Post Reply

Scădem nivelul de editare a editorilor care fac editări în masă?

Da
40
69%
Nu
18
31%
 
Total votes: 58

Sondaj privind editările în masă

Post by spookyx
În urma unor dezbateri private avute pe tema editărilor în masă, am decis să creăm un sondaj pe această temă.

Discuția a RE-apărut de la faptul că s-au găsit iarăși editori care schimbă nivelul de blocare a drumurilor dintr-un nivel superior în altul inferior. Mai concret, ca un exemplu, drumurile de offroad sau neasfaltate au fost coborâte în masă de la nivel de blocare 3 la nivel 1...

Considerând că nu s-a dat niciun „ordin” de mobilizare a editorilor în a efectua astfel de modificări a nivelul de blocare a segmentelor, singurul „ordin” de mobilizare care s-a dat în trecut pentru a ridica toate segmentele hărții la nivel 4+ pentru a proteja harta de rău intenționați sau schimbarea drumurilor naționale din nivel 5 în nivel 4 sau cele județene din 4/5 în nivel 3.

Prin alte cuvinte, dacă se decide că putem lăsa harta mai relaxată asta nu înseamnă că trebuie să ne apucăm acum să transformăm în MASĂ toate segmentele.

Au mai fost multe alte situații în trecut când s-au făcut nejustificat editări în masă... precum modificarea vitezei drumurilor offroad din 30 în 20. Dacă astăzi o să anunțăm că drumurile offroad să aibă 15 km/h, asta nu înseamnă că asta trebuie să facă editorii acum, să modifice toate drumurile offroad în 15kmh. Acestea vor fi modificate pe măsură ce se fac alte modificări (acesta se vrea un exemplu de o regulă nouă și nu o regulă pe care o anunțăm acum...) !!!!

Ca să nu mai existe confuzie, acum și pe viitor, facem acest sondaj ca să determinăm ce măsuri trebuie să luăm pentru astfel de editori, care fac editări în masă.

Astfel, începând de astăzi 1 aprilie 2018 (și nu e o glumă), editorii care vor face editări în masă prin care schimbă nivelul de blocare a unei străzi dintr-o valoare în alta în mod nejustificat (justificat ar fi atunci când un editor cere deblocarea unei zone pentru a edita), SAU alte modificări în masă nejustificate, vor fi luate sancțiuni ce vor include inclusiv scăderea nivelului de editare.

Sunt mult prea multe lucruri de făcut, zone de editat, completat, verificat, actualizat... și nu de modificări în masă.
spookyx
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 2081
Has thanked: 53 times
Been thanked: 333 times

POSTER_ID:1067056

1

Send a message
[blur]Click here to see my signature[/blur]

Post by dacianova
horace_vr wrote:Intrebari de editor incepator, cu riscul de a merge putin off-topic, si sper sa nu supar pe nimeni:

1. Aceste sanctiuni se dau direct sau exista un avertisment prealabil ? Un feed-back: "mai omule,
aici ai facut asa si pe dincolo. Nu mai fa asa, fiindca.... Mai bine faci asa si asa, ca e mult mai util pentru comunitate. Iar daca o tii cum ai inceput, te penalizam".

Cu siguranță vei fi avertizat înainte de a fi retrogradat în level

1b. Am vazut de mai multe ori postari de genul "nu mai fa asa", "e inutil asta", "sunt alte lucruri mai importante", fara a directiona insa editorul catre ceva constructiv. Eu am un mentor (se stie el, si ii multumesc pentru indrumare :)), dar mi l-am cam cautat activ si singur. Editorii noi au nevoie de indrumare, nu de descurajare. Postari ca si cele de mai sus nu ajuta. Unii poate se vor lasa de meserie, altii poate se vor tine serios de treaba. Dar macar sa nu fie demoralizati din start.

Nu înțeleg de ce te descurajează postarea de mai sus. Sunt mulți editori care aleargă după puncte. Acum că harta din România a ajuns la maturitate vrem să ne axăm mai mult pe calitate și nu pe cantitate. Editorii care vor într-adevăr să facă ceva pentru comunitate nu se sperie așa cu una cu două ;) și își vor vedea în continuare de treabă. Nu vrem să demoralizăm pe nimeni. În definitiv este o țară liberă. Nimeni nu este obligat să editeze harta Waze. Cine vrea să o facă trebuie să o facă corect.

2. Citind postul initial, se face referire la niste evenimente trecute de care eu nu am habar, iar personal, daca vad un drum cu viteza incorecta (conform ghidului de viteza), il voi modifica. La fel daca gasesc o zona cu 40 de astfel de segmente, o voi modifica. Ma calific pentru sanctionare...?

