapie dodany został guzik umożliwiający wybór dźwięków, które mają być słyszalne w nawigacji. Nieco przebudowana opcja wyboru trasy. Trochę przebudowana nawigacja do celu. I parę innych udogodnień. Nie będę się rozpisywał, screeny a nawet filmiki macie w internecie, a z resztą niedługo sprawdzicie wszystko sami. :) (niektórzy już sprawdzają)

Nie wiem jeszcze jak działanie w boju, ponieważ jestem uziemiony w domu po operacji.
Jak na razie większość na +
Niestety zniknęła większość schematów kolorów map. Zostały tylko dwa do wyboru: Domyślny oraz edytorzy map. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe i pozostałe schematy kolorów wrócą.

Zapraszam do wyrażania swoich opinii.
Last edited by loituma on Wed Mar 16, 2016 7:13 am, edited 1 time in total.

Post by a_kiler
Na iOS już jest, na Androida już idzie ;)

W sensie, że się produkuje na Andka i dopiero będzie, czy już ktoś ma oficjalnie ze Sklepu Play?
a_kiler
Map Raider
Map Raider
Posts: 19
Been thanked: 1 time

Post by An_ka
W wersji 4.0 brak również zgłoszeń dla przeciwnego kierunku , oraz brak możliwości usunięcia niechcianej pozycji z historii wyszukiwania☺
Ale jak narazić robi dobre wrażenie.
An_ka
Area Manager
Area Manager
Posts: 237
Has thanked: 13 times
Been thanked: 20 times

Post by An_ka
wroSlaw wrote:A ja wrócę do tematu aktualizacji cen. Przejeżdżałem dzisiaj obok stacji (nie widziałem ceny) na której ostatnia aktualizacja była bardzo dawno. Usunąłem cenę wprowadzając ceny 00. Wracając po dłuższym czasie widziałem cenę LPG i chciałem ją wprowadzić. Niestety nie jest to możliwe. Jeżeli brak jest cen nie można wprowadzić nowej ceny. Czy ktoś już się z tym spotkał i czy ten bug jest zgłoszony?
Wczoraj miałem podobnie z ceną gazu , również nie mogłem jej dodać.
An_ka
Area Manager
Area Manager
Posts: 237
Has thanked: 13 times
Been thanked: 20 times





Post by Awar1965
Przydała by się funkcja wygaszania ekranu podczas jazdy w trybie nawigacji.
Ekran rozjaśniał by się przed manewrem, ostrzeżeniem.
Awar1965
Posts: 211
Has thanked: 96 times
Been thanked: 26 times

Post by artek83
Czy ta grafika nie powinna się uaktualniać w miarę przejechanych km?

[img]http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016080 ... cb46a7.jpg[/img]
artek83
Posts: 8

Post by Awar1965
Marcinowsky wrote:Znowu od kilku dni nie ma opcji zmiany cen. Wcale nie otwiera się okienko po wciśnięciu 'ceny paliw'
Dzisiaj mi działało :) ...Teraz też sprawdziłem - działa.
Awar1965
Posts: 211
Has thanked: 96 times
Been thanked: 26 times