Get a sneak peek at whats next for Permanent Hazards on our April 7th Office Hours!

Post Reply

Wikipedie - připomínky, náměty a vše ostatní

Post by bures
Myslím, že toto vlákno nám tady ještě chybí. Pokud máte nějaké připomínky a náměty k stávající Wiki, nebo vám není něco jasné, toto je to správné místo.
bures
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 993
Has thanked: 288 times
Been thanked: 345 times

POSTER_ID:2437004

1

Send a message

Post by bagromil
Zdravim panove. Bylo by mozne oznacovat retardery na silnici resp brat je v uvahu pri vypocte trasy? Problem je v tom, ze kratsi trasa se 7 retardermi je vlastne delsi pokud nemate terenak. Myslim dvourade retardery, kde se musi fakt zpomalit. Chapu, ze to neni jednoduche, ale vzhledem k velke komunite by je snad slo nahlasit a zaznamenat napr jako omezeni rychlosti na 20kmh. Diky.
bagromil
Posts: 46
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times
Send a message

Post by bagromil
ma5jkl wrote:ahoj, rychlost na ceste sa zaznamenava na zaklade realnych prejazdovych rychlosti a teda nie je mozne nanutit ceste aby mala prejazdovu rychlost 20kmh. Samotne oznacenie retartera, prace na ceste alebo hoci aj kolony nema ziadny vplyv na zaznamenanu rychlost prejazdu. Cas sa zacne predlzovat (resp rychlost znizovat) az vtedy ked tadial skutocne auta zacnu jazdit pomalsie.

Na tvojom priklade je zjavne ze ak ta tadial waze posle, tak je velka sanca ze to naozaj rychlejsie je aj ked musis spomalit na retarderoch. Samozrejme mozeme sa tu bavit donekonecna o tom ze ale ved hlavna je poloprazdna tak preco, alebo ved je aj ina paralelna ulica bez retarderov, ale do vyberu trasy vstupuje tolko dalsich faktorov ze je takmer nemozne vzdy pochopit vyber trasy v danom momente.

suma sumarum zadanie retarderov do mapy by nepomohlo (aktualne to ani nemame ako zadat) a rychlost sa zistuje automaticky od vodicov a nie z mapy.
Ahoj, sry, ze pisem az teraz, uplne som nato zabudol. Problem je v tom, ze v ramci "bezpecnosti" pribudaju retardery ako huby po dazdi. Niekedy je pri nich znacka obmedzenia rychlosti, vacsinou len doporucena rychlost. Klasicke navigacie to zatial uspesne ignoruju. Vyhodou waze je, ze mapy vytvara komuita, tak by bolo idelane, ak by waze bral do uvahy toto spomalenie. Ako som uviedol v priklade, ponuknuta cesta so 7 retardermi trva v noci alebo skoro rano 100% dlhsie ako hlavny tah. Waze to samozrejme nevie pretoze su obe cesty prazdne a v dlzke je medzi nimi rozdiel asi 1km. To same plati pri mnohych skratkach, kt. mi waze rad ponukne pretoze tam to spomalenie nie je definovane. Nejde mi o upozornenie na retarder, ale o realny cas prejazdu danej cesty.
bagromil
Posts: 46
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times
Send a message

Post by bagromil
To znamena, ze waze neberie do uvahy povolenu rychlost na danej trase? Podla coho potom pocita napr nove cesty? Dost mi to pripomina stary problem ked navi poslala niekoho po polnej ceste pretoze bola kratsia. Cez den je to samozrejme diskutabilne, ale v noci je fakt blbost usetrit 1km a stratit 10min pretoze budem musiet brzdit kazdych 100m. Tych retarderov je tu fakt strasne vela a samozrejme sa pouzivaju tie dvojradove, ktore clovek proste musi prejst krokom. Bolo by to skvele ak by to waze vedel posudit a poslal ma na taku trasu len v pripade skutocnej uspory casu.
bagromil
Posts: 46
Has thanked: 1 time
Been thanked: 2 times
Send a message

Post by Bew1One
Ale Waze při výpočtu trasy právě počítá tu reálnou dobu jízdy a nebere rychlost na segmentech. Takže i když neví, že tam retardér je, tak dobu průjezdu to ovlivní (pokud tam teda někdo s waze jel) - opravte mě někdo, pletu-li se ...
Bew1One
Posts: 2091
Answers: 2
Has thanked: 122 times
Been thanked: 312 times
Send a message

Post by Bew1One
Hned první odkaz je parkoviště po obou stranách silnice, dál klikat nebudu. V jiných zemích jsou obecně pravidla ve waze jiná, v ČR jsou taková jako jsou. Ano, diskuse nad změnou je možná, nechápu ale v čem ti vadí v mapě zakreslené parkoviště v místě kde může ležet cíl a je na něm klidně 50+ míst k dispozici k zaparkování, což nějaká "cizí" návštěva určitě ocení.
IMHO je aktuální znění článku o parkovištích výstižné a dobré. Všechna parkoviště která odkazuješ nejsou nikde podél silnice I. třídy ale koncových segmentů v rezidenční oblasti - a tam smysl mají.
Bew1One
Posts: 2091
Answers: 2
Has thanked: 122 times
Been thanked: 312 times
Send a message

Post by Bew1One
ad 1 - to není o viditelnosti parkoviště ve chvíli kdy dojíždíš do cíle ale ve chvíli plánování trasy. Jsou takoví řidiči co se třeba snaží už na začátku najít parkoviště u kterého zastaví a ne že jedou nadoraz a pak se diví že k cíli vlastně nemohou, protože je tam zákaz vjezdu atp.

