Speed camera notification bug?

Image

Moderators: Unholy, Timbones

Re: Speed camera notification bug?

Postby Yeramihi » Sat Jul 13, 2013 12:32 pm

Had the same problem few times. Completely random, cannot tell what it depends on. Happened to me on M11, M25, A127 and few local roads in Southend On Sea area.

Previously I was on iOS, never had this problem. Now I'm on Android Jelly bean (galaxy note 2) and it just happens randomly. Probably bug within Waze app itself.
Yeramihi
 
Posts: 181
Joined: Sat Nov 13, 2010 1:56 pm
Has thanked: 1 time
Been thanked: 5 times

Re: Speed camera notification bug?

Postby Twister-UK » Mon Jul 15, 2013 10:19 pm

Another trip, another set of findings... It seems that the blue throbby circles only appear on the first camera alert after opening the client, with all subsequent cameras driven by only generating the popup. Closing and restarting the client allows the circles to reappear on the next camera, but again after that no further cameras are so marked until the client is restarted.

Also, regarding the A40 westbound camera I mentioned above - tonight I approached it along the A40 itself rather than, as in yesterdays drive, joining the A40 from the Hangar Lane slip, and this tme it generated the popup as expected.
Chris (not to be confused with Chris or Chris...)
L4 AM SE England & Shetland Islands / WME Beta Tester / Script Writer
WME/Livemap enhancement scripts @ GreasyFork and Chrome Web Store
Twister-UK
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 5810
Joined: Sat Jan 07, 2012 12:00 am
Location: NW London
Has thanked: 440 times
Been thanked: 2598 times

Re: Speed camera notification bug?

Postby Twister-UK » Mon Jul 15, 2013 2:16 pm

Something else I noticed on the drive yesterday was a speed camera that failed to generate any notification despite (apparently) being correctly set up within WME.

https://world.waze.com/editor/?zoom=4&l ... ras=112969

I was approaching it down the westbound entry slip from the Hangar Lane gyratory, rather than along the westbound A40 itself - could there be some issue with cameras located on a different road to the one you're one?
Chris (not to be confused with Chris or Chris...)
L4 AM SE England & Shetland Islands / WME Beta Tester / Script Writer
WME/Livemap enhancement scripts @ GreasyFork and Chrome Web Store
Twister-UK
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 5810
Joined: Sat Jan 07, 2012 12:00 am
Location: NW London
Has thanked: 440 times
Been thanked: 2598 times

Re: Speed camera notification bug?

Postby Twister-UK » Mon Jul 15, 2013 1:42 pm

CTCNetwork wrote:Hi,

I think I may have identified the issue here..

I suspect that you will only get the rings around the camera IF you are travelling faster than the set speed for that camera.


Not sure this is true, as I mentioned above I was getting rings around a camera the client started alerting me to whilst I was stationary, and checking the camera in WME shows it to have the correct speed set.
Chris (not to be confused with Chris or Chris...)
L4 AM SE England & Shetland Islands / WME Beta Tester / Script Writer
WME/Livemap enhancement scripts @ GreasyFork and Chrome Web Store
Twister-UK
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 5810
Joined: Sat Jan 07, 2012 12:00 am
Location: NW London
Has thanked: 440 times
Been thanked: 2598 times

Re: Speed camera notification bug?

Postby Twister-UK » Sun Jul 14, 2013 8:15 pm

PhantomFlanFlinger wrote:
Dave2084 wrote:One thing, on Android do you get the circles flowing out of the camera being reported on (or is that just an iOS thing). Don't see in in the screenshot.


It does happen, but not all the time. :?


Paying closer attention today on a longer drive, and I was getting the circles on perhaps 1 in 10 of the cameras the client was warning me about. Couldn't see any pattern to their appearance - had nothing to do with the type of camera, the speed of approach (one set of circles appeared on a camera the client started warning me about whilst I was stationary at a set of traffic lights...), or whether or not I had a route set.
Chris (not to be confused with Chris or Chris...)
L4 AM SE England & Shetland Islands / WME Beta Tester / Script Writer
WME/Livemap enhancement scripts @ GreasyFork and Chrome Web Store
Twister-UK
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 5810
Joined: Sat Jan 07, 2012 12:00 am
Location: NW London
Has thanked: 440 times
Been thanked: 2598 times

Re: Speed camera notification bug?

