Post Reply

Levely

Post by tex232
Jak jsem tak v noci po deci vína rozmýšlel o levelech takbychom se měli zbavit pomalu záporných levelů pokud to nejsou teda tunely - nepěkně to vypadá v live map a možná to má i další konsekvence ...

Ty mosty (0-1-0) atd s tím bych počkal ale těch záporných levelů se zbavit můžeme hnet a nijak nám to nesvazuje ruce do budoucna.
tex232
Map Editor - Level 4
Map Editor - Level 4
Posts: 2889
Has thanked: 428 times
Been thanked: 352 times

POSTER_ID:3359289

1

Send a message
[L5] AM CZ, Waze 4.49.90.901 iPhone 6 & iPad Air 2, iOS 12.2

Post by foxitrot
Momentalne to tak vyzera, ze sudruhovia budu trvat na predostretom plane levelov, relativne urovne medzi segmentami ani fajka "tunel"/"most" pre segment sa nekonaju.

Budeme hlasit dalej, ako sa situacia vyvija...
foxitrot
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 7263
Has thanked: 1283 times
Been thanked: 649 times
Send a message
...with the good old crashing :roll: Symbian 2.1.99.114 (on N-E52), while
trying to get used to the good new asocial Android 4.xx.0.yyy (on OP-X March-me-Low).

Post by GinBook
Závěr:

Prosím nech to být a nespekulujme co kdyby a kde kdyby. V konečném důsledku nevíme nic, navíc kolikrát ani nevíme jak se chová systém, pokud to ví vůbec vývojáři.

Počkejme jak to dopadne a věnujme se co můžeme dělat, nebo dokončovat.
GinBook
Waze Global Champs
Waze Global Champs
Posts: 6810
Has thanked: 593 times
Been thanked: 1575 times
Send a message

Post by Grepa
tex232 wrote:
paaulo23 wrote: přečti si co to udělalo s Karlovarskou tahle fragmentace .... proto jsme zdrženlivý, takže zatím prosím ne
Snažil jsem se najít, přečíst a dostudovat :), ale nepodařilo se mi už, najít žádnou jinou zmínku o Karlovarské než, tuto jedinou :?.

Trochu jsem z protichůdných informací rozpačitý. Nu zelený je strom života a tak to není, sto pro naposled :).

1/ Na jedno místě čtu "foxitrot" "Podla skusenosti a po potvrdeni Supportom - na rovnom useku ------o--o--o--o--o------ umelo pridane junction uzly spociatku sice budu pridavat malu penaltu pre krizovatku, ale po niekolkych prejazdoch, ked uz servery budu mat data, tie penalty vynuluju."

2/ A zde čtu vložíme-li do trasy 1-2-3-4 mosty s dvěma uměle přidanými junctiony je veliké riziko, že routing bude nefunkční.

Osobně věřím argumentaci číslo 1/. O argumentaci číslo 2/ mám silné pochybnosti.

Známé informace:
a/ Dálkový routing je důležitá kategorizace segmentu a počet junction nemá vliv.
b/ Místní routing je důležitá GPS data nebo penalizace prvku bez GPS dat (suma penalizace z počtu junction, kategorie segmentu atd.).

Úvaha:
Silnice s rozsáhlejšími investicí do mimoúrovňové křížení (např. 2-3-4-5 mostů v nedlouhém úseku cca 10-20 km) je z logiky investic komunikace důležitá pro dopravu. A na takové je možné s jistotou očekávat silná GPS data, jenž už dávno anulovaly počáteční základní penalizaci prvku. V případě, že je se jedná o jeden most přes dálnicí, řeku nebo jinou překážku je nevyvratitelné, že ovlivnit žádný routing nemůže a to ani místní. Připomínám, že tato dedukce vycházející z vyjádření Supportu k vlastnostem junctionum bez odbočení.

Závěr:
Vložit správné výšky (level) do patřičných segmentu => vytvořit mosty 0-1-0 s délkou podle reality v terénu je bez rizika, jak na dálkový, tak místní routing. Nemluvě o tom, že v mapě máme historicky (nevěnovala se pozornost, úmyslné vložení jiné výšky, atd.) kilometry a kilometry nesprávných výšek, aniž by segment vůbec něco křížil :?.
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by Grepa
Mám pravdu. A přece se točí :P .

