[Script] WME Show Alt Names

Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

Moderators: Unholy, bextein, Glodenox, JustinS83

Forum rules
Discussion for the unofficial, community-developed addons, extensions and scripts built for the Waze Map Editor.

DO NOT START a new thread unless it is about a new idea. Keep discussion of existing tools within the main thread for that tool.

The official index of these tools is the Community Plugins, Extensions and Tools wiki page.

[Script] WME Show Alt Names

Postby SAR85 » Wed Jan 13, 2016 4:39 am

Installation

Use Greasemonkey (Firefox) or Tampermonkey (Chrome) and get the script here.

Description

Displays a table at the lower left corner of WME with the primary and alternate names for selected
segments. The segment's type and length are also displayed in the table.

Table cells containing identical street names are filled with the same color for easy
recognition of matching names. The user has the option of including whether or not the city name is considered.

Purpose

This script is designed to help troubleshoot map issues related to big detour prevention (BDP).

Use

  • The script can be enabled/disabled by toggling the "WME Show Alt Names" layer in the map's layer selector.
  • Hovering over a street name in the table highlights all selected segments with that name.
  • Double-clicking a street name in the table changes the color.
  • Hovering over a segment ID in the table highlights that segment on the map.
  • The "Sort by driving order" option will attempt to sort the segments in the table as if they were
    part of a route starting with the first selected segment. Sorting is performed based on node IDs.

Auto Select Feature

The auto selection feature will select all segments along a Live Map route. At a minimum the user
must select a beginning and ending segment. Optionally, intermediate segments on the desired route may be selected in an attempt to force a certain route that would other be avoided.

Note that because the route is retrived from the Live Map, it is only current to the last tile
update. Routes will not reflect any changes made to the map since th last tile update. This includes
changes to segment names, turn restrictions, functional classification, etc. Also, the tool will not
be able to select a segment if the segment's ID has changed since the last tile update.

Acknowledgements

The idea for this script was proposed by Waze user tonestertm, who also provided beta testing and
lots of feedback and suggestions for improvement. It would not have been possible without him.
SAR85
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 123
Joined: Thu Jan 30, 2014 6:01 am
Location: California, USA
Has thanked: 43 times
Been thanked: 144 times

Re: [Script] WME Show Alt Names

Postby SAR85 » Wed Jan 13, 2016 7:36 am

altnames2.JPG
(51.58 KiB) Downloaded 1863 times


altnames1.JPG
(254.06 KiB) Downloaded 1859 times
SAR85
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 123
Joined: Thu Jan 30, 2014 6:01 am
Location: California, USA
Has thanked: 43 times
Been thanked: 144 times

Re: [Script] WME Show Alt Names

Postby SAR85 » Wed Jan 13, 2016 7:44 am

One segment missing the alt name:
altnames3.jpg
(122.71 KiB) Downloaded 1870 times
SAR85
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 123
Joined: Thu Jan 30, 2014 6:01 am
Location: California, USA
Has thanked: 43 times
Been thanked: 144 times

Re: [Script] WME Show Alt Names

Postby tonestertm » Wed Jan 13, 2016 3:11 pm

Also there is the
Highlight Alt Names checkbox, which puts a full-time highlight on any segment containing an Alt name. (This is seen as the blue highlights in the above images by SAR85)

A sort of "hidden feature" of the Auto Select button (briefly referred to in the OP) is that judicious use can do such things as:
-- select an "arbitrary route of segments"
-- select a series of segments right through a suspected BDP break, for further analysis
-- select a series of segments which are not like-named (as a method of getting a better same-segment-like selection where naming is altered subtly, or briefly, for operations such as Road Type setting for Functional Classification)

Refer to the following extreme example, which one would never actually use in editing, but which I set up to display the flexibility of the tool:

Select 5 segments, in the order labeled (note the order of segments in the Alt Name table, as well)

Crazy Auto Select example - segments - web.jpg
(72.29 KiB) Downloaded 1847 times


Click Auto Select and the route is selected, in order from 1 through 5 (again, note the table order)

