Faqja kryesore History

Mirë se vini në Wiki Waze të Kosoves.


Waze është një aplikacion i lirë i internetit dhe i navigacionit mobil që lejon shoferët të ndërtojnë dhe përdorin harta, llogaritin itineraret duke i optimizuar ato me azhurnime në kohë reale të trafikut dhe ndjekjen këto rrugë sigurta detajuar hap-pas-hapi navigacion me udhëzime të sakta.

Waze ka një komponent social që i lejon komunitetit të Wazers të raportojnë në kohë reale bllokimet e trafikut, zonat e rrezikut, kontrollet e policisë, punët, objektet në rrugë, etj.

Krijuar nga Ehud Shabtai në vitin 2006 nën emrin Linqmap në Izrael, kompania bëhet Waze në vitin 2008 me ardhjen e Uri Levine dhe Amir Shinar dhe 3 QV: Blue Run Ventures, Magma Venture Partners dhe Vertex Venture Capital. Më 11 qershor 2013, Google bleu Waze.