Make your voice heard in the 2024 Waze Editors Community Satisfaction Survey!

Locked

New WME version v2.26-150

Post by
Hello all!

Here is the change log for the new WME version:

*Multiple entry points - Enabled :D
Before mapping, please read these release notes on how the feature works and best practices for it.

*WME hangs after save - Fixed
*Venue lock rank field displayed wrong value - Fixed
*Remove ability to enter negative values in max speed field - Fixed
*PUR changing opening hours throws exception - Fixed

*Update translations

New!
Different colors for unvalidated segments - unvalidated segments will be shown with PINK color.

New!
Geometry copied as WKT - Now you can create a place polygon and copy it’s geometry as WKT polygon.

How Does it work?
1. Draw a place polygon
2. On the left panel choose the button “ Copy Geometry to Clipboard (WKT)”
Untitled presentation (1).png
3. You can paste it

Wishing you all a happy editing!

Best,
Hezi

POSTER_ID:17540276

1

Send a message


Post by BTStar
Ladies and Gents with the problem viewing images (PURs etc).

I posted on the Global Discord channel as well as my local one. Can you please try running Chrome in administrator mode : Instructions here here for Windows 10 users?

Had this issue last week Wednesday or Thursday, and decided to try administrator mode yesterday and it work (and is still working).

I also gave Mozilla Firefox a bash and it worked fine, you just have to untick - Options > Privacy & Security > Query OCSP responder servers to confirm the current validity of certificates (Under certificates).
BTStar
Emeritus Local Champ
Emeritus Local Champ
Posts: 404
Has thanked: 119 times
Been thanked: 105 times
Send a message

Post by BTStar
Damn, that's a shame, thanks for trying.

I'll send you a PM with my Chrome details.
BTStar
Emeritus Local Champ
Emeritus Local Champ
Posts: 404
Has thanked: 119 times
Been thanked: 105 times
Send a message

Post by dale3h
I am experiencing the unverified speed limit issue as well. When clicking the "Verify Speed Limit" or "Edit" buttons an exception is thrown in the console (see below), and the SL fields remain disabled. Manually enabling the fields using jQuery (before the exception is thrown) and attempting to save results in the save error "Can't save an unverified speed limit."

Code: Select all

Uncaught TypeError: t.canChangeMaxSpeedUnverified is not a function
dale3h
Posts: 1
Send a message

Post by dBsooner
Thank you for releasing this to production!
dBsooner
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 767
Has thanked: 367 times
Been thanked: 631 times
Send a message
https://s.waze.tools/scrp.pnghttps://s.waze.tools/am.pnghttps://s.waze.tools/betc.pnghttps://s.waze.tools/beta.pnghttps://s.waze.tools/mapr.pnghttps://storage.googleapis.com/wazeopedia-files/7/74/Waze_signature_200k_plain.pnghttps://s.waze.tools/c5s.png
• AM: Eastern Oklahoma, DFW, Southern Florida
• Wiki: WME | Editing Manual | Best Practices | FAQ | Places
• T-Mobile | iPhone 14 Pro | iOS Latest | Waze Latest Beta

Post by dfw_gis
Experienced the same issue here and in some other locations. You can't verify the speed limit or edit the value. The information icon indicates 'Speed limit was added by an automated process'. Tried it both in production and beta, with scripts and script free. Interestingly with the WME Route Speeds script I get the warning 'One or more segments in your selection are disabled, out of editing area or above your editor level'.
dfw_gis
US Waze Champs
US Waze Champs
Posts: 643
Answers: 1
Has thanked: 256 times
Been thanked: 160 times
Send a message

Post by dfw_gis
SethSpeedy28 wrote:With the new release, I(as an R3) can now see the Routing Road Type dialog when I draw a new road. It disappears once the road is saved, and if I try to change the routing type, I get a permission error when trying to save. But I know that I shouldn't be able to see it at all.
This may be in part because as you are adding a new segment the Road Type hasn't been established prior to saving. And changing the routing type prior to saving hits the wall because of the rank rules associated therein. At least I suspect that's what's occurring :) $0.02
dfw_gis
US Waze Champs
US Waze Champs
Posts: 643
Answers: 1
Has thanked: 256 times
Been thanked: 160 times
Send a message


Post by G_W1Z
I can't select multiple segments by clicking CTRL+A. This happens in Incognito, too.
G_W1Z
State Manager
State Manager
Posts: 1147
Answers: 1
Has thanked: 2053 times
Been thanked: 450 times
Send a message
G_W1Z
Pennsylvania SM | New Jersey LAM | District of Columbia & Maine AM
USA Regions: NOR, MAR, NER
A phoenix out of the ashes...together building a more perfect map.
» Waze Etiquette | PA Wiki | Glossary | Places | Lanes | Shields | JSG | Scripts «
https://storage.googleapis.com/wazeoped ... anager.pnghttps://j.mp/2X2TtcVhttps://www.dropbox.com/s/3o2pi4wjn6w1s ... .jpg?raw=1

Post by G_W1Z
Images in PUR's are showing as broken. When I open the spot of the PUR in Incognito, the PUR image is broken there, too.

https://thedailywtf.com/images/remy/noimage.jpg
G_W1Z
State Manager
State Manager
Posts: 1147
Answers: 1
Has thanked: 2053 times
Been thanked: 450 times
Send a message
G_W1Z
Pennsylvania SM | New Jersey LAM | District of Columbia & Maine AM
USA Regions: NOR, MAR, NER
A phoenix out of the ashes...together building a more perfect map.
» Waze Etiquette | PA Wiki | Glossary | Places | Lanes | Shields | JSG | Scripts «
https://storage.googleapis.com/wazeoped ... anager.pnghttps://j.mp/2X2TtcVhttps://www.dropbox.com/s/3o2pi4wjn6w1s ... .jpg?raw=1