Get a sneak peek at whats next for Permanent Hazards on our April 7th Office Hours!

Post Reply

[L3] Zóná Nad Krocínkou, Okřinecká, Kojetická

Post by jakuub
Ahoj,
pravidelně jezdívám ulicí Nad Krocínkou a před nedávnem se zde objevila cedule se zónou - zákaz vjezdu motorovým vozidlům. Zároveň jsem již byl 2x kontrolován policisty a upozorněn, že do této ulice nemám povolený vjezd (na značce má jen vyjímku dopravní obsluha do 6tun dle tvrzení policie). Pravděpodobně zde začnou vybírat pokuty. Šlo by nějak tuto zónu implementovat do mapy, ať se ostatní wazeráci nespálí a neplatí? Já už tam radši jezdit nebudu.

P.S.: foto značky jsem musel dost krouhnout protože se to sem nedalo dát.
jakuub
Posts: 4

POSTER_ID:17380342

1

Send a message
Attachments

Post by GinBook
To ze jsem nastavil soukromou je přes můj největší odpor a porad si myslím, ze je značka paskvil hodna pražského úředníka, který podlehl jakési domácí domobraně přivlastňující si státní neboli městské silnice.

Mám výkresy, tedy segmenty jsou teď nastaveny přesně dle výkresů.

Doufám, ze dostaneme oficiální vyjádření a dle toho se nastaví skutečnost.
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 6810
Has thanked: 593 times
Been thanked: 1575 times
Send a message

Post by Grepa
Tato dopravní značka (DZ) B11 "Zákaz vjezdu všech motorových vozidel" doplněna dodatkovými tabulkami (DT) platí pro všechny vozidla nad 6t a neplatí pro vozidla do 6t jenž splňují podmínky dopravní obsluhy a BUS. IMHO otázku BUSu bych neřešil. Waze je prioritně určené pro osobní auta a s ořezanou funkcionalitou pro MOTO a TAXI. BUS je úplně mimo cílovou skupinu a jestli je DZ pro BUS zmatečná, nebo není bych neřešil a nechal to na PČR.

Dodatková tabule se vždy vztahuje k dopravní značce pod kterou je umístěná. Počet dodatkových tabulek není zákonem omezen. Pro jednoduchost je možné si tuto místo představit, jako dvě samostatné DZ s DT vedle sebe, nebo za sebou. To znamená B11+E5 (Celková hmotnost) a B11+E13 (Text). IMHO, je to pak jasné.

Pro WME má být toto místo (zóna) jednoznačně řešené, jako typ segmentu Private (Soukromá). Jestli je nutné místo řešit segmenty plošně, nebo zónově je otázka volby a potřeby souvislosti v routingu.
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by Grepa
Vidím, že GinBook už potřebné opravy udělal :). Na výše uvedené mapce jsou zakreslené tři DZ a ty jsou teď zadané. Do zóny se však dá vjet i z jihu, nebo jihovýchodu a tu by měly být také nějaké zónové DZ. Pro správné fungování by bylo správné je také lokalizovat. Bohužel toto teď svedou jen místně znalí uživatelé ;).
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by jakuub
Díky. Z toho co jste psali chápu, že policajt měl asi pravdu. To že je to zmatečný s tím jednoznačně souhlasím, jinak úředníkům se za opatření nedivím. Když jsem tam jezdil po ránu tak waze ani nestihl brát to jak to tam leckdy stálo celou ulicí. To muselo místní dost žrát.

Až tam pojedu příště tak se pokusím kouknout, jestli jsou značky i na dalších místech okolo.
jakuub
Posts: 4
Send a message

Post by pvo11
No podle té dodatkové tabulky 6t soudím, že zákaz platí jen pro vozidla nad 6t, přičemž výjimku má dopravní obsluha a autobus.
Tu značku tam osazoval nějaký zmatkař, protože autobus MHD je dopravní obsluha, takže takto povolil libovolný autobus.
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 1763
Has thanked: 263 times
Been thanked: 1014 times
Send a message