Toll roads option in the client  Topic is solved

These forums are specific to the Waze mobile app. Post here if you experienced a problem while using the app, have a question about the app functionality or a feature such as navigation or search.

Moderator: Unholy

Toll roads option in the client  Topic is solved

Postby shirlig » Thu Aug 02, 2012 7:21 am

Hi guys,

As we agreed, we will enable the "Avoid toll roads" option in the client in each country separately, when we feel (based on your feedback) that we have enough info to start with.

FYI - "avoid toll roads" option has been added to the client in the Netherlands, Hungary and UK. (Menu
-> Settings -> Navigation -> Avoid toll roads ).

Please feel free to test this and let us know if you encounter any issues.

If you feel that 90% (or so) of the toll roads in your country have been properly updated - please send us note via our support page.

I will inform in this thread once toll roads have been added to a specific country.

Thanks!

Shirli
Image
shirlig
Waze Team
Waze Team
 
Posts: 1731
Joined: Wed Dec 23, 2009 10:40 am
Has thanked: 40 times
Been thanked: 2016 times

Re: Toll roads option in the client

Postby Cloaker » Thu Aug 02, 2012 8:11 am

Don't know if I'm not looking hard enough, but I didn't see a place to drop a note, but the U.S. Seems fairly complete. I believe all but 5 states are finished and those 5 are nearing completion. :) Can't wait for this feature. I live very close to a toll road and waze always wants to route me onto it.
Area Manager-Denver/Northern, CO and surrounding.
HTC EVO 4G LTE|S-Off|SuperJelly-Bean|OC@1.7 Ghz|
I'm a Waze Monster ;)
Cloaker
 
Posts: 50
Joined: Sun Dec 05, 2010 12:31 am
Location: Northglenn, CO
Has thanked: 2 times
Been thanked: 1 time

Re: Toll roads option in the client

Postby DangerDaneDK » Thu Aug 02, 2012 12:36 pm

Denmark only has one toll road as it is so :P. And sadly I cant change that since I am not AM of that area.
Flemming J., Denmark
Area Manager: Triangle Area, SEJ, Denmark
Phone: Samsung Galaxy S5 SMF-900, Android 4.4.2, Waze: Newest

ImageImage
DangerDaneDK
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 268
Joined: Mon Feb 28, 2011 1:04 pm
Has thanked: 5 times
Been thanked: 6 times

Re: Toll roads option in the client

Postby shalafi » Thu Aug 02, 2012 12:43 pm

Slovakia has had 99% marked by the end of first day and we reported that to Waze. Please turn the feature on for us as promised ;)
CM Slovakia / L6
Image
shalafi
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 1771
Joined: Wed Nov 25, 2009 2:08 pm
Location: Bratislava / Levice, Slovakia
Has thanked: 268 times
Been thanked: 207 times

Re: Toll roads option in the client

Postby porubcan » Thu Aug 02, 2012 2:05 pm

shalafi wrote:Slovakia has had 99% marked by the end of first day and we reported that to Waze. Please turn the feature on for us as promised ;)

+1
Image Image Image
SK Country Coordinator, SK Country Manager, Global Champ, Android Beta Tester
Waze 4.0.1.1 on HTC One M9, Android 6.0 @ white Škoda Octavia RS Combi
porubcan
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 5353
Joined: Mon Jan 02, 2012 9:13 am
Location: Slovakia
Has thanked: 590 times
Been thanked: 1427 times

Re: Toll roads option in the client

Postby AlanOfTheBerg » Thu Aug 02, 2012 3:49 pm

Cloaker wrote:Don't know if I'm not looking hard enough, but I didn't see a place to drop a note, but the U.S. Seems fairly complete. I believe all but 5 states are finished and those 5 are nearing completion. :) Can't wait for this feature. I live very close to a toll road and waze always wants to route me onto it.

When the US country managers, who are tracking by state, agree that we're good to go, we'll let Waze know.
Wiki Resources: Map Editing Manual | alanoftheberg@gmail.com
Oregon-based US Country Manager | iPhone6 - VZ - iOS 9.3.1 | Waze v4.4.9904
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23439
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1080 times
Been thanked: 4552 times

Re: Toll roads option in the client

Postby yudi9040 » Thu Aug 02, 2012 3:56 pm

Hi

Could you please add Canada as well?

Thank you
yudi9040
 
Posts: 1
Joined: Tue Jul 17, 2012 3:54 pm
Has thanked: 0 time
Been thanked: 0 time

Re: Toll roads option in the client

Postby AlanOfTheBerg » Thu Aug 02, 2012 3:58 pm

yudi9040 wrote:Could you please add Canada as well?

Please read the post on how you are to contact them about this.
Wiki Resources: Map Editing Manual | alanoftheberg@gmail.com
Oregon-based US Country Manager | iPhone6 - VZ - iOS 9.3.1 | Waze v4.4.9904
AlanOfTheBerg
Waze Global Champs
Waze Global Champs
 
Posts: 23439
Joined: Sat Aug 28, 2010 8:48 pm
Location: US Country Manager - Oregon, USA
Has thanked: 1080 times
Been thanked: 4552 times

Re: Toll roads option in the client

Postby floppyrod84 » Thu Aug 02, 2012 6:28 pm

Shirli, can you guys increase the search time please? When using the avoid tolls option and trying to route from Sheerness to Thurrock (both UK), waze tries to route through a toll road, and go in the wrong direction northbound on the A282 southbound (Dartford Toll).
I think this may be due to the same reason I can't get any route from Sheerness to Southend, never have been able to because the routing server search times out.

Can you look into it please?

Sent from my GT-I9100P using Tapatalk 2
floppyrod84
 
Posts: 2583
Joined: Wed Jan 19, 2011 3:17 pm
Location: Sheerness, Kent, UK
Has thanked: 46 times
Been thanked: 44 times

Re: Toll roads option in the client

Postby floppyrod84 » Thu Aug 02, 2012 6:31 pm

This is what I mean, traffic is irrelevant, it fails like this even without traffic.

Sent from my GT-I9100P using Tapatalk 2
Attachments
uploadfromtaptalk1343932232434.jpg
uploadfromtaptalk1343932232434.jpg (63.26 KiB) Viewed 10355 times
floppyrod84
 
Posts: 2583
Joined: Wed Jan 19, 2011 3:17 pm
Location: Sheerness, Kent, UK
Has thanked: 46 times
Been thanked: 44 times

Next

Return to Waze App

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Google [Bot], Google Feedfetcher