Καλημέρα σε όλους!
Συμφωνώ απόλυτα με τον dtsoukalas ότι θα πρέπει να επικεντρωθούμε στο θέμα της ανάπτυξης/διείσδυση του Waze στην Ελλάδα. Οκ, οι χρήστες έχουν αυξηθεί, ίσως να είναι λόγω του τουρισμού, αλλά ακόμη το penetration είναι τόσο χαμηλό που να μην μπορείς να πείσεις έναν φίλο σου ότι είναι καλύτερο από οποιαδήποτε άλλη nav app.
Είχα αρχίσει να σημειώνω τις σκέψεις μου στα Αγγλικά, οπότε τις παραθέτω έτσι. Προσπάθησα να κάνω μια κατηγοριοποίηση σε αυτά που ήδη έχουν καταγραφεί, βάζοντας ψηλότερα το θέμα του penetration και της ώθησης που απαιτείται.
1 Boosting Waze penetration in Greece:
1.1 What penetration methods have been adapted to countries similar to Greece?
1.2 What Waze considers the biggest penetration obstacle in countries like Greece?
1.3 Προωθητικές καμπάνιες. <- Καλή ιδέα, την έχω σκεφτει και εγώ αλλά κόλλησα στις ερωτήσεις που θεωρώ πως θα μου έκαναν όταν θα την πρότεινα. Τι είδους καμπάνιες θα θέλαμε; Ποιός θα τις έτρεχε; Υπάρχει ενδεικτικό κόστος; Τι ακριβώς θα ζητάγαμε ιδανικά; (Jimmyk1). <– Συμφωνώ και εγώ. Jimmyk1, ας μας πουν αυτοί τι προωθητικές καμπανιές έχουν κάνει σε άλλες χώρες είτε ως waze είτε ως τοπικές κοινότητες. Γενικά, θεωρώ ότι είναι action point κυρίως για την Waze και λιγότερο για τους τοπικούς χρήστες.
1.3.1 Local users action points :
1.3.1.1 Εμείς εκεί που θα μπορούσαμε να βοηθήσουμε είναι στο να επιδιώκουμε να κάνουμε Road Closures σε Major Events, ώστε να την Waze να το διαφημίσει μέσω των Social Media, (όπως έκανε o JimmyK1 πέρυσι για τον Μαραθώνιου της Αθήνας, και όπως προσπάθησα και εγώ με τον Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» αλλά δεν βγήκε Live από απροσεξία του waze staff).
1.3.1.2 Επίσης, αυτό που θα βοηθούσε πιστεύω είναι η δημιουργία ελληνικής σελίδας στο Facebook όπου θα ποστάρουμε και screenshoots που θα αναδεικνύουν τα οφέλη από την χρήση της εφαρμογής. Εδώ πιστεύω ότι και η Waze αλλά και «συνάδελφοι» από άλλες χώρες που έχουν σελίδες στον Facebook, θα μπορούσαν να μοιραστούν τις εμπειρίες τους μαζί μας.
1.3.2 Waze action points:
1.3.2.1 Προσέγγιση mobile operators για δωρεάν χρήση της εφαρμογής ή και προεγκατάσταση της εφαρμογής σε κινητά (όπως πρότεινε ο dtsoukalas). Τουλάγχιστον, μπορούν να μας πουν αν έχουν δοκιμάσει την συγκεκριμένη τακτική και να μοιραστούν μαζί μας την εμπειρία τους
1.3.2.2 Προσέλκυση συγκεκριμένων εργασιακών ομάδων (π.χ οδηγοί ταξί, φορτηγών) για χρήση της εφαρμογής. Έχει χρησιμοποιηθεί σε κάποια χώρα αυτή η πολιτική? Εχει αποδόσει?
1.4 Improving Greek Maps: Waze to organize “Map Raids” for Greece. Complimentary, involvement of IGN editors only for Rural Areas and Islands. Main target, all cities & villages to appear on map.
2. Privacy Issues: How is user data used by waze? How waze user privacy is protected? (Το θεωρώ σημαντικό για διευκρίνιση από πλευράς waze καθώς θεωρώ ότι αρκετούς πιθανούς χρήστες τους αποθαρρύνει το γεγονός ότι κάποιος server γνωρίζει πάντα που βρίσκονται)
3. Ελληνικές οδηγίες στην εφαρμογή / Ελληνική έκδοση της εφαρμογής <– Συμφωνώ μαζί σας. Θεωρώ ότι εμπίπτει στην «ομπρέλα» του “Boosting Waze penetration in Greece”
4. Πρόοδος επι τον βενζινάδικων / Δυνατότητα ενεργοποίησης με το υποσύνολο που ήδη υπάρχει καθώς να φτάσουμε νούμερα όπως 50%+ απο προσθήκες χρηστών είναι δύσκολο. <–Συμφωνώ με JimmyK. Θεωρώ ότι εμπίπτει στην «ομπρέλα» του “Boosting Waze penetration in Greece” και θα πρέπει να μεταφερθεί σε εκείνο το bullet
5. Σηματοδότηση τύπου “Shields” στους Ελληνικούς Αυτοκινητόδρομους
6. Conflicts μεταξύ Waze Places / Google Places
7. Ενημέρωση για λύση προβλήματος με διπλά ονόματα πόλεων/χωριών. Προσθήκη Περιφερειών/Δημών?
Routing Topics
1. Road Classification vs shortest distance & smaller ETA
Problem: Longest Routes are proposed as preferable against shortest with segments with lower road classification.
Routing from Thessaloniki to Sofia:
- 1st routing option : 266miles | 5h 34mins
- 2nd routing option: 186 miles | 3h 42mins
2. Βέλτιστη πρακτική επι των διασταυρώσεων (πχ Bowtie) και των 2 ρευματών με βάση τις τελευταίες αλλαγές στους routing μηχανισμούς.
Ηρακλής