ad 2 - nejedná se o duplicitu funkcí, to že je k dispozici u landmarků zaškrtávátko neznamená že smažeme všechna parkoviště okolo obchoďáků jenom proto že u všech je zaškrtnuto "parkování k dispozici". A stejně tak nebudeme tohle zaškrtávat u adresních landmarků.

ad 3 - na slovo "plevelení mapy" bych si, být tebou, dával zvláště pozor. Jak psal Majkl - je rozdíl mezi jedním parkovištěm někde v Horní Dolní a miliardou někde na sídlišti. Ale i tam má smysl ta větší mít zakreslena. Nekonzistence je a bude vždy - každý editor má jiný pohled na to, proč něco zakreslí a něco jiného o kousek vedle už ne. Proto jeden přijde, něco zakreslí, přijde druhý a zedituje to a klidně i třetí a upraví to ještě znova. S tím se smiř. Nebo jsi "pan dokonalý" a kreslíš výhradně všude-vše a vše správně?
ad 4 - to řeší stávající pravidla, máš s tím nějaký problém? Přestaň se vrtět na místě.

Pokud máš něco konstruktivního, sem s tím.
Horizon911 wrote:
Bew1One wrote:Hned první odkaz je parkoviště po obou stranách silnice, dál klikat nebudu. V jiných zemích jsou obecně pravidla ve waze jiná, v ČR jsou taková jako jsou. Ano, diskuse nad změnou je možná, nechápu ale v čem ti vadí v mapě zakreslené parkoviště v místě kde může ležet cíl a je na něm klidně 50+ míst k dispozici k zaparkování, což nějaká "cizí" návštěva určitě ocení.
IMHO je aktuální znění článku o parkovištích výstižné a dobré. Všechna parkoviště která odkazuješ nejsou nikde podél silnice I. třídy ale koncových segmentů v rezidenční oblasti - a tam smysl mají.
Ahoj,
Dik za odpoved. V jinych zemich to muzou delat hur, lip nebo taky proste jen jinak. Nemam s tim problem. :)
Clanek jsem odkazoval pro referenci, ne abych ho kritizoval. (Ackoli pripominku k nemu prece jen mam dole v bode 3.)... Mne jde o zvazeni pro a proti a dikusi.

Kdyz uz se ted ptas, co mi vadi:
1. Sterace stiraji, klakson troubi: Jestlize jedu k nekomu na navstevu a kolem se vsude stoji podel ulice, tak to prece vidim. Na to nepotrebuju miliardu POIs po okolnich ulicich.
2. Duplicita funkci: Jestlize teda chci ukazat, ze se u baraku/podniku da zaparkovat, tak by preci sel elegantne pouzit atribut "Parking for customers"... Zvlast jestlize tedko tvorite POI ke kazdemu jednomu adresnimu mistu.
3. Pleveleni mapy a nekonzistence (viz prvni odkaz): Po jedny strane nudle je, na druhy neni. (Spojeni do jednoho by bylo proti pravidlum, protoze pak by parkoviste zasahovalo do silnice, coz je dle clanku proti pravidlum)... Jinak se samozrejme mapa da zasvihat miliardou parkovist po 15 mistech.
4. Prilis male plochy, nez aby se zobrazily v appce. (Funkci hledani blizkeho parkoviste samozrejme chapu... Coz by ale nemuselo byt treba, pokud by bylo pokryto vyse-zminenym atributem.)

Zdravim :)
Bew1One
Posts: 2091
Answers: 2
Has thanked: 122 times
Been thanked: 312 times
Send a message

Post by Bew1One
Ahoj, to je obecný "setup" upozornění, na to jsme malí páni, to jitřenka z HQ / vývojáři řídí kokrhání. Ale jinak ano, taky bychom byli raději aby upozornění před přejezdem zaznělo v menší vzdálenosti. A jinak ta aktuální vzdálenost, je, pokud se nepletu, 500m.
Bew1One
Posts: 2091
Answers: 2
Has thanked: 122 times
Been thanked: 312 times
Send a message

Post by Bew1One
Ahoj, my jsme "mapoví editoři", to co chceš je záležitost aplikace.
Bew1One
Posts: 2091
Answers: 2
Has thanked: 122 times
Been thanked: 312 times
Send a message

Post by Bigmen_cz
Zdravím! Především bych chtěl vyzdvihnout práci ohledně hlášení přejezdů. Měl bych k tomu však malou připomínku, tedy spíše návrh. Musí byt hlášení 600 či 650 m před přejezdem? Nešla by vzdálenost zkrátit? Jde o to, že během této vzdálenosti se může odehrát spousta věcí, které řidič musí řešit a nějské hlášení navigace pak stejně zapomene. Jasný, prvotně se člověk stejně řídí značkami, ale pak to upozornění ztrácí smysl. Typicky ve městech, kde ještě před přejezdem je několik křižovatek či vjezdů. Navrhoval bych možnost, aby si každý řidič mohl určit vzdálenost, kdy chce být na přejezd upozorněn.
Bigmen_cz
Posts: 49
Has thanked: 2 times
Been thanked: 9 times
Send a message
Poco X3 NFC, android 12; Xiaomi Note 4, android 7.0; WAZE vždy aktuální verze; Opel Zafira-nafta, Ford Focus-nafta