Aha. Takže novinka - obce editují jen L4+. No nic, zapíšu do fóra požadavků na úpravy. Díky za link.petrjanik wrote:.. nové obce viz zde viewtopic.php?f=22&t=126796
Nakreslils to krásně, na tom není co opravovat. Jen se na streetview podívám po přesné poloze bílých cedulí a možná pro lepší orientaci zakreslím nějaké krátké slepé ulice.grepa wrote:Ahoj, názvy jsou zadané, dokresli kam dosáhneš. Napiš pak info do CZ: Žádosti o úpravu cest v ČR a zbytek pak opravím.
Díky!
Ahoj, co si myslíte o fotografiích přidávaných k bodům na mapě? Podle mě v navigaci nemají mít místo, pokud se nejedná o významné orientační body. Například tu podle mě nemají co dělat
Jo, a ještě jeden nešvar: bod s fotkou přilepený na křižovatku. Takový nejde chytit, protože se vždycky chytne ta křižovatka. A stejně obvykle zachycuje něco úplně jiného než tu křižovatku.
A jeden postřeh: autory většiny bodů s fotkami jsou editoři L1.
- nekvalitní, nicneříkající nebo noční fotografie (tady 4 fotografie 1 nevýznamného místa na 3 bodech, tady rozmazaná fotka ČS, která tu vůbec není nebo tady a tady dvě noční)
- fotografie komerčních míst, pokud neslouží k orientaci (třeba tady jich je hejno na pěší zóně)
- momentky vyjadřující krátkodobou situaci (tady nějaká pani nese v dešti nákup)
Jo, a ještě jeden nešvar: bod s fotkou přilepený na křižovatku. Takový nejde chytit, protože se vždycky chytne ta křižovatka. A stejně obvykle zachycuje něco úplně jiného než tu křižovatku.
A jeden postřeh: autory většiny bodů s fotkami jsou editoři L1.
Last edited by paaaja13 on Wed Feb 18, 2015 12:34 am, edited 2 times in total.
- Dobrá, private jsou OK a ignoruju je.porubcan wrote:fotky k miestam typu private/residence ak maju spravne vyplnenu adresu vr. cisla domu povazujem za OK.
- Třetí a čtvrtá fotka se stejným popisem místa je posazená do křižovatky vedle té budovy. Smažu asi všechny.porubcan wrote:Ten prvy priklad je vsak asi blbost, k dvom (treti som nenasiel) roznym cislam domov je priradena rovnaka fotka krizovatky, na ktorej vlastne nie je nic zaujimave. takze obe zmazat.
- Opravil jsem link v příspěvku. Ta vyfocená benzínka je o 600m dál na západ. Ale i tak se to podle té fotky dost těžko pozná.porubcan wrote:Link na neexistujucu CS sa ti stratil niekde v eteri...
- Podle mě by ty fotky z pěší zóny neměli v navigaci co dělat - pro řidiče jsou irelevantní. Ale ty jsi staší (nebo aspoň máš víc kuželů v podpisu), tak tě poslechnu.porubcan wrote:Zmazat okrem tej pesej zony, tam ma kazdy place svoje meno (nekontroloval som vsetky), kategoriu a fotku, podla mna OK.

