Post Reply

Problem s Vodafone

Post by
Na boarde Client som hlasil problem, ktory tvari, ze bude u operatora Vodafone. Pre istotu sa i tu spytam - je niekto kto ma Vodafone a NEMA dnes problem s pripojenim Waze?

M.

Post by bxmatus
Ja mam vodafone a az na dnesok ( za 20 minut sa mi to nepripojilo na siet ) funguje vodafone bez problemov ...
bxmatus
Posts: 172
Been thanked: 1 time

Post by bxmatus
Mne funguje vsetko ( i https ) len waze nie. vyzera to na ucelove zablokovanie waze. Nenapada ma ziaden technicky problem ktory by vylucil jednu konkretnu sluzbu / rozsah ip adries. Skusim zistit ci je mozne vo waze nastavit proxy server a rozbeham sikovny redirect :)

matus
bxmatus
Posts: 172
Been thanked: 1 time

Post by bxmatus
tak som sa malinko pohral s netcat a ak ma niekto zaujem o testovanie nech si zmeni v subore preferences
ipadresu 79.125.19.110:80 na 217.11.236.171:81 a hostname rtworld.waze.com:443 na 217.11.236.171:444.

Zatial mi funguje pripojenie do siete a reportovanie ... este skusim rozbehat stahovanie mapovych podkladov.

Napiste ci to funguje ( dufam ze waze nesleduje ip adresu kvoli session, snad nie ).

Matus

pridal som este redirect 79.125.17.158:80 -> 217.11.236.171:85 ( tile download ) ale zatial to nefunguje :-(
bxmatus
Posts: 172
Been thanked: 1 time

Post by bxmatus
Poradilo sa mi rozbehat ( myslim ) vacsinu sluzieb waze cez redirectovany proxy server ( co dokazuje ze vodafone aktivne blokuje ip adresy waze ).
Pre sfunkcnenie waze pod vodaone je nutne rucne zeditovat subor "preferences" v adresari waze

Zmeny v subore:

Realtime.Web-Service Address: http://217.11.236.171:81/rtserver
Download.Source: http://217.11.236.171:85/1.1
Camera Image.Web-Service Address: http://217.11.236.171:86/WAS/upload_image
Download.Tiles: http://217.11.236.171:85/1.1
Address Search.Web-Service Address: http://217.11.236.171:86/WAS
Debug Info.Web-Service Address: http://217.11.236.171:86/WAS/upload_log
Local Search.Web-Service Address: http://217.11.236.171:86/WAS/external_search
Facebook.Url: http://217.11.236.171:86
Scoreboard.Url: http://217.11.236.171:86/WAS/mvc/scoreboard
Realtime.Web-Service Secured Address: https://217.11.236.171:444/rtserver
Realtime.Web-Service Secured Address Resolved: https://217.11.236.171:444/rtserver
Single Search.Web-Service Address: http://217.11.236.171:86/WAS
Recorder Voice.Web-Service Address: http://217.11.236.171:86/WAS/upload_media
Groups.URL: http://217.11.236.171:86/groups
ExternalPOI.My Coupons URL: http://217.11.236.171:86/WAS/coupons
Social Image.Url prefix: http://217.11.236.171:86/WAS/fb_get
ExternalPOI.URL: http://217.11.236.171:86/WAS/ads
Download.Config: http://217.11.236.171:87/resources/config/
Download.Langs: http://217.11.236.171:87/resources/langs/
Download.Sound: http://217.11.236.171:87/resources/sounds/
Download.Images: http://217.11.236.171:87/resources/images/

ked tak mi napiste ci to funguje :)

Matus
bxmatus
Posts: 172
Been thanked: 1 time

Post by bxmatus
predpokladam ze vacsina ludi ma waze nainstalovane na karte, tzn:
- pripojit do PC mobil
- zapnut "pripojit ako diskovu jednotku" ,
- na karte je potom adresar /waze/ a v nom subor preferences v tomto subore musis spravit zmeny nastaveni podla toho co som poslal a malo by to zase fungovat.
bxmatus
Posts: 172
Been thanked: 1 time

Post by bxmatus
jo a este je dobre potom priamo vo waze v nastaveni vypnut kompresi dat ...
bxmatus
Posts: 172
Been thanked: 1 time

Post by bxmatus
No na iphone to bude tiez fungovat len to editovanie suboru "preferences" bude musiet presne popsat nejaky uzivatel iphone - to uz ti nedokazem tak presne napisat ako to zmenit ...
bxmatus
Posts: 172
Been thanked: 1 time

Post by bxmatus
To by ma zaujimalo co je to za problem co ich prinutil zablokovat ip adresy waze :-D
bxmatus
Posts: 172
Been thanked: 1 time

Post by Droncz
Mrkněte na tuto informaci od Waze status: http://status.waze.com/waze-map-tiles-l ... ms-android

Nesouvisí to s těmi problémy, o kterých se bavíte? Osobně jsem stejný problém pozoroval i na svém WM6.5. Od včerejška by to - dle zmíněné informace - mělo být opraveno, tak schválně dnes pojedu někam, kde mi to ještě v pátek blbnulo a uvidim...
Droncz
Posts: 20
Has thanked: 1 time

Post by bxmatus
Problem je vodafone - pouzivam proxy server a bez problemov funguje vsetko i zber vajicok a podobne ...
bxmatus
Posts: 172
Been thanked: 1 time