Chit-chat History

Revision as of 10:30, 24 December 2022 by Kamonu (talk | contribs)
(diff) ← Older revision | Latest revision (diff) | Newer revision → (diff)
Other languages:
Nederlands

Chit-chat

ChitChatHi.png

Er bestaat een mogelijkheid om een chatbericht op de kaart in de app te zetten. Zie plaatje.

Je kunt dit gebruiken om een interactie met de gebruikers van de app aan te gaan. Houd in gedachten dat elke interactie een actie van de gebruiker uitlokt, dus gebruik deze mogelijkheid alleen als je niet op een andere manier aan de informatie kunt komen of als snelheid van groot belang is.

Gebruik open vragen. Bij een gesloten vraag: “Is de weg dicht” krijg je alleen een duimpje omhoog of omlaag. Bij een open vraag heb je grotere kans dat je een antwoord krijgt: “De weg is gesloten van ... tot ...”

Je kunt een chit-chat op de kaart zetten dmv de reportal functie van Waze. Deze is voor de meeste gebruikers niet toegankelijk, dus de eenvoudigste methode is dan via Reportal in Wegstatus. Je kiest daar voor de ‘chat’ optie, zet de ‘S’ en ‘E’ marker op de juiste plaats en zet het vinkje voor de check. Bij het opslaan krijg je dan een foutmelding, maar de chat wordt wel geplaatst. Er worden maximaal 66 tekens in de chat getoond.

Je kunt de antwoorden op de chit-chat in de livemap bekijken, maar ze kunnen ook in de Slack gehaald worden als er in de chat een van de volgende tekens voorkomt: ## of :speech_balloon: Deze zorgen ervoor dat het desbetreffende script de antwoorden naar #closures-nederland haalt. Bij voorkeur plaats je deze tekens na de 66e positie zodat ze in de app niet zichtbaar zijn.

Overzicht

Een overzicht van de openstaande chit-chats in Nederland vind je hier: https://wmebr.info/ur/alerts_on_state.php?accident=false&chitchat=true&construction=false&hazard=false&jam=false&police=false&roadclosed=false&misc=false&withcomments=false&country=Netherlands&state=All.


Main Page | Index