Všechny body zatím nechám kde jsou, kdyby někdo chtěl vědět, o čem tu je řeč. Co mám smazat smažu třeba za 1-2 týdny. OK?
Ahoj, ještě k cestování v zahraničí....
Když nemám v zahraničí data, navigace by mohla fungovat i bez nich, pokud si nechám navrhnout trasu ještě na funkčním datovém připojení a případně přihodím pár průjezdních bodů do oblíbených. Waze si uloží trasu a mapové podklady v (blízkém?) okolí trasy a potom za hranicemi jede i bez datového připojení. Pochopitelně s omezeními, které z toho plynou:
- nemám aktuální dopravní situaci
- zříkám se průběžné optimalizace
- nemůžu posílat a přijímat hlášení
- nemůžu sjet ani metr z trasy apod.
Funguje to takhle? Nebo si bez datového roamingu musím přibalit ještě alternativní off-line navigaci? Jo, a jestli to takhle funguje, co se stane, když sjedu kousek z trasy - třeba k benzince nebo na odpočívadlo? Nestane se to, že by se ve Waze původní naplánovaná trasa ztratila a nová se kvůli datové absenci nenačetla?
Díky za osvětu, bude to pro mě s Waze zahraniční premiéra.
Když nemám v zahraničí data, navigace by mohla fungovat i bez nich, pokud si nechám navrhnout trasu ještě na funkčním datovém připojení a případně přihodím pár průjezdních bodů do oblíbených. Waze si uloží trasu a mapové podklady v (blízkém?) okolí trasy a potom za hranicemi jede i bez datového připojení. Pochopitelně s omezeními, které z toho plynou:
- nemám aktuální dopravní situaci
- zříkám se průběžné optimalizace
- nemůžu posílat a přijímat hlášení
- nemůžu sjet ani metr z trasy apod.
Funguje to takhle? Nebo si bez datového roamingu musím přibalit ještě alternativní off-line navigaci? Jo, a jestli to takhle funguje, co se stane, když sjedu kousek z trasy - třeba k benzince nebo na odpočívadlo? Nestane se to, že by se ve Waze původní naplánovaná trasa ztratila a nová se kvůli datové absenci nenačetla?
Díky za osvětu, bude to pro mě s Waze zahraniční premiéra.
Ahoj, taky přidam své postřehy...
2) Ano, z telefonu uzavírku zadáš, ale musí to být ještě před křižovatkou, za kterou uzavírka následuje. Když křižovatkou projedeš , už zpětně z telefonu nenahlásíš jako uzavírku, nanejvýš jako UR. Trvanlivost tvého ohlášení uzavírky je velmi omezená. Tuším, že jen několik hodin. Pomůže hlavně tobě při naplánování náhradní trasy když už stojíš před uzavírkou a navigace tě do ní žene.
3) S odhadem času osobně nemám problémy. Na frekventovanějších trasách se téměř shoduje s realitou. Na cestách, které nejsou příliš frekventované mi připadá, že nenatahuje z historických tabulek, ale doplňuje nějaké optimistické konstanty. na takových cestách taky obvykle nabírám zpoždění oproti odhadu.
6) Jestli Alza v Brně, nebo jakýkoli jiný cíl má vlastní parkoviště, jde cílové umístění pro navigování dát trochu sranou vlastního místa - asi do 30m vzdálenosti. To opravíš buď sám nebo přes UR nebo příspěvek ve fóru oslovíš někoho zkušenějšího. Jde to ale udělat jen přes editor map v počítači a effekt je pro všechny uživatele, ne jen pro tebe. Z klienta v telefonu platí to, co bylo psáno výše - navigování na místo nalezené v mapě.
7) Moje zkušenost s cestou do IT - s přejezdem do roamingu mi upadla data, ale navigace jela dál a normálně hlásila navigační pokyny. Ovšem jen do chvíle, než jsem kvůli tankování sjel z trasy. To už mi navigovat přestalo a už se k navigování nevrátilo ani když jsem se vrátil na původní trasu, nicméně mapové podklady už byly v telefonu nacachované až do cíle a polohu v mapě mi to zobrazovalo.
2) Ano, z telefonu uzavírku zadáš, ale musí to být ještě před křižovatkou, za kterou uzavírka následuje. Když křižovatkou projedeš , už zpětně z telefonu nenahlásíš jako uzavírku, nanejvýš jako UR. Trvanlivost tvého ohlášení uzavírky je velmi omezená. Tuším, že jen několik hodin. Pomůže hlavně tobě při naplánování náhradní trasy když už stojíš před uzavírkou a navigace tě do ní žene.
3) S odhadem času osobně nemám problémy. Na frekventovanějších trasách se téměř shoduje s realitou. Na cestách, které nejsou příliš frekventované mi připadá, že nenatahuje z historických tabulek, ale doplňuje nějaké optimistické konstanty. na takových cestách taky obvykle nabírám zpoždění oproti odhadu.
6) Jestli Alza v Brně, nebo jakýkoli jiný cíl má vlastní parkoviště, jde cílové umístění pro navigování dát trochu sranou vlastního místa - asi do 30m vzdálenosti. To opravíš buď sám nebo přes UR nebo příspěvek ve fóru oslovíš někoho zkušenějšího. Jde to ale udělat jen přes editor map v počítači a effekt je pro všechny uživatele, ne jen pro tebe. Z klienta v telefonu platí to, co bylo psáno výše - navigování na místo nalezené v mapě.
7) Moje zkušenost s cestou do IT - s přejezdem do roamingu mi upadla data, ale navigace jela dál a normálně hlásila navigační pokyny. Ovšem jen do chvíle, než jsem kvůli tankování sjel z trasy. To už mi navigovat přestalo a už se k navigování nevrátilo ani když jsem se vrátil na původní trasu, nicméně mapové podklady už byly v telefonu nacachované až do cíle a polohu v mapě mi to zobrazovalo.
Ahoj,
máme nějaký nástroj na hromadnou změnu názvu ulice? Ve Voznici (U Dobříše) někdo pojmenoval většinu ulic jménem obce. Nebo se musí kliknout na každý segment zvlášť a smazat název jména ulice? Voznice jména ulic v reálu nemá.
Dík za osvětu.
link na jeden segment: https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... =147828622
máme nějaký nástroj na hromadnou změnu názvu ulice? Ve Voznici (U Dobříše) někdo pojmenoval většinu ulic jménem obce. Nebo se musí kliknout na každý segment zvlášť a smazat název jména ulice? Voznice jména ulic v reálu nemá.
Dík za osvětu.
link na jeden segment: https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... =147828622
Jojo, díky. Přesně tohle jsem měl na mysli. Ale teď koukám, že mi moje EA nepokryje všechny segmenty. Nechce se mi dělat polovičatou práci. Nechám to tedy opravit někomu jinému. Třeba si tu někdo téhle konverzace všimne a udělá si chvilku času

Aha! Tohle je běžná praxe, že když chci doplnit čísla popisná (ne orientační) tam, kde nejsou názvy ulic, že se do názvu ulice dá název obce? Jestli ano, potom si konečně vyplním číslo popisné u domku svých rodičů na venkově.grepa wrote:Další problém je, že někdo to udělal právě pro to, aby mohl zadat čísla popisné. A neboli teraski už nejde u očíslovaných ulic smazat název bez předcházejícího smazání čísel popisných.

Ahoj, máte někdo fundovanou odpověď proč u silničního segmentu nejde nastavit (vypnout) jméno ulice. Ten segment nemá vyplněné jméno obce, ale má vyplněné jméno ulice, které nejde vypnout. Segment leží skoro mimo civilizaci a žádná obec tam fyzicky není. Místo je v mém EA a má zámek na L1. Díky za osvětu.
https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... =268438829
a
https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... =153909909
https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... =268438829
a
https://www.waze.com/cs/editor/?env=row ... =153909909
Re: Waze nováčik - otázky