Post Reply

Nevýhodne volené trasy v BA

Post by masitydinosaurus
Ahojte,

mám takú pripomienku k voleniu trás na waze, nejde o zle označené možnosti odbočenia alebo tak, ale jednoducho o zlú voľbu trasy.

Jazdím veľa po Bratislave, uberujem. a sú dve miesta, v ktorých je waze tvrdohlavý a ide o nezmyselné trasy.

1. napr. trasa Petržalka --> Mudroňova (resp. celá oblasť Hradu)
waze vás pošle po Moste SNP, po Staromestkej vpravo od tunelu a potom (!) U turn a Pilárikova, Zochova a až potom doľava na Palisády. Chápem, že ide o vyhnutie sa semafórom pri prezidenskom paláci, ale tam sa zas tak dlho nečaká a samotná cesta po Zochovej hore je nepríjemná, rozbitá a úzka.

2. situácia: idete po Krížnej k Americkému námestiu a máte pokračovať do Petržalky alebo zase niekam hore na Hrad.
waze vás šikuje po Májkovej ulici a potom doľava na Radlinského! V poslednom období je toto extrémne pomalá a nepríjemná trasa, lebo tam býva veľa áut (lokálna zápcha na Májkovej) a čakáte donekonečna, kým môžete z Májkovej odbočiť doľava na Radlinského (dávate prednosť obom smerom áut, vrátane odbočujúcich, ktorí tiež dlho čakávajú a obom smerom električiek).

Po Mickiewiczovej je v tom prípade ísť fakt lepšie.
masitydinosaurus

POSTER_ID:17220111

1

Send a message

Post by foxitrot
Pali65 wrote:Občas mám nutkanie vypraviť sa na tekéto trasy s dvomi autami naraz, pričom jedno by dodržalo WAZE trasu a druhé by išlo podľa pocitu šoféra. Obidve trasy nahrať s palubnými kamerami a potom vyhodnotiť výsledky.
Já tiež, často.

Videl som jedno také asi pol hodinové video. V priebehu jazdy sa to stále menilo, kto je popredu a kto pozadu, finálne Waze prehral [emoji6]

Sent from a touch display, which took care of perfectly scrambling my thoughts.
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Has thanked: 1282 times
Been thanked: 649 times
Send a message
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (on N-E52), while
trying to get used to the good new asocial Android 4.xx.0.yyy (on OP-X March-me-Low).

Post by ma5jkl
1. ono ani nejde o vyhnutie sa semaforom ale o to ze od prezidentskeho palaca palisady jednoducho stoja a waze to chce obist. jedine kedy ponuka trasu tebou ocakavanu pre dnesok (testoval som to len pre dnesok) je od 3:30 do cca 7:30, potom asi hodinu poobede a asi hodinu okolo 20:00. Pozeram na mapu aj teraz a palisady smerom k hradu opat stoja... waze nevie ze usetri napriklad len 3 sekundy, pre neho je jednoducho menej casu.

2. opat zalezi na case kedy tadial ides. mna vacsinou zenie Vazovova, Blumentalska, Radlinskeho, ... Mickiewiczova opat v istych casoch smerom na Kolarko stoji.... to je jednoducho fakt

Skus mi priblizit casy v ktorych si nespokojny aby som si v danom case mohol pozriet priemerky.

Ja mam s wazom najazdene aktualne 153006 km a naucil som sa ze sa nemam snazit byt mudrejsi. Aj ked niekedy mi to vyjst moze, vo vacsine pripadov sa dostanem do este vacsich problemov. V poslednej dobe ma waze dokonca nutilo v dunajskej luznej od kosarisk odbocit o odbocku skor a az potom na hlavnu. Neposluchol som. A.... tesne pred krizovatkou 10 aut a 7 z nich islo dolava co ma zdrzalo na 5 minut. Ako to mohlo vediet dodnes nechapem.
ma5jkl
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Has thanked: 635 times
Been thanked: 719 times
Send a message
«Waze Global Champ» «Country Coordinator Slovakia» «Waze α, β» «WME β» «Localization Coordinator»
«L6 editor» «Monster» «T Rex» «Area Manager Slovakia»

«Samsung Note 8»«iPhone 13 mini»«Tesla Model 3»«VW Golf 6 Cabrio»
https://i.ibb.co/ZNbYyt5/RIPIain.png R.I.P. Iainhouse - Oct 21st 2021

Post by Pali65
Občas mám nutkanie vypraviť sa na tekéto trasy s dvomi autami naraz, pričom jedno by dodržalo WAZE trasu a druhé by išlo podľa pocitu šoféra. Obidve trasy nahrať s palubnými kamerami a potom vyhodnotiť výsledky.
Pali65
Area Manager
Area Manager
Has thanked: 81 times
Been thanked: 59 times
Send a message

Post by porubcan
http://uploads.tapatalk-cdn.com/2016071 ... 312299.jpg
Známy, čo išiel bez Waze tam nabral zdržanie asi 2 hodiny.

