Post Reply

Spatny vypocet trasy a zbytecne hlaseni kolon

Post by
Ahoj,

jsem na waze novy. Zacal jsem to pouzivat zejmena kvuli dopravnim info. Mam sice placene info ze Sygic, ale nefunguje to tak, jak bych chtel.

Stahl jsem Waze. Dopravnich info je tam dost, nahlasena spousta der (asi aby lidi meli body), ale cert vem diry.

Mam par dotazu.

1. Proc Waze vypocitava naprosto nesmyslne cestu? Mam vybranou rychlou trasu a uz po nekolikate v nekolika mestech me Waze misto po hlavni trase taha zkratkami po sidlisti. Ve vysledku usetrim asi 100metru, ale jsem pomalejsi. Vsiml jsem si toho uz nekolikrat.

2. K cemu je nebo jak vlastne ma fungovat hlaseni napriklad o zacpach na dalnici, kdyz me to bez problemu necha vjet do zacpy a az v ni jsem, tak to hrde ohlasi zacpu. Proc to nehlasi napriklad na poslednim moznem sjezdu pred zacpou? Takhle je cele hlaseni k nicemu a navigace je pak taky k nicemu, protoze ve vysledku funguje uplne stejne, jako navigace, ktery dopravni info nemaji. Ale ty se tim aspon nechlubi.

3. Jak prinutit navigaci, aby spravne hlasila, kdy odbocit? Priklad. Jedu po hlavni, ktera se na krizovatce staci vpravo a po cca 100m zase na dalsi krizovatce vpravo. Na tech cca 100m je mala krizovatka, kde je mozny odbocit doprava a navigace hned po prvnim odboceni vpravo hlasi, ze mam jet zase vpravo. Pokud bych to na miste trochu neznal, tak jsem odbocil na tu vedlejsi a sjel jsem z cesty. V Praze se mne tohle stalo nekolikrat opakovane.

dik

POSTER_ID:17223218

1

Send a message

Post by bures
ad 1) Nesmyslná trasa? Záleží na definici. Navržená trasa může být objektivně chybná (nyní řešíme občasné problémy, že Waze místo přímé trasy odbočí a pak se vrátí). Nebo se uživateli zdá, že jeho trasa je lepší, ale není to pravda.

ad 2) Hlášení jsou jen indikace. Zácpy a zpomalení rozpoznává Waze podle skutečné rychlosti projíždějících wazerů. Pokud jsem první wazer, který do kolony vjede, tak mám smůlu, protože jak má Waze poznat pomalý provoz?

ad 3) Pohledem na displej při hlášení "...a potom...". Waze nezná hlášení "po padesáti (sto atp.) metrech".
bures
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Has thanked: 288 times
Been thanked: 345 times
Send a message

Post by foxitrot
tomidd wrote:Izraelci nebo Američané, problém v každém případě. Nevím kde sedí, někde jsem nedávno četl že Waze sídlí v kampusu Googlu, ale víc jich asi zůstalo v Izraeli.
Len upresním, Waze sídli na dvoch poschodiach výškovej budovy Google v Tel Avive. V Amerike majú zo tucet (či možno trochu viac) pracovníkov, ktorí tam už neviem čo presne robia. A v Európe vraj jedného.

Sent from a touch display, which took care of perfectly scrambling my thoughts.
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Has thanked: 1282 times
Been thanked: 649 times
Send a message
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (on N-E52), while
trying to get used to the good new asocial Android 4.xx.0.yyy (on OP-X March-me-Low).

Post by foxitrot
CyrilKubrt wrote:Kalkuluje Waze správně zdržení na odbočování doleva???
Do jaké vzdálenosti pracuje Waze s přepokládaným zdržením a jak reaguje přepočtem trasy?
Vo všeobecnosti: áno kalkuluje. Ak pred tým odbočením nie je segment oveľa kratší ako zápcha, v takom prípade to zatiaľ nedokáže vyhodnotiť. (Tie lokality nepoznám, musel by som ich lokalizovať na Waze mape.) Takéto zdržanie je uložené v historických dátach križovatky a pri výpočte trasy ich berie do úvahy bez ohľadu na vzdialenosť. Real-time dáta berie do úvahy na vzdialenosť asi ½ hodiny, prepočet každých pár minút.