E și normal să nu ai de unde ști (doar ești mai nou pe aici). Treaba aceasta cu mass edit nu este de ieri de azi dar în ultima perioadă a devenit puțin deranjantă. Și cum spuneam la punctul 1b vrem calitate nu cantitate!

3. In alta ordine de idei: nici nu imi e clar ce inseamna editare "in masa". Sute, mii de segmente ? Sau orice selectare de 10 segmente si modificare simultana a unei limite de viteza ? Ori din ne-asfaltat in asfaltat...?

Ai să înveți cu timpul. Nu se leagă nimeni de faptul că ai schimbat 10 segmente sau 100 dar când acest lucru devine o obișnuință iar tu într-o lună (de exemplu) ai trecut câteva mii de segmente din 4x4 în neasfaltat sau invers și nu ai făcut nimic altceva atunci avem o problemă.

Imi e clar ca acest sondaj nu se adreseaza celor ca mine, si deci nu imi voi da cu parerea (total neavizata, dealtfel). Doar imi exprim opinia ca poate niste clarificari "pentru posteritate" nu ar strica din cand in cand.

Multumesc pentru toata treaba pe care ati facut-o si inca o faceti in sprijinul soferilor din Romania!

Sper să nu te superi că ți-am răspuns punctual.
dacianova
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 1147
Has thanked: 38 times
Been thanked: 289 times
Send a message

Post by dacianova
horace_vr wrote:Multumesc mult pentru raspunsurile clare!

Imi dau seama ca e usor sa faci tampenii cu harta. (Sau poate ca nu e chiar asa usor cum imi inchipui eu:)) Elanul de inceput e mare (cum banuiesc ca e la toti editorii incepatori), si de fiecare data ma intreb daca fac bine ceea ce fac, sau sunt pe cale sa ma aleg cu vreo interductie ?. Nu e rocket science, dar prostiile facute de editori pot genera multe injuraturi la volan :).

Inteleg ca "cu rabdare se trece marea" ;)
Crede-mă că suntem mai permisivi cu userii de lvl mic. Suntem conștienți că sunt la început de drum și inevitabil apar și greșeli iar marea lor majoritate nici nu citesc despre regulile minime de editare. Pe aceia ”îi tragem de urechi” iar dacă nu vor și nu vor să meargă pe calea ce bună avem și pentru ei ac de cojoc.
dacianova
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 1147
Has thanked: 38 times
Been thanked: 289 times
Send a message

Post by dacianova
BgdXYY wrote:Din punctul meu de vedere ... de incepator care si-a luat-o in barba la orice greseala ... as putea spune ca sentimentul de apartenenta la aceasta comunitate trece destul de repede. Nu vreau sa supar pe nimeni, am admirat intotdeauna efortul enorm depus de comunitate si in special de un anumit numar restrans de persoane. Vreau doar sa dau un feedback limitat la cat am inteles si simtit eu pe parcursul micei mele experiente de utilizator -> utilizator activ -> editor/voluntar.


1. Need for blood. Se simte o nevoie de sange, de penalitati, de mustruluiri, de aratat cu degetul ... si cam atat. Din pacate, userii avansati sunt foarte ocupati cu editarile si nu au timp sa dea prea multe explicatii si atunci ramai cu un avertisment, eventual si cu ceva penalizari. Problema e tot timpul la tine si de cele mai multe ori din cauza ca nu ai citit manualul si forumul. Exista o teama constanta ca oricand poti gresi. Editorii avansati sunt ca niste jandarmi bine echipati cu tot felul de unelte pentru a detecta erorile si care abia asteapta sa te penalizeze.

Total greșit! Aici ai o percepție greșită din punctul meu de vedere. Detectăm erorile dar crede-mă că nu stăm la colț și abia așteptăm să prindem un editor care face o greșeală ca să-l penalizăm. Luăm legătura cu el și îl întrebăm ce a vrut să facă și încercăm să corectăm împreună
Sincer îmi doresc ca toți editorii să fie buni.


Inteleg ca e mult efort si ca e foarte frustrant sa vina un incepator sa-ti strice munca. Dar userii avansati ar trebui sa fie mentori, nu jandarmi.

2. Need for "puncte". Din pacate, goana dupa puncte e pe toate nivelurile... de la incepatori pana la cei foarte avansati. O-r fi exceptii, nu zic ... dar desi sunt multi care zic ca nu ii intereseaza, au un sentiment placut sa se stie acolo sus in clasament. Eu cred ca punctele sunt o chestie de admirat pana ajungi lvl3. Userii avansati ar trebui sa fie mentori, nu editori in masa.