Postby Twister-UK » Sat Jul 13, 2013 9:30 pm

Went out earlier for a quick drive, and out of perhaps a dozen cameras passed by, all of which generated the correct "distance to camera" popup, only one was also marked by the throbbing circle highlight.
Chris (not to be confused with Chris or Chris...)
L4 AM SE England & Shetland Islands / WME Beta Tester / Script Writer
WME/Livemap enhancement scripts @ GreasyFork and Chrome Web Store
Twister-UK
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 5810
Joined: Sat Jan 07, 2012 12:00 am
Location: NW London
Has thanked: 440 times
Been thanked: 2598 times

Re: Speed camera notification bug?

Postby Twister-UK » Sat Jul 13, 2013 1:31 pm

Yeah, I've seen this happening from time to time too on my Jelly Bean One X. I thought it was just my GPS being slightly off (I've noticed the client getting my position completely wrong at some points along my daily commute where, up till the last couple of weeks or so, it's always been spot on), but perhaps it's been this early warning problem instead...

I'm also seeing a lot of times where camera and hazard markers aren't showing up at all until immediately after I submit a new camera/hazard report at that location, at which point I then get both my new marker plus the original marker showing up. Which, annoyingly/embarrassingly, makes it look as if I'm submitting duplicate hazard reports just to get the 6 points, rather than (from my point of view at the time) reporting a new hazard that no-one else has reported yet.
Chris (not to be confused with Chris or Chris...)
L4 AM SE England & Shetland Islands / WME Beta Tester / Script Writer
WME/Livemap enhancement scripts @ GreasyFork and Chrome Web Store
Twister-UK
Beta tester
Beta tester
 
Posts: 5810
Joined: Sat Jan 07, 2012 12:00 am
Location: NW London
Has thanked: 440 times
Been thanked: 2598 times

Re: Speed camera notification bug?

Postby Timbones » Wed Aug 21, 2013 1:27 pm

Dave2084 wrote:What is the current play marketplace version?

3.7.2.0, so it should be fixed in next release version.
Timbones(6) • UK Coordinator • Forum Moderator • Global Wiki Moderator • Routing Expert
Extensions: WME Colour HighlightsWME Route TesterWME Geometries
Timbones
Coordinators
Coordinators
 
Posts: 11210
Joined: Wed Feb 09, 2011 10:33 am
Location: York, UK
Has thanked: 991 times
Been thanked: 2712 times

Re: Speed camera notification bug?

Postby PhantomFlanFlinger » Tue Jul 30, 2013 8:00 pm

Had audio notifications on for the first time today.

The audio alert prompts at the correct position, i.e. at the actual camera position. Can be a bit worrying when the audio prompts and you then notice the countdown only has 120 feet left. Especially on the motorway. :lol:
Dave

ImageImage
AM for Bedfordshire & Central Region
PhantomFlanFlinger
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1604
Joined: Thu Jun 13, 2013 9:32 pm
Location: Luton, UK.
Has thanked: 466 times
Been thanked: 82 times

Re: Speed camera notification bug?

Postby PhantomFlanFlinger » Mon Jul 29, 2013 1:45 pm

Dave2084 wrote:One last thing to try ... dump you map cache as although when routing Waze loads the latest maps for your route it DOES NOT update speed cams.


Didn't work, but good that they've accepted it as a bug.

Thanks Dave.
Dave

ImageImage
AM for Bedfordshire & Central Region
PhantomFlanFlinger
Area Manager
Area Manager
 
Posts: 1604
Joined: Thu Jun 13, 2013 9:32 pm
Location: Luton, UK.
Has thanked: 466 times
Been thanked: 82 times

Next

Return to United Kingdom

Who is online

Users browsing this forum: No registered users