Waze na pierwszym planie

Cześć,
po zmianie telefonu i zainstalowaniu Waze w ustawieniach ogólnych nie ma polecenia “Utrzymuj Waze na pierwszym planie” co pozwala automatycznie przełączać z powrotem na Waze gdy odbieram telefon… o co chodzi?.. albo gdzie się podziała ta możliwość?..mało tego na starym telefonie nawet po aktualizacji 4.60.0.5 to polecenie jest w ustawieniach.
Czy mógłby ktoś pomóc?.. używam Waze od ponad 7 lat… ok 40 tyś km rocznie i sporo telefonów w trakcie… bardzo to ułatwiało jazdę.
Z góry dzieki za pomoc.
Pozdrawiam Krzysiek

Na jakim systemie, Android czy iOS? Może różnica wersji systemu robi różnicę, mam na myśli Androida

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk Pro

chodzi to na Androidzie… Oneplus 5T - ver.9 i tu jest ta opcja a nowy to Oneplus 7T - ver.10 i tutaj brak… w obydwu telefonach Waze ver. 4.60.0.5
czy to by oznaczało że przesiadka na nowszą wersję systemu Android jest niekorzystna dla użytkownika?.. jeśli tak to aplikacja do poprawy… koniecznie

Sprawdzimy z innymi użytkownikami. Zapraszam na nasz komunikator Waze Polska http://bit.ly/WazePolandSlack, jest nas tam dużo użytkowników Waze, porównamy.

Niestety nie działa i pewnie nie będzie działać :frowning:

ok… to postawie pytanie “Dlaczego?”… dlaczego Android 10 nie wspiera tej funkcji, która wydaje się z punktu widzenia użytkownika ważna i użyteczna?

Każda kolejna wersja Androida wprowadza ograniczenia, które na przestrzeni lat okroiły z funkcjonalności wiele aplikacji. Taka polityka, możemy tylko wypłakiwać się na forach bo jeszcze żadne z głośno komentowanych ograniczeń nie zostało wrócone.

tak tylko tu nie chodzi o wypłakiwanie się czy narzekanie bo to nic nie daje… jesteśmy użytkownikami - społecznością która powinna mieć wpływ na zmiany, które są przeciez nieuchronne ale to nie znaczy że mniej użyteczne… podobno zmiany mają być dla Nas - uzytkowników… wiem, wiem… przemawia przeze mnie idealizm

Pewnie wynika to z dbania o bezpieczenstwo (cyber security, nie bezpieczenstwo na drodze). Przeciwdziala to zagrozeniom znanym juz od poczatkow Adobe Flash, kiedy zlosliwe aplikacje przejmowaly ekran i udajac prawdziwe aplikacje wykradaly dane, albo w inny sposob oszukiwaly uzytkownika.

Widocznie uznali jak wyżej i do tego przy coraz większej ekspansji Android Auto taka funkcja jest zbędna.