Aici ai pe jumătate dreptate. Sunt unii editori pe care chiar nu-i interesează punctele (eu sunt unul dintre ei) dar sunt unii...
De aici a și plecat acest sondaj! Am zis că trebuie să consultăm comunitatea tocmai pentru a nu mai spune nimeni că suntem jandarmi.
În ceea ce privește editorii pot să-ți fac un mic rezumat: Sunt mulți editori care descoperă editorul Waze și atunci când îl descoperă se apucă de editat fără să fi citit și acele minime reguli (Știu că nu-ți place partea asta cu cititul. Ai spus-o chiar tu mai jos. E învechită, etc.). Ok, vedem ce greșeli face userul, îl contactăm și încercăm să-l aducem pe drumul cel bun. Noi n-am avut mentori, am învățat din mers. Și aici e marele vostru avantaj. Puteți întreba userii cu eperiență!
Să mergem mai departe cu editorul nostru lvl1. Cum, necum face 3000 de editări și începe goana după puncte (dar eu trebuie să spun că e vorba de editări) pentru a ajunge lvl3.
La un lvl3 te aștepți să aibă ceva eperiență. Și mulți au! Dar la fel de mulți renunță când ajung la lvl3 pentru că, dacă pentru lvl3 ai nevoie de 25.000 de editări pentru lvl4 deja ai nevoie de 100.000!


3. Ideea ca devii editor bun citind ghidul si forumul. Forumul e vechi, e urat, e complex, e amestecat, e greu de urmarit. Gasesti multe informatii care nu sunt de actualitate si care pot crea confuzii ... unele topicuri sau anunturi prezinta multe detalii prin comentarii si sunt foarte greu de urmarit si inteles. Ai nevoie de foarte mult timp sa citesti toate topicurile si comentariile. Cred ca toti dintre noi vrem sa fim editori pentru a imbunatati harta si nu pentru a sta cu orele sa citim forumuri.
Ghidul il vad ca pe un document care nu e niciodata finalizat si nu e niciodata suficient de actual, complet si corect. Daca nu gresesc, doar Paul se ocupa de acel ghid si sunt sigur ca are nevoie de ajutor.
Si chiar daca ai timp si rabdare sa citesti forumul si ghidul de 10 ori, atunci cand te apuci sa editezi sigur faci si greseli.

Userii avansati ar trebui sa contribuie activ la ghid si/sau ar trebui sa se defineasca un program de mentorat/training, sa dea explicatii rapide si cat mai simple userilor incepatori... si sa nu ii trimita pe acestia sa piarda timpul.

Faptul că forumul e urât nu e vina noastră! Nici informațiile nu sunt de ultimă oră dar dacă le citești poți să-ți faci o idee despre cum ar trebui să funcționeze lucrurile.
Am avut până acum Slack. Acum am trecut pe Discord. Și am făcut astea tocmai pentru a crea o apropiere între useri.
Chestia cu pierdutul timpului e relativă. La fel de bine și ași putea spune că îmi pierd timpul cu un user când ași putea face ceva mai bun. Trebuie să ții cont că TOȚI facem asta în timpul nostru LIBER. Suntem VOLUNTARI. Ne ajutăm atât cât putem. Dacă ai apelat la un user avansat și nu ți-a răspuns sau n-ai fost mulțumit de răspunsul lui de ce n-ai luat legătura cu altul? Eu și cu Spooky pe lângă faptul că ne mai băgăm și la editat mai avem multe alte chestii de făcut. Ținem legătura cu cei de la Waze, cu autoritățile naționale și locale. N-avem întotdeauna timp pentru toate. Mai avem și familii... servici...


4. Valori, standarde, calitate. Imi place Waze pentru ca e o aplicatie curata, frumoasa, inteligenta, moderna. Cred ca cei care dezvolta aceasta aplicatie fac o treaba extraordinara. Aplicatia in sine m-a facut sa fiu curios si m-a facut sa-mi doresc sa fiu si eu editor. E un sentiment tare placut sa vrei sa faci parte dintr-un lucru curat, frumos si inteligent. Comunitatea e acel lucru in plus care e misterios, e palpitant, care trebuie descoperit. E placut sa ai sansa sa contribui, sa faci un lucru pe care prietenii, vecinii, lumea il pot folosi. Si cel mai fain e sa fii apreciat pentru asta ... sa dai lumii ceva bun. E tare placut sa vezi in aplicatia prima ta poza, prima locatie sau prima ta strada. Si foarte natural iti doresti sa faci mai mult (bine). La inceput e frumos, primele interactiuni cu cei din comunitate sunt de obicei placute si sunt sigur ca marea majoritate sunteti niste oameni foarte faini. Dar foarte repede simti frustrare, superioritate, control, lipsa de incredere, lipsa de unitate, comunicare ineficienta ... si apoi incet incet te indepartezi, esti dezamagit. Am vazut si cazuri extreme cand de la dezamagire s-a ajuns sa fie rau intentionati si sa faca stricaciuni si probleme.