To buď ve variantě: 1/ Junctiony mají vliv na routing přes retardéry, nebo v opačném případě 2/ Junctiony nemají vliv na routing přes mosty :).

Prostě není možné, abych se stejný prvek (junction) za stejných podmínek se choval podle toho jak to pisateli vyhovuje. To by popíralo základní principy vesmíru a nebo by tam musel být takový malilinkatý čudlík na přepínání funcionality :ugeek: .

edit: Texi a ostatní kolegové, nechystám se hromadně instalovat stovky mostů, zatím :). Pravidla se musí domluvit a hlavně PREZENTOVAT, aby mapa byla co možná nejvíc jednotná. Prostě, když blbě, tak všude :).
Grepa
Area Manager
Area Manager
Posts: 1832
Has thanked: 304 times
Been thanked: 435 times
Send a message

Post by masvbr
tex232 wrote:Jak jsem tak v noci po deci vína rozmýšlel o levelech takbychom se měli zbavit pomalu záporných levelů pokud to nejsou teda tunely - nepěkně to vypadá v live map a možná to má i další konsekvence ...

Ty mosty (0-1-0) atd s tím bych počkal ale těch záporných levelů se zbavit můžeme hnet a nijak nám to nesvazuje ruce do budoucna.
s timhle zakladem naprosty souhlas :)
masvbr
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 1243
Has thanked: 341 times
Been thanked: 187 times
Send a message
LC, [L5] CM Czech Republic, WME Beta, Android + Waze Beta Client, https://www.wazer.cz

Post by paaulo23
Ja som za mosty (0-1-0) vsade.
Pekne to vyzera v live mape, co chvila to bude aj v klienntovi, je to presne, waze uzivatelom sa to bude pacit ..
a ked sa uz nieco ma robit tak poriadne, myslime dopredu, nie sak to potom prerobime ked tak ..
2x robota, vacsia robota
paaulo23
Posts: 126
Has thanked: 40 times
Been thanked: 23 times
Send a message
https://pmu.tasha.sk/gallery/signature_paaulo23.png
Editing & Client NOOB, noAM @ South-West Slovakia @ East Austria
Waze x.x.x.xxx on SM-N9005 3 @ silver Ludove Vozitko AmaRock

Post by pvo11
tex232 wrote:Ty mosty (0-1-0) atd s tím bych počkal
S výjimkou železnice, tam (0-1-0) ničemu nevadí a klidně se může dělat už teď, tedy pokud jdou koleje vrchem.
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 1763
Has thanked: 263 times
Been thanked: 1014 times
Send a message

Post by pvo11
grepa wrote:Vložit správné výšky (level) do patřičných segmentu => vytvořit mosty 0-1-0 s délkou podle reality v terénu je bez rizika, jak na dálkový, tak místní routing. Nemluvě o tom, že v mapě máme historicky (nevěnovala se pozornost, úmyslné vložení jiné výšky, atd.) kilometry a kilometry nesprávných výšek, aniž by segment vůbec něco křížil :?.
I kdyby byl tvůj závěr správný (netroufám si posoudit), tak pořád nevíme, jak to bude ve finále v klientovi vypadat, v live mapě to teď sice nějak vypadá, ale může to být pak úplně jinak.

Jako programátor si dokážu představit i situaci. že (0-1-0) se bude generovat automaticky jen při zobrazení a tak ta práce s děláním junction bude zbytečná. Sice je to jen můj výmysl, ale ne nesmysl a hezky to ukazuje, že když nevíme, tak to opravdu může být všelijak.
pvo11
Map Editor - Level 5
Map Editor - Level 5
Posts: 1763
Has thanked: 263 times
Been thanked: 1014 times
Send a message

Post by shalafi
hlavne, ze sa ta "nefinalna testovacia" verzia prezentuje na oficialnom webe ako oficialna livemapa napriek tomu, ze je mnozstvo ciest zatial zobrazene zmrsene .. lebo Waze.
shalafi
EmeritusChamps
EmeritusChamps
Posts: 1773
Has thanked: 158 times
Been thanked: 177 times
Send a message