Page 1 of 4

Podivné chování Waze

Posted: Sun Dec 25, 2016 7:29 pm
by
Zdravím, chtěl jsem se zeptat, zda někdo pozoruje stejný problém jako já:
Jezdím vždy se zapnutou Wazinou a cca před dvěma měsíci se appka na chvíli zbláznila" - začaly vyskakovat okna, jako bych rychle listoval menu. Pomohlo vypnutí displeje, pak už to bylo ok, ale od té doby se stává, že appka reaguje na neexistující ťapnutí na displej, například někam do mapy (objeví se ovládací prvky mapy + kompas) nebo se objeví hlášení o změně rychlostního limitu. Chyby se objevují cca co 5-10 minut a je to hodně otravné.
Ví někdo, co s tím? Předem moc díky za reakce.

Mobil: Vodafone VF-795
Android 5.1

Re: Podivné chování Waze

Posted: Wed Aug 23, 2017 11:10 am
by bures
VetchyKmet wrote:Jeden příklad, kdy Waze nesmyslně preferuje jedničku:
Veselí nad MKoravou, nádraží Staré Město u Uh. Hradiště nebo naopak - trasa přes Nedakonice a Mor. Písek je v denních hodinách až o 15 minut rychlejší, než trasa po I/55 přes Uh. Ostroh, Ostrožská Nová Ves, Kunovice, Uh. Hradiště a St. Město, - i když je to o několik km delší.
Když jsem to před chvílí zkoušel, tak mi to nabídlo trasu přes Nedakonice (dokonce jako preferovanou).
VetchyKmet wrote:Markantní je to při delší trase, např Břeclav Olomouc, kdy nabízí cestu po D přes brno, cestu po I/55 S VHODNOU ZKRATKOU po silnici II. třídy nenabídne ani variantně.
Trasy nabídnuté Mapami Google odpovídaly dvěma trasám, které nabídlo Waze. Waze navíc přidalo trasu přes Kroměříž a Kojetín.

Tak nevím, kde děláš chybu. ;)

Re: Podivné chování Waze

Posted: Wed Aug 23, 2017 12:25 pm
by bures
jurawood wrote:...pocitite to vsichni.
My nenadavame, snazime se...
Pověz, kdo jsou ti MY, a kteří jsou VY?

Re: Podivné chování Waze

Posted: Wed Aug 23, 2017 12:58 pm
by bures
jurawood wrote:Nebudu klesat na uroven OT, mas neco k veci?
To nebylo OT. ;) Ne každý uživatel ví, kdo je kdo v tomto fóru. Nemám moc rád, když někdo v debatě vytahuje my/vy. :(

BTW za dobu od oživení tohoto vlákna minulý týden jsem dal "k věci" něco přes 5.000 editací mapy a necelých 70 vyřešených uživatelských hlášení. Tož tak.

Re: Podivné chování Waze

Posted: Wed Aug 23, 2017 1:57 pm
by bures
VetchyKmet wrote:...
První čtyři odstavce, to je prostě paráda. :( Pochop jednu věc. Jsme dobrovolná komunita, která se stará o mapy a někteří z nás pomáhají ostatním řešit jejich problémy s navigací. Nemáme žádné šéfy. Ty, které za šéfy pejorativně označuješ, jsou zkušení editoři, kteří mohou komunikovat přímo se zaměstnanci Waze. To je vše. Nikdo nikomu nešéfuje.

Jako mapoví editoři máme docela vítr z toho, že je v mapě nějaká chyba. Jsme vysoce motivovaní, abychom měli mapu v pořádku a každé podezření na chybu se snažíme obratem vyřešit. K tomu potřebujeme získat co nejvíc informací. Pokud se chyba prokáže, mapu opravíme.

Re: Podivné chování Waze

Posted: Sun Jan 01, 2017 2:37 am
by foxitrot
Robí ti to len ak je telefón v držiaku a s napájaním, alebo ak keď ho máš bez káblov v ruke? Ja mávam veľmi podobné problémy s niektorými sieťovými adaptérmi.

Sent from a touch display, which took care of perfectly scrambling my thoughts.

Re: Podivné chování Waze

Posted: Wed Aug 23, 2017 10:59 am
by GinBook
Chtěl jsem něco napsat, ale radši jsem to smazal... bych řekl, že se dostáváme do roviny těch komentářů v diskuzích "obviňování všech okolo, jen né přiznání si toho, že je chyba ve mne".

Podivné chování Waze

Posted: Wed Aug 23, 2017 12:35 pm
by GinBook
Zadne prvni vlastovky, ale a omlouvam se jedinci, kteri se snazi ohnout neco co proste nema smysl.
Ok, branit se dalnicni znamce smysl ma kdyz jedu jednou na druhou stranu republiky za rok, ale pokud jezdim pravidelne?
To ze se preferuji na dlouhe vzdalenosti vyssi kategorie cest je celkem logicke, ovsem je nutno podotknout, ze je Waze svetova navigace a ne lokalni na lokalni specifika a uz vubec ne pro jedince kteri “chci chci chci”.
Dalsi veci je, a ja uz se jen bavim, ze v jedne diskuzi jinde se tesi stejne tema. Jenze se resi presne obraceny problem. Proc to tahne dedinama. ;-)

Re: Podivné chování Waze

Posted: Wed Aug 23, 2017 12:55 pm
by GinBook
Jurawood: beru to v sirsim kontextu a neresim jen zdejsi forum. Proste reknu jen to, ze si uzivatele v pozadavcich tak vyhranene protireci, ze na to napsat algoritmus vypoctu routingu proste nelze. ;-)
Proto klidne doporucim konkurenci pokud mu to v danych pozadavcich vyhovuje lepe.

K poslednimu odstavci, to je hodne siroka otazka, aby se dala jednoduse zodpovedet. Mezibod je uzivatelsky pozadavek. Tedy tam musim, nebo tam nemusim, ale chci tudy jet. Pravda, potom ten vypocet bude mozna jiny, nebo take ne. Zase zalezi odkud kam.
Osobne jsem vcera dal zastavku po ceste na vyprazneni se na benzine a po znovu zapnuti Waze jsem byl o 20 v minusu na jine navrzene trase, protoze puvodni by byla o 40 minut delsi skrz kolonu.

Proste to nejde pasalizovat.
Waze nad urcitou vzdalenost preferuje vyssi kategorie cest, do toho pocita take uzavirky, historicke prujezdy, historicke udalosti a take v neposledni rade pravdepodobnost dojeti na cas ETA plus dalsich 1000 veci.
Chapu, nemusi to vsem vyhovovat.

Re: Podivné chování Waze

Posted: Wed Aug 23, 2017 1:41 pm
by GinBook
Ano, dostavame se k tomu “Chci,chci,chci” a kopame jak male dite, kdyz neni po mem.
Je uz ted jedno co napisem. Jsme ti spatni, zli a osklivi. Budeme popotahovani, pomlouvani i s celym Waze. Tak nejak jsem se s tim smiril a dokonce uz obcas i spim v noci, kdyz nas nekdo posle k certu.
Zapomen na Waze a ze Waze existuje. Zapni si dle tvych potreb co ti vyhovuje a jezdi s tim.
Koncim tuto debatu, neni tu nic co by melo zaklad k reseni problemu.

Re: Podivné chování Waze

Posted: Sun Dec 25, 2016 10:24 pm
by jardacz
Reinstalace provedena?