Update this Wiki History

Kemas kini Wiki ini


Adakah anda Wazer atau editor baru?

Mengedit peta Waze adalah mudah. Tetapi sebelum anda mula menyumbang kepada Waze Wiki kami mengesyorkan bahawa anda mempunyai pemahaman yang baik dan pengalaman Waze dan forumnya. Mengapa? Oleh kerana beberapa butiran Waze hanya dapat difahami jika anda mempunyai pengetahuan dan pengalaman Waze.

Sekiranya anda seorang Wazer yang berpengalaman (contohnya, Wazer yang mempunyai lebih daripada 25,000 kemas kini peta, 2,500 km (1,500 batu) didorong dengan Waze, 60,000 Mata Waze, dan 100 Forum Posts), maka bantuan anda sangat dialu-alukan untuk menjadikan Wiki Waze lebih baik Untuk editor baru.

Akhirnya, sebelum anda membuat perubahan pertama, sila semak Etiquette Editing Wiki dan Manual Manual Gaya Wiki (Panduan Gaya).


Meningkatkan Waze-Wiki dengan pengalaman anda

  • Bagaimana anda boleh membuatnya lebih baik? Tambah, kemas kini, alih keluar maklumat terkini. Cuma klik pada Edit untuk menukar halaman dan baca ini untuk sebarang bantuan yang anda perlukan.
  • Jika anda datang ke sini untuk mencari jawapan, dan tidak menemuinya, sila kembali dan tambahkannya ke Wiki apabila anda mendapati jawapannya. Anda akan membantu orang seterusnya mencari jawapan yang sama.
  • Datang ke Forum mengenai pengubahsuaian Wiki untuk membincangkan perubahan utama anda untuk menyegerakkan dengan editor lain.
  • Peraturan nombor satu pengeditan Wiki untuk wazer yang berpengalaman, adalah berani. Menyelam dan buat perubahan. Orang lain boleh membetulkan kesilapan kemudian, jadi mempunyai keyakinan, dan mencubanya!
  • Secara umumnya cuba tulis dengan jelas dan ringkas dan pastikan anda sentiasa bertujuan untuk melakukan sesuatu yang meningkatkan kandungan Wiki. Pengeditan mungkin menyumbangkan keseluruhan perenggan atau halaman yang penuh dengan maklumat, atau ia boleh semudah menetapkan salah taip atau kesilapan ejaan.
  • Anda boleh mencuba idea dan pemformatan anda di Kotak Pasir - kawasan permainan untuk pengeditan Wiki
  • Anda boleh menggunakan template ini sebagai model dan inspirasi.
  • Jumpa beberapa tugas penyelenggaraan Wiki utama yang memerlukan perhatian.