שלום לכולם,
לקראת אירועי יום הזיכרון ויום העצמאות הגעתי לצומת התלבטויות בנוגע לאופן יצירת האירועים.
האם האירועים צריכים להיות כלל-ארציים או נקודתיים לכל עיר בנפרד?
כמו-כן התלבטות לגבי תיאור האירוע שיופיע בדף האירוע שייפתח בפתיחת הודעת הפוש שתישלח, וכן באילו שפות.
אשמח לשמוע את דעותיכם בנושא.
היתרונות של אירוע כלל-ארצי:
- כלל החסימות בכל הארץ מרוכזות באירוע אחד.
- הקלה על המערכת בשליחת הודעת הפוש (תישלח אחת לאירוע הכלל ארצי במקום שהמערכת תנסה לחשב את האירוע הרלוונטי לכל נהג ותשלח רק אותו, או גרוע מכך, תשלח מספר הודעות).
- נוסח אחיד באירוע שיופץ בכלל הארץ.
- אין סיכון שחסימות של עיר אחת יזלגו לאירוע של עיר אחרת (כאשר בוחרים את האירוע הרלוונטי)
יתרונות של אירוע נפרד לכל עיר
- המידע מבוזר כך שיכול להיות שיהיה יותר נוח לטפל בחסימות בזמן אמת.
- בכל אירוע יופיעו (אידאלית) אך ורק החסימות השייכות לאותה העיר.
- לא נדרשת משמעת רצינית של עורכים ושל שותפים.
- אפשר להתאים את התיאור לכל עיר בנפרד בהתאם לנדרש.
תוכן האירוע
ההצעה שלי היא שכלל האירועים ידובררו בשפות עברית, אנגלית, ערבית (=השפות הרשמיות), וכן בשפות נוספות מדוברות לדוגמה רוסית, צרפתית, אמהרית. עורך המפות כיום לא מאפשר לסמן יותר משפה חלופית אחת (בנוסף לאנגלית), עם זאת הדבר עדיין אפשרי ועובד בצורה מעולה (נדרש ידע טכני מקדים לביצוע).
הדעה שלי
לדעתי, מאחר ומדובר באירועים לאומיים ועל מנת לשמור על אחידות וממלכתיות, ובין היתר בשביל להקל על המערכת - יש ליצור אירוע כלל-ארצי ולרכז את כל החסימות בתוכו. עם מספיק משמעת אפשר לסמן בתיאור החסימה את שם העיר (לדוגמה התיאור של החסימות יהיה: ״[שם העיר] אירועי יום הזיכרון״, ובכך יהיה אפשר להתמצא ביותר קלות.
החשש הכי גדול שלי זה שותפים ובמידה ותיבחר האפשרות הזאת אז ננסה להגיע לשותפים הרלוונטיים ולהבהיר להם את ההנחיות שיקבעו לאירועים אלה, ונעזור להם עם החסימות. כמובן שגם החשש הזה מוגבל מאחר וכל החסימות של השותפים מופעיות עם השם שלהם, כך שעדיין ניתן יהיה להבדיל.
דעתכם?
הסקר פתוח עד יום חמישי בשעה 19:00 על מנת להיערך ולהעביר את המידע לשותפים בזמן (במידת הצורך).
- אירועים כלל-ארציים
- אירועים נפרדים לכל עיר