Mi-ar fi placut sa se defineasca si sa se comunice un set de valori care sa stea la baza actiunilor membrilor. Mi-ar face placere sa vad prezentari, tutoriale, templaturi... mi-ar face placere sa se foloseasca design curate si in aceiasi linie cu design-ul aplicatiei Waze. Mi-ar placea ca userii experimentati sa creeze incredere, respect si apreciere si sa evite sa se comporte politienesc.

:) :) :) Nu-mi place termenul de polițienesc. E prea dur.

p.s.: la intalnirea de anul trecut am intalnit un grup de oameni extraordinari ... apreciez efortul depus de voi si va rog sa n-o luati personal. Am vazut ca sunt unele probleme, am avut unele dezamagiri si am scris aceste randuri doar pentru ca ma astept ca aceasta comunitatea sa devina un loc si mai bun si mai placut decat este acum.

Chestia cu mentoring-ul l-am auzit de la cei de la Waze acum vreo 2 sau 3 ani. Au venit cu o idee foarte bună dar din păcate n-am mai auzit nimic de ea.
La câte ai spus acolo ar fi trebuit să-ți fac un răspuns pe vreo 3-4 pagini. N-am răbdarea lui Paul de a scie așa mult și de a argumenta tot.
Văd că ești foarte supărat pe userii de lvl mare. Nu știu, poți fi supărat chiar pe mine pentru că noi ne-am mai intersectat la editări.
Dar nu poți să-i bagi pe toți în aceeași oală. ;)

LE: Vreau să-i răspund lui horace_vr care a avut un comentariu dar l-a șters între timp:

Exact cum ai spus! De mentoring ne ocupam noi, comunitatea, prin intermediul unei platforme create de cei de la Waze. Nu se ocupau ei de mentoring, ci noi.
dacianova
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 1147
Has thanked: 38 times
Been thanked: 289 times
Send a message

Post by horace_vr
Intrebari de editor incepator, cu riscul de a merge putin off-topic, si sper sa nu supar pe nimeni:

1. Aceste sanctiuni se dau direct sau exista un avertisment prealabil ? Un feed-back: "mai omule,
aici ai facut asa si pe dincolo. Nu mai fa asa, fiindca.... Mai bine faci asa si asa, ca e mult mai util pentru comunitate. Iar daca o tii cum ai inceput, te penalizam".

1b. Am vazut de mai multe ori postari de genul "nu mai fa asa", "e inutil asta", "sunt alte lucruri mai importante", fara a directiona insa editorul catre ceva constructiv. Eu am un mentor (se stie el, si ii multumesc pentru indrumare :)), dar mi l-am cam cautat activ si singur. Editorii noi au nevoie de indrumare, nu de descurajare. Postari ca si cele de mai sus nu ajuta. Unii poate se vor lasa de meserie, altii poate se vor tine serios de treaba. Dar macar sa nu fie demoralizati din start.

2. Citind postul initial, se face referire la niste evenimente trecute de care eu nu am habar, iar personal, daca vad un drum cu viteza incorecta (conform ghidului de viteza), il voi modifica. La fel daca gasesc o zona cu 40 de astfel de segmente, o voi modifica. Ma calific pentru sanctionare...?

3. In alta ordine de idei: nici nu imi e clar ce inseamna editare "in masa". Sute, mii de segmente ? Sau orice selectare de 10 segmente si modificare simultana a unei limite de viteza ? Ori din ne-asfaltat in asfaltat...?

Imi e clar ca acest sondaj nu se adreseaza celor ca mine, si deci nu imi voi da cu parerea (total neavizata, dealtfel). Doar imi exprim opinia ca poate niste clarificari "pentru posteritate" nu ar strica din cand in cand.

Multumesc pentru toata treaba pe care ati facut-o si inca o faceti in sprijinul soferilor din Romania!
horace_vr
Posts: 27
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times
Send a message

Post by horace_vr
Multumesc mult pentru raspunsurile clare!

Imi dau seama ca e usor sa faci tampenii cu harta. (Sau poate ca nu e chiar asa usor cum imi inchipui eu:)) Elanul de inceput e mare (cum banuiesc ca e la toti editorii incepatori), si de fiecare data ma intreb daca fac bine ceea ce fac, sau sunt pe cale sa ma aleg cu vreo interductie ?. Nu e rocket science, dar prostiile facute de editori pot genera multe injuraturi la volan :).

Inteleg ca "cu rabdare se trece marea" ;)
horace_vr
Posts: 27
Has thanked: 8 times
Been thanked: 7 times
Send a message