Toľko k "s Waze" vs. "bez Waze"

Samozrejme, aj na tej obchádzke sme sa asi pol hodinu posúvali krokom a bez informácie z hlavného ťahu by to až taký Wazewin nevyzeral...

Sent from my HTC One M9 using Tapatalk
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Answers: 1
Has thanked: 622 times
Been thanked: 1832 times
Send a message

Post by pvo11
V podstatě s tebou souhlasím, ale trochu problém je že nejrychlejší trasa dle Waze nemusí být skutečně nejrychlejší (několikrát tu dokonce byly i screenhoty) , hlavně u delších tras kdy nebere v úvahu všechny cesty.
Nejvíc se to projevuje na začátku a konci cesty kdy se podle mě snaží co nejrychleji dostat na silnici vyšší třídy.

Já osobně mám ještě jeden problém, nechce se mi jet o 20 km více kvůli ušetřené minutě. někdy mi pomůže vybrat si z alternativních tras, ale někdy se do nich "ta správná" nevejde a musím vyrazit podle sebe a pak přeplánovat. Pak už jedu pole Waze. Jenže ne každý si na cestu do práce může vybrat 4 trasy víceméně paralelní trasy z toho dvě po dálnici a dvě po silnicích první třídy ;) .
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Has thanked: 263 times
Been thanked: 1000 times
Send a message

Post by VetchyKmet
ma5jkl wrote: Ja mam s wazom najazdene aktualne 153006 km a naucil som sa ze sa nemam snazit byt mudrejsi. Aj ked niekedy mi to vyjst moze, vo vacsine pripadov sa dostanem do este vacsich problemov. V poslednej dobe ma waze dokonca nutilo v dunajskej luznej od kosarisk odbocit o odbocku skor a az potom na hlavnu. Neposluchol som. A.... tesne pred krizovatkou 10 aut a 7 z nich islo dolava co ma zdrzalo na 5 minut. Ako to mohlo vediet dodnes nechapem.
Ahoj,
obecně k "nevýhodným" a někdy zdánlivě nesmyslným trasám.
Už v době, kdy firma TOMTOM zprovoznila tzv. službu Traffic a i Waze, kde je mimochodem v poslední době dopravní zpravodajství na velmi vysoké úrovni /díky všem, kdo se o tento stav zasloužili/ jsem po cca 16670 km s Waze /a nepočítaně před tím s TOMTOM GO LIVE 825/ dospěl k tomuto názoru, který potvrzuje výše uvedené:

1. Jedu podle navigace a když mi nabídne alternativní trasu, tak navigaci poslechnu
2. Navi mám pouze jako informaci a jedu "podle sebe"
3. Kombinace obou způsobů

Ad 1 - jestliže navi nabízí neobvyklou trasu, pak to má nějaký důvod. Velmi často se jedná o dopravní omezení, nehodu nebo zdržení kolonou, v ojedinělých případech to může být problém mapy, to ale nejsem schopen na tom místě a v té chvíli posoudit.
Za normálních okolností je tento způsob podle mého názoru správným použitím online navigace

Ad 2 - Jedu jak chci sám, a v tom případě mne navi pouze prudí, protože v 99 procentech případů bude nabízet jinou trasu, než jsem vymyslel.
Otázka, na co mám navigaci online s přenosem dopravních omezení?

Ad 3 - nejhorší možná kombinace, která zpravidla vede pouze k naštvání, zdržení a zatvrdnutí v koloně na objízdné trase.

Čím více uživatelů je v danné oblasti aktivní, tím více to platí.
Příklad 1:
D1 ve směru Jihlava - Brno, několikrát se mi stalo, že mne navi /jak TOMTOM, tak WAZE/ stahovala z dálnice na II/602, přestože jsem daleko široko před sebou žádný problém neviděl a ani Rádio Dálnice, ani Impuls, ani Zelená vlna nic nehlásila. O pár km dál kolona, krásně z II/602 viditelná a terpve v tu chvíli se ozvala rádia a tabule nad dálnicí.
Příklad 2:
Trasa Hodonín - Ostružná /Jeseníky/
Před Hanušovicemi pípnutí, změna trasy, nárůst km i jízdní doby. Zkoumám novou trasu po nečíslovaných komunikacích přes Habartice a Vikantice a rozhoduji se impulsivně, že poslechnu.
Později jsem se dozvěděl, že na jednom z přejezdů na II/369 byl uvázlý kamion s následným vyprošťováním, zdržení cca 2 hodiny.

WAze už o tom v obou případech vědělo /oba případy vloni/...

Takže každý jak uzná za vhodné, já preferuji na dálkových cestách poslouchat navigaci a na kratších pojížďkách podle okamžité nálady a stavu provozu.

Ale jak říkám, podle mne bod 1 je "to správné" - pokud tedy nemám navi jako módní doplněk a pokud chci využít informací, které mi online navi poskytuje...
VetchyKmet
Has thanked: 2 times
Been thanked: 38 times
Send a message
VetchýKmet
Hodonín