Get a sneak peek at whats next for Permanent Hazards on our April 7th Office Hours!

Post Reply

Hlavní město Praha Požadavek na odemknutí

Post by
Ahoj editoři,

Rád bych upravil/a následující segment(y).
Vaši pomoc bych velmi ocenil/a.

Trvalý odkaz: https://waze.com/cs/editor?env=row&lat= ... =189081842
Důvod:
Snížení zámku na úroveň:

Díky předem,

Jde o to, že tu bydlíme a tahle cesta je šíleně úzká a každou chvíli tu někoho taháme z potoka. Zrovna dneska v noci opět od dvou ráno do půl páté. 
Dopředu to každému jde, ale pak zjistí, že se na konci slepé uličky neotočí a už to pak ani není schopen vycouvat. Zatím co sem lidi zajeli, tak je sem dotáhnul Waze. Rád bych dal na donečný úsek této ulice, výrazné upozornění at lidi dál nejezdí. Prosím tedy o odemčení možnosti editovat tuto ulici.

Ulice: Na Ostrově, Praha - Dubeč

Děkuji

POSTER_ID:18028622

1

Send a message

Post by Bew1One
Ahoj - a jak by jsi si to "výrazné" upozornění představoval? Permalink směřuje na slepý segment, Waze nemá příliš důvodů proč by tam mělo chtít dovést kohokoliv, pokud to není cíl cesty. To že někdo řekne "Waze" neznamená že to Waze je. Plácnou první co je napadne. A jinak navigace je vždy pomocník, řídí ten s tou boulí na krku co by v ní měl mít mozek.
Bew1One
Posts: 2091
Answers: 2
Has thanked: 122 times
Been thanked: 312 times
Send a message

Post by Bew1One
world_yjo2rw3i wrote: Sat Dec 11, 2021 2:37 pm Pánové bez urážky. Nechte si svoje rádoby chytrácký názory pro sebe. Nezlobte se, ale na takové tlachání opravdu nemám čas. Takže poprosím pragmaticky rovnou k věci. Potřebuji dle informace Wazemapeditoru odemknout uroven 3, abych mohl editovat ulici ve které bydlím. Wazemapeditor mě sem odnavigoval pro odemknutí. Takže pokud z prvního příspěvku nebylo zadání dost jasné. Jste schopni mi úroveň tři odemknout? Nebo mám napsat někam jinam? Se zbytkem už si poradím. Díky
 

 
Bez urážky - napsal jsem jak to v realitě je a že Waze NEMÁ důvod tam běžně navigovat pokud to není cíl cesty. A chtěl jsem vědět CO tam chceš a JAK upravit, na což jsi neodpověděl. A ne - neodemknu to (a ani jiný editor si to nedovolí) bez této znalosti. Proč? Protože mapu ze zásady "neohýbáme". 
Bew1One
Posts: 2091
Answers: 2
Has thanked: 122 times
Been thanked: 312 times
Send a message

Post by Bew1One
Začněme od konce - k jakému cíli tady ti "tupí uživatelé Waze" ve 2h ráno jedou? Jsou to taxikáři? DámeJídlo/Bolti/"jiná verbež"?

Waze je totiž NAVIGACE. Pokud leží cíl v oblasti kde je zákaz vjezdu, tak k němu i přes ten zákaz navigovat prostě BUDE - aplikace neví jestli řidič může dál nebo ne. Od toho je tam ten řidič - aby registroval dopravní značení a řídil se jím. Ale tady IMHO žádné značení zákazu vjezdu není, je to JEN slepá ulice.
Bew1One
Posts: 2091
Answers: 2
Has thanked: 122 times
Been thanked: 312 times
Send a message

Post by Bew1One
Víš co - máš to odemčeno, tak zkoušej.
Bew1One
Posts: 2091
Answers: 2
Has thanked: 122 times
Been thanked: 312 times
Send a message

Post by GinBook
Koukám, že nám tu tryská spoustu emocí. Můžeme si zakřičet, můžeme si poplakat, ale to je tak všechno co můžeme. Pokud tam někdo jede na cíl a to záměrně, tak to je prostě vražda. Místní to asi znají. Ale Spedice atd... Spíš bych zašel na obec a zkusil do domluvit s odborem dopravy na dodatkové tabulce. Ve Waze může být cokoliv, ale určitě se nic nezmění. 
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 6810
Has thanked: 593 times
Been thanked: 1575 times
Send a message

Post by Kafeman1
:D  :D S tou historkou jsi mě pobavil...    Nikdy se nikdo nemůže vymluvit, že jej tam Waze zavedl - protože tam jedou úmyslně za účelem zastavení v cíli, který sami zvolili... Takže Waze vynechej, a na značku dej upozornění, že bude potřeba couvat.
 
 
 
Kafeman1
Posts: 1062
Answers: 1
Has thanked: 450 times
Been thanked: 114 times
Send a message



Post by pvo11
Kolega ti to sice odemkl, protože podle způsobu komunikace vypadáš na rozumného člověka, který má stejný cíl jako my, ale vzhledem k větě "Waze nepoužívám." si myslím, že nemáš moc šancí něco vyřešit, ale ani pokazit, takže směle do toho.
Než začneš, tak tady je pár rad a pravidel: https://wazeopedia.waze.com/wiki/Czech/ ... %AD_strana

Je tam i kapitola o zamykání a levelech editorů mapy, ale to podstatné v ní chybí, a to důvod zamykání.
Waze Editor respektive editace v něm není úplně přímočará, a i když kreslit v editoru zvládne každý za pár minut, Pochopit jak se bude nakreslené chovat už tak jednoduché není, zvláště proto, že je to občas nelogické a jinak než by člověk přirozeně očekával. Navíc někde je možné věci dělat více způsoby, a aby se se mapa chovala všude podobně, existují různá pravidla (psaná a bohužel někdy i nepsaná), která je potřeba dodržovat. Zvládnout tohle trvá hodně dlouho proto se člověk v editaci musí k vyšším úrovním propracovat.

Ono není moc veřejně známo (i když to nikdo netají :)) , že celá Waze mapa vznikla z nuly tím, že ji nakreslili dobrovolní editoři. Těch, co někdy něco editovali jsou tisíce, ale jádro, které udělalo většinu práce, je okolo 100 lidí, kteří tomu věnovali hodně svého volného času a zámky hotových a zkontrolovaných částí brání nezkušeným uživatelům něco pokazit, byť někdy v dobré víře. Se záměrnými škůdci se naštěstí moc nesetkáváme.

Bohužel editoři a to ani ti nejvyšších úrovní nemají vliv na aplikaci a to, co umí a neumí, takže některé věci musíme řešit různými oklikami, které vyžadují otestování, jak se bude daná situace chovat.

Jsem zvědavý, co vymyslíš, za řešení.
My také máme nějaké nápady, jak situaci řešit, ale bez úpravy aplikace žádné řešení nebude ideální a úpravu aplikace nám nikdo neudělá. Máme sice možnost zadat požadavek, ale vývojáři neřeší ani mnohem důležitější věci.
 
 
 
 
 
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 1763
Has thanked: 263 times
Been thanked: 1014 times
Send a message
Last edited by pvo11 on Sat Dec 11, 2021 8:12 pm, edited 2 times in total.

Post by pvo11
No hlavně dodatková tabulka funguje i na jiné navigace a dokonce i na řidiče bez navigace ;).
 
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 1763
Has thanked: 263 times
Been thanked: 1014 times
Send a message