Sent from a touch display, which took care of perfectly scrambling my thoughts.
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Has thanked: 1282 times
Been thanked: 649 times
Send a message
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (on N-E52), while
trying to get used to the good new asocial Android 4.xx.0.yyy (on OP-X March-me-Low).

Post by GinBook
Celý problém je spíše malá penetrace uživatelů v Hodoníně a okolí.
Když nejsou data....
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Has thanked: 593 times
Been thanked: 1575 times
Send a message

Post by GinBook
Cirile, ty uz jses nas.
Pochopil jsi to. :-P

Jo jo, je to jak rikas. Lidi budou nadavat, ale aby to zlepsili, tak to uz ne.
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Has thanked: 593 times
Been thanked: 1575 times
Send a message

Post by jumbo78
Stejně jako s volbama :)

Dnes jsem zaznamenal několik mlh a výmolů kolem Olomouce - docela legrace, když to byl dým z komína a slabý opar.
Pro body si někdo nechá i koleno vrtat :D
jumbo78
Has thanked: 288 times
Been thanked: 59 times
Send a message

Post by Kebb01
Mám takový pocit, že falešné kolony nabraly dech. Opět jich po Ostravě potkávám mrtě v místech, kde není ani auto.

Jeden příklad:
Ráno při cestě z noční se mě Waze snažilo odklonit z 28. října na Plzeňskou, jako argument mělo kolonu - 4km/h - před křižovatkou u Vodárny... nebylo tam více než 5 aut. Možná jich bylo červenou předtím více, kdo ví...
Kebb01
Area Manager
Area Manager
Has thanked: 223 times
Been thanked: 247 times
Send a message
Oficiální web CZ Waze komunity

------------------------------------------------------------------------------------------------
LC & AM for Silesia & West of the Northen Moravia ║ HTC One S on the board of Renault Mégane

Post by ma5jkl
tomidd wrote:Je otázka jak dlouho bude trvat než to někdo v Americe pochopí a následně opraví. :(
len poznamka. Amerike je to srdecne jedno. To by skor Izraelci mali pochopit.
ma5jkl
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Has thanked: 635 times
Been thanked: 719 times
Send a message
«Waze Global Champ» «Country Coordinator Slovakia» «Waze α, β» «WME β» «Localization Coordinator»
«L6 editor» «Monster» «T Rex» «Area Manager Slovakia»

«Samsung Note 8»«iPhone 13 mini»«Tesla Model 3»«VW Golf 6 Cabrio»
https://i.ibb.co/ZNbYyt5/RIPIain.png R.I.P. Iainhouse - Oct 21st 2021

Post by ma5jkl
foxitrot wrote:V Amerike majú zo tucet (či možno trochu viac) pracovníkov, ktorí tam už neviem čo presne robia.
Vraj ich je zo 20 a maju na starosti marketing.

Odoslané z SM-G920F pomocou Tapatalku
ma5jkl
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Has thanked: 635 times
Been thanked: 719 times
Send a message
«Waze Global Champ» «Country Coordinator Slovakia» «Waze α, β» «WME β» «Localization Coordinator»
«L6 editor» «Monster» «T Rex» «Area Manager Slovakia»

«Samsung Note 8»«iPhone 13 mini»«Tesla Model 3»«VW Golf 6 Cabrio»
https://i.ibb.co/ZNbYyt5/RIPIain.png R.I.P. Iainhouse - Oct 21st 2021

Post by pata07
A přitom jsou více méně k ničemu :D
pata07
Been thanked: 1 time
Send a message