Crazy Auto Select example - auto select - web.jpg
(92.72 KiB) Downloaded 1843 times


Selecting through a BDP break for a comprehensive examination is accomplished by selecting at least three segments, with one of the suspected segments mid-route.
[ img ]
ARC for SW Region, USA
US Local Champ, US Country Manager
The best editors Read the Wiki and read it often. Learn the proper way to handle URs. Don't draw another Place until you read this!
tonestertm
US Waze Champs
US Waze Champs
 
Posts: 1290
Joined: Wed Nov 14, 2012 12:02 pm
Location: City of...um, Angels, CA, USA
Has thanked: 523 times
Been thanked: 897 times

Re: [Script] WME Show Alt Names

Postby Olestas » Tue Jan 19, 2016 12:31 pm

Interesting.. only to get used to it. Requires training :D
[ img ][ img ][ img ][ img ]

GC: Latvia
Coordinator: Latvia
Country manager (Full coverage): Latvia/Lithuania/Belarus/Russia/Ukraine
Olestas
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 6354
Joined: Wed Mar 09, 2011 7:08 pm
Location: Latvia
Has thanked: 3480 times
Been thanked: 2358 times

Re: [Script] WME Show Alt Names

Postby foxitrot » Wed Feb 17, 2016 12:01 am

I'm slowly getting used to it :)
SAR85, as the script is unable to obtain a route while running in beta WME, would you mind hiding the Auto Select button in such case? (I've just spent a couple of head scratching moments until realizing the circumstances.)
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (on N-E52), while
trying to get used to the good new asocial Android 4.xx.0.yyy (on OP-X March-me-Low).
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 7254
Joined: Thu Jul 14, 2011 10:22 pm
Location: Slovakia
Has thanked: 2668 times
Been thanked: 1166 times

Re: [Script] WME Show Alt Names

Postby SAR85 » Wed Feb 17, 2016 12:19 am

I didn't realize the route selection did not work in beta. I will see if I can fix it or I will disable it. Thanks!
SAR85
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 123
Joined: Thu Jan 30, 2014 6:01 am
Location: California, USA
Has thanked: 43 times
Been thanked: 144 times

Re: [Script] WME Show Alt Names

Postby PesachZ » Wed Feb 17, 2016 12:23 pm

SAR85 wrote:I didn't realize the route selection did not work in beta. I will see if I can fix it or I will disable it. Thanks!

It is blocked by cross domain security, same reason the route selector script doesn't work in Beta probably. You can look on that scripts forum thread for a possible work around by including an access in the code.

Sent from Android using Tapatalk
PesachZ
Wiki Master
Wiki Master
 
Posts: 4511
Joined: Mon Jul 01, 2013 12:51 am
Location: NY, USA (also NJ sometimes) {GC}
Has thanked: 1998 times
Been thanked: 2361 times

Re: [Script] WME Show Alt Names

Postby SAR85 » Wed Feb 17, 2016 5:40 pm

PesachZ wrote:
SAR85 wrote:I didn't realize the route selection did not work in beta. I will see if I can fix it or I will disable it. Thanks!

It is blocked by cross domain security, same reason the route selector script doesn't work in Beta probably. You can look on that scripts forum thread for a possible work around by including an access in the code.

Sent from Android using Tapatalk

Thanks, I'll look into it.
SAR85
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 123
Joined: Thu Jan 30, 2014 6:01 am
Location: California, USA
Has thanked: 43 times
Been thanked: 144 times

Re: [Script] WME Show Alt Names

Postby glomp » Sat May 28, 2016 8:42 am

Possible bug. The script is not persistent when setting it off. Each time you refresh the browser it turns back on.

Firefox 46.0.1
Windows 7
glomp
Country Manager
Country Manager
 
Posts: 2008
Joined: Thu Aug 16, 2012 3:49 pm
Location: Western Australia
Has thanked: 479 times
Been thanked: 1026 times

Next

Return to Addons, Extensions, and Scripts

Who is online

Users browsing this